Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vnetje kolka?

Vnetje kolka?

Spoštovani,

3 letni sin je 2 dni nazaj padel in si pri tem malo odrgnil koleno, tako da ima sedaj krasto – na prvi pogled nič hujšega.

Naslednje jutro po padcu ni želel več stopiti na nogico – ni pomagala nobena finta. Tudi ko se je zaigral, na nogico ni pozabil. Ves čas kaže da ga boli koleno – tudi ob dotiku ga zaboli.

Ker cel dan ni želel stopiti na nogo, sem ga peljala na urgenco, tam pa trdijo, da gre 100% za vnetje kolka (v začetku meseca je imel laringitis).

Imel je UZ in RTG kolka in kolena – oboje BP. Kljub temu, da je bil UZ in RTG OK je dobil sirup Brufen (2x dnevno 5ml).

Je možno, da gre za vnetje, čeprav na UZ in RTG to ni vidno? Ob palpitaciji kolena sicer ni pokazal bolečine, ga je pa menda zabolelo ob palpitaciji kolka. Imam pa občutek, da je ob tipanju kolena otrpnil od strahu in zato ni zajamral. Če ga za koleno primem jaz, ga pa takoj zaboli.

Se pa ne morem znebiti občutka, da je za vse kriva krastica in da na nogo noče stopiti ravno zaradi nje.

Čez nekaj dni ima sicer kontrolo pri ortopedu.

Res je, da običajno pri sinovitisu kolka, ki ga povezujemo s prebolelimi okužbami (najpogosteje virusnimi), ultrazvočno zaznamo izliv v kolku in da je boleča zunanja rotacija.

Je pa tudi res, da krastica sama ne more povzročati takšnih bolečin oz. bi vnetje  kože/podkožja povzročila vidno rdečino, oteklino in toplejši predel na otip.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close