Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vnetje grla

Vnetje grla

Pozdravljeni,
pred 14 dnevi se mi je začel prehlad-viroza. V ponedeljek sem bila na pregledu, vzet mi je bil tudi bris grla-negativen. Desni mandelj je bil obložen z gnojnimi pikami, zdravnik je rekel, da se čistijo. Vročine nisem imela. Ampak bega pa me, ker to še vedno traja, čeprav grgram žajbelj… Me pa sicer ne boli, kar mi je tudi zanimivo. Istočasno imam tudi bolj zamašeno desno nosnico in tudi občutek, da je desno uho bolj polno. Skratka vse se dogaja na desni strani. Levi mandelj je čisto ok. Sicer se ta viroza iz dneva v dan zboljšuje (tudi počutje), samo te gnojne pike nočejo izginiti. Da bi še 1x hodila k zdravniku ne vidim smisla, ker ni slabše, ne boli, nimam vročine, me pa skrbi koliko časa je normalno, da traja. Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

enostranska bolezen – gnojne pike na mandlju je zelo pogosto bakterijska angina. Bris na streptokoka je lahko negativen, če so na delu druge bakterije. V krvi je zvišan CRP, levkociti, granulociti (nevtrofilci). Angina se le redko sama pozdravi (brez antibiotika).

Virusno vnetje je običajno na obeh straneh. Virusno vnetje se po 7 dneh začne zdraviti, spremembe bi morale izginiti v 10 dneh. V primeru virusne okužbe niso potrebna zdravila (le po potrebi proti bolečinam).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close