Vnetje?
Spoštovani!
Prosim vas za vaše mnenje, čeprav vem da je preko računalnika težje odgovoriti. Stara sem 33 let, brez otrok. Med tuširanjem sem opazila, da me med dotikom zaboli bradavica na desni dojki. Nato sem opazila, da imam na bradavici nekaj podobnega kot nekakšen mozoljček. Je bela pikica, okoli nje pa rdečina. Če se ta “mozolj” dotaknem me zaboli. Ne morem napisati z gotovostjo ali je rdečina malo otekla ali ne. Ali je možno, da se je na bradavici pojavil mozolj ali pa gre mogoče za vnetje ali kaj drugega? Zanima me vaše mnenje in vaš nasvet. Zanima pa me tudi to, če je potrebno (zaradi sprememb na dojki) obiskati zdravnika ali je potrebno iti k osebnemu zdravniku ali h ginekologu ali pa je mogoče vseeno?
Zahvaljujem se vam za odgovor.
Lep pozdrav.
Po opisu sodeč bi rekla, da gre za zamašeno lojnico. Mažite »mozolj« s kvalitetno ognjičevo kremo in počakajte nekaj dni. Najverjetneje se bo stanje umirilo. V primeru, da se stanje ne bo umirilo ali da bi se stopnjevalo, pa se posvetujte z zdravnikom. Za posvet je vseeno ali je to osebni zdravnik ali ginekolog.
Spoštovani!
Sem v 17 letu. Že od 10 leta imam zelo neredno mesečno perilo, zato mi je ginekologinja pred letom dni predpisala kontracepcijske tablete Yasminelle za uravnavanje ciklusa. Lani novembra me je začela boleti desna dojka, na spodnji strani. Ginekologinja mi je predpisala antibiotik Anaclosil 500. Opravila pa sem tudi pregled v ambulanti za bolezni dojk, kjer je zdravnik pri ultrazvoku ugotovil, “da ni znakov za nevarno obolenje dojk”, rekel pa mi je, da imam povečano mlečno žlezo. Antibiotike sem pojedla, s tabletkami Yasminelle pa sem prekinila pred mesecem dni. Skrbi me, čeprav mi je zdravnik rekel, da ni nič nevarnega, da me še vseeno boli dojka bolj ali manj konstantno, ne glede na to, ali je to pred, med ali po mesečnem perilu. Ali je možno, da ta mlečna žleza tako boli?
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
S spoštovanjem,
Hana.
Bolečina v dojkah je lahko zelo moteča in je lahko odraz hormonskega neravnovesja. Poskusite se izogibati hitri prehrani, ocvrti hrani, sladkarijam…. Izogibajte se kavi, alkoholu ter preveliki uporabi mlečnih izdelkov. Pod starejšimi vprašanji na forumu boste našla še več tovrstnih informacij. Priporočena je tudi redna rekreacija. Vsako tovrstno pretiravanje lahko namreč posledično vpliva na hormonsko ravnovesje.
V lekarni kupite naravni pripomoček za lajšanje predmenstrualnega sindroma oz. za uravnavanje hormonskega ravnovesja (npr. Olje dveletnega svetlina v kapsuli ali pa recimo Easy PMS – za dietetično uravnavanje PMS sindroma). Dojko lahko pod toplo vodo nežno, po občutku masirate. V primeru, da se bo bolečina nadaljevala, se ponovno posvetujte z zdravnikom.