Najdi forum

Rada bi prosila za kak nasvet če ga katera ima. Moja nosečnost, sedaj bo 18 teden poteka lepo, tudi počutje zadnji mesec je krasno razen ene ttteeeežžave. Že drugič se mi je ponovilo glivično vnetje v nožnici. Najprej mi je g. predpisala canasten kapsule, ki pa niso pomagale nato pa še ene daktarin kapsule. Sedaj je malo boljše ni pa čisto. Ne vem kaj naj, ali naj spet grem h g. , ali katera ve mogoče ali si lahko pomagam kako drugače, vem namreč da glivice mojemu sončeku ne škodijo, pa vseeno ni prijetno se boriti stalno s tem. HVALA!

Povedala ti bom en trik, s katerim sem si pozdravila ze kar nekaj glivicnih vnetij. Nosi samo bombazno perilo. Bodi cim vec casa dnevno brez spodnjih hlack (samo kaksno krilo recimo), tudi ponoci spi brez spodnjih hlack. Za umivanje uporabi milo Lactacid, je eno izmed najboljsih intimnih mil. Zelo pomaga, ce si cez dan vstavis v noznico tampon omocen v jogurt (navadni!), ki vsebuje aktivne kulture Lactobacillus. Te kulture so drugace normalno prisotne v noznici. Poskusi cim bolj omejit sladke stvari v prehrani. Cokolade ipd. Prosim, ce mi sporocis, ce je kaj pomagalo. Jaz sem ze kaksno leto obupala nad antibiotiki, ki mi pri vnetjih niso NIC pomagala.

http://www.lubica.net/gaby/blog

NAJLEPŠA HVALA, upam da bo res pomagalo, vsekakor ti bom javila čez nekaj dni.

Jaz imam podobne težave, precej pogosto zdaj med nosečnostjo.
Res je – omejiti sladko hrano, izogibam pa se tudi sira. Z milom Latacid ali le z vodo (bolj hladno, vroča glivicam zelo paše) se umivam tudi po večkrat na dan.
Pomaga tudi, če si žez noč na vložek daš eno žlico navadnega jogurta. Sicer pa vse, kar je naštela že Seven – tampon z jogurtom, bombaž, tudi če namesto hlač nosiš krila, pomaga. Ko se jih enkrat znebiš, pa hodi spat raje v fantovih boksericah.

No … jaz imam tudi probleme s temi glivicami. Ravno prejšnji teden mi je dala ginekologinja svečke Vagisan in zgleda, da pomaga … bomo videli ali se bo po končanem zdravljenju stvar umirila.

Drugače pa … vse zgoraj našteto. Res ti priporočam milo Lactacid … jaz sem si pa v lekarni tudi kupila mazilo Multi Gyn Gel, ki uravnava PH v nožnici.

Lp, Bgv

Pozdravljene!
Tudi pri meni se je pojavilo vnetje, ki pa ni tako hudo, kot je bilo pred leti, saj gre le za malo mačnejši izcedek, ki je skutast. Včeraj in danes sem se umivala s kamiličnim poprakom in se mi zdi, da sluz ni več skutasta. Mislim, da kamilični čaj ne more škodovati, saj deluje protivnetno. Kaj mislite ve?
Bom pa danes zvečer poskusila tisto z jogurtom. Strah me je, da bi se preveč razširilo in menim, da je bolje odreagirati čimprej, kajne? Ali je res, da vnetja ne škodujejo našim pikicam?

Lep dan vsem
M

<http://milamay.moj-album.com/>

Zanima me , če je katera imela pekoč – žgoč občutek, ko je uporabljala multi-gyn gel. Mene ob uporabi peče pa ne vem ali si lahko mažem?

Mene tudi zapeče takoj po tem ko si ga nanesem …

Lp, Bgv

New Report

Close