Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Vnete dlesni in kajenje

Vnete dlesni in kajenje

Pozdravljeni,

prosim za odgovor, ker ga sama resnično ne poznam. Imela sem zlom čeljusti, odstranili so mi žičke ( kombe) imam zelo boge dlesni, resnično boge. Krvavljenje, bulice ki gledajo med zobmi ven, napolnjene s krvjo in najverjetneje gnojem. Usta lahka odprem 1 cm. Zanima pa me ali lahko kadim, ene 3 cigarete na dan s tem, da si sperem usta takoj, ko ugasnem cigaret. Res je kadila nisem 4 tedne, ker sem imela zvezane zobe, ampak sedaj se mi pošteno lušta cigarete. Bo kaj narobe? Vem, da so zdravju škodljive, da so zdravniki in vsi proti kajenju, ampak zanima me za moj primer ali bo kaj narobe, če pokadim kašno? Zobe si sprem s kamilicami, umivam -kolikor gre z zobno pasto Paradontaks in splahnjujem s Curasept tekočino. Kaj menite! Prosim za odgovor.

Lep pozdrav in najlepša hvala.

K.

Ps: Kljub kajenju nikoli nisem imela problemov z dlesnimi in zobmi. Sem oboževala svoje zobe, negovala, ustna higiena mi je pomenila/ mi pomeni veliko. Zelo sem pazila in bom naprej na soje zobe. Ugriz je bil super, upam, da bo sedaj tudi; nobene plombe, res lepe svoje zobe. Stara 29 let.

Pozdravljeni,

vaše trenutno stanje dlesni res ni v najboljši kondiciji, kar je bilo po imobilizacijski terapiji tako ali tako pričakovano; ni bilo primerne ustne in zobne higiene, zaradi pomanjkanja zvečenja tudi ni bilo fiziološkega čiščenja zob. Zato vam priporočam, da s kajenjem počakate vsaj toliko časa, da se dlesen povrne v zdravo stanje, saj cigarete zmanjšujejo obrambne in obnovitvene sposobnosti dlesni in obzobnih tkiv.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close