Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vneta uvula

Vneta uvula

Spoštovani, pred dvema tednoma sem se zbudil z zelo oteklo in povečano uvulo. Bila je živo rdeča, želatinasta in dljša za dva cm. Že en dan sem se počutil bolanega, kot včasih pri anginah (imel sem tonzilektomijo 2008, od takrat do zdaj nobenih težav). zdravnica mi je predpisala Azibiot tri dni in že po dveh dneh je bilo v redu. Anatibiotik sem pojedel do konca. Od tega je zdaj 14 dni in spet se mi začne isto dogajati. Spet me boli uvula, in pordela je. Zaklaj se mi zdaj to dogaja? A mogoče rabim kakšen drugi antibiotik kot je Ospen? Namreč bojim se, da se mi bo začelo dogajati isto kot takrat kot sem mel angine, torej da sem jih imel na vsaka dva tedna, dokler nismo tonzil odstranili.
Slišal sem tudi, da obstaja nek penicilin, ki deluje mesec dni? je mogoče to primerno zame?

Spoštovani,

glede na vaš opis gre za težave zaradi refluksa želodčne kisline do neba, ki vam dobesedno opeče uvulo.
Povečano izločanje želodčne kisline je povezano z napačno prehrano, stresom, kajenjem ali infekcijo z bakterijo Helicobacter.

Svetujem vam jemanje zdravil za zmanjšanje izločanja kisline (inhibitor protonske črpalke), potrebna bo ezofago-gastro-duodenoskopija.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close