Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vneta ritka

Vneta ritka

[attachment=0]20190719_145157.jpg[/attachment]Imam dojenčico, staro 5 tednov in je izključno dojena. V torek smo bili na posvetovalnici, mala je imela pikice po ritki in rahel soor v ustih, predpisali so Daktarin mazilo in oralni gel. Pišem vam, ker se je od tedaj stanje poslabšalo. Sedaj ima kar velik del rdeč in danes je dobila še drobne razjede. Zaenkrat ji mažem 2x na dan z daktarinom, drugače pa debelo plast sudocrema, popivnam ritko do suhega in počakam še par minut. Plenice ji karseda redno menjujem, vendar je problem, ker veliko kaka in skoraj nikoli niso suhe, mokra je ponavadi že v roku 10 min.

Imate kakršnokoli priporočilo, kaj bi lahko še probala ali naredila drugače? Je mogoče daktarin preagresiven, ker se mi zdi, da ima po tem, ko ji namažem s tem pri naslednjem previjanju še hujše?

Pediatrinja je sicer svetovala povijanje s tetra plenicami.

Vneto ritko negujemo tako, da otroka redno previjamo, umijemo z vodo in osušimo (s fenom, npr.), Nato mažemo s protiglivičnimi mazili (Daktarin, Canesten, Atifan), pri čemer ni nobeno mazilo preagresivno, pač pa deluje proti glivicam. Vmes uproabljamo negovalna mazila ali olja, ki pomagajo sušiti predel.
Včasih mazila ne zadostujejo in moramo uporabiti protiglivično zdravilo v obliki sirupa. Torej morate na kontrolni pregled, če se stanje slabša.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close