Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Vneta kožica na penisu

Vneta kožica na penisu

Očitno imam zelo občutljivo kožico na penisu, saj se mi večkrat vname (rdeča, drugače nič ne srbi), predvsem po intenzivnem samozadovoljevanju. Po odnosih, ko je ponavadi še vlažnost ponavadi ni težav. Potem potrebujem par dni, da je stanje spet normalno. Čeprav večkrat potem to začaran krog.. se še dobro ne pozdravi, pa se spet vname oz. zelo hitro. Me pa zanima, če obstaja kakšna krema, ki bi to lajšala ali blažila potem to vnetost oz. če bi lahko kožico naredil manj občutljivo. Drugače redno skrbim za higieno, preveč pa tudi raje ne uporabljam mila na splovilu.

Hvala za pomoč, lp Pero

Pozdrav!

Svetujem negovalne kreme npr. Bepanthen ali podobne, ker si težko predstavljam kakšno drugo bolezen ali pa infekcijo, ki bi ne bila v zvezi direktno z odnosi.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

s fantom imava že dlje časa spolne odnose.pred kratkim ga je po spolnem odnosu začel penis pečt, oz samo kožica, ki prekriva glavico.kožica je rdeča in ga ob dotiku peče.zanima me kaj bi lahko bilo krivo in kako bi se dalo pozdravit oz. katero kremo bi lahko uporabil, da bi se mu stanje hitreje izboljšalo.

LP, hvala za odgovor

Petra

Pozdrav!

Ponavadi so krive glivice, seveda ne postavljamo diagnoze po tej poti in s tem tudi ne terapije, lahko pa se razmišlj av tej smeri.
Poleg tega je še nekaj drugih diagnoz, ki pa so nekoliko redkejše.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni.

Bil sem v bolnici, kjer sem uriniral v račko. Bila je umazana, na kar sem tudi neuspešno opozoril. Nekaj dni po uporabi račke se mi je “vnela” kožica ob glavici penica in delno tudi glavica penisa. Kožica je postala nekoliko rdeča, hrapava, neelastična, rahlo se je (belo) luščila, nastale so ranice. Tudi glavica je dobila nežno rdeče pikice in se je nekoliko oluščila. Par dni sem se mazal s kremo Bepanthen. Stanje se je nekoliko izboljšalo, ranice so popolnoma izginile, glavica je postala normalna, se je pa “vnetje” pomaknilo nekoliko nižje po kožici. Osebni zdravnik mi je predpisal kremo Daktarin, ki jo sedaj uporabljam že en teden, a ni videti nekega občutnega izboljšanja. Včeraj me je zelo narahlo in ne trajno začel peči tudi del kožice na modih, danes pa občasno čutim tudi rahlo pekočino tudi v sečevodu, v predelu penisa. Sicer na “vnetih” delih ne čutim srbečine (morda izjemno redko, za kak trenutek), rahlo pekočino pa tudi samo zadnja dva dni (včeraj in danes) in samo na omenjenih delih.

Kaj bi to lahko bilo in kako se to zdravi?

Hvala lepa za vaš odgovor.

Lp, Janez

Pozdrav!

MIslim, da prenos infekcije iz račke ni vzrok težavam, prej kakšni odnosi pred tem, potrebno je opraviti preiskavo urina na bakterije, bris iz sečnice na klamidijo in podobne povzročitelje.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550
Objava čaka odobritev

New Report

Close