Vlada nam mafija
Izvrsten intervju z Vehovarjem, ki brez slepomišenja pove resnico v vsej kruti obliki- vlada nam mafija.
Kup pametnjakovičev filozofira o mafiji, poštenju ……………………………. .
Zakaj se ne potrudijo vstopiti v vlado, če so tako pametni in nekaj naredijo, ampak se “redijo” in grejejo stolčke tam, kjer jh ljudski gnev ne bo dosegel, ko se bo raji strgalo do konca.
Popolnoma nič novega.
Čeprav zadeva ni tako enostavna. Treba je upoštevati kakšne “vrednote” dandanes prevladujejo in vladajo v tistih ljudeh, ki nam vladajo. In če to dvoje povežemo in se poglobimo vase, bomo spoznali, da tiste vrednote, ki nam vladajo, niso le v mafiji, ki vlada, ampak prav tako v večini ljudi. Ker drugače mafija s svojimi “vrednotami” sploh ne bi imela podpore in ne bi mogla vladati.
.
.
Z Vehovarjem je izvrsten intervju, ker (intervju brez Vehovarja?) pove resnico v vsej kruti obliki slepomišenja. O čem že!? Aha, – Komu vlada mafija? Vam ali nam? Meni se to, kdo komu vlada, zdi vseeno, čeprav bi raje videl, da ne vlada meni.
To, kar pišem, ni moja resnica, samo domišljam si, da je – bolj vesela (kot moj grenak nasmeh). ;`)
.
.
Popolnoma nič novega.
Čeprav zadeva ni tako enostavna. Treba je upoštevati kakšne “vrednote” dandanes prevladujejo in vladajo v tistih ljudeh, ki nam vladajo. In če to dvoje povežemo in se poglobimo vase, bomo spoznali, da tiste vrednote, ki nam vladajo, niso le v mafiji, ki vlada, ampak prav tako v večini ljudi. Ker drugače mafija s svojimi “vrednotami” sploh ne bi imela podpore in ne bi mogla vladati.[/quote]
Mislim, da krivda ni v čredi, ki bi jo znali pravi voditelji popeljat v bogato, cvetočo državo, ampak v tem, da Slovenci enostavno nismo dobri voditelji. Nek naš že zdavnaj pokojni sorodnik, ki je delal še pod Avstroogrsko, je vedno govoril, da smo Slovenci izredni delavci, ampak popolnoma zanič voditelji. Kako preroško zvenijo zdaj njegove besede.
Ker podgane se skrijejo pod zemljo, ko začutijo moč pravega vladarja, ko pa zavlada anarhija in mekužnost, izropajo vse kašče. In to se nam zdaj dogaja, ko lumpi za lumparije še tožijo za nagrade, reveža pa zbrcajo na cesto za par evrov dolga.
Oblast je le vrh tega, kar predstavlja narod.
Naši voditelji prav tako znajo voditi državo, kot to zna večina ostalih voditeljev, katerih države so prav tako v istem blatu in (moralni) krizi, kot je to naša država.
V večini držav vladajo pohlepni, sebični in izkoriščevalski ljudje in mi nismo izjema.
In dokler bo večina ljudi favorizirala omenjene lastnosti, ne bo sprememb.