vitiligo
Spoštovani!
Včeraj sem bila pri dermatologu, ki mi je ugotovil začetni stadij vitiliga (okrog oči). Dobila sem gel vitix, ki pa je, vsaj po dermatologovih besedah še dokaj nepoznan pri nas. Navodila za uporabo sicer so v slovenščini, vendar bolj skopa. Nič ne piše o stranskih učinkih.
Zanima me, če imate kakšne povratne informacije kako se zadeva obnese in kakšni (če so) so stranski učinki?
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.
Spoštovana gospa Xena!
Malo dalj je trajalo, vendar zdravilnega gela Vitix nisem našla v nobenem seznamu registriranih zdravil – niti takih, ki se izdajajo na recept, niti brez recepta. Tudi podatek, ki ga navajate, da so navodila za uporabo sicer v slovenščini, vendar bolj skopa, mi daje misliti, da gre za zdravilo, ki ni regularno na trgu. Rada bi se motila in z veseljem se bom opravičila, če nimam prav.
Svetujem Vam, da dobro preberete podatke na embalaži: kdo je izdelovalec zdravila, kdo uvoznik za Slovenijo, kdo ima dovoljenje za promet s tem zdravilom in vse ostale podatke, kdaj je bilo navodilo zadnjikrat revidirano, rok uporabe,…
Stranski učinki – pravilno se imenujejo neželeni učinki- morajo biti opisani v navodilu za uporabo zdravila. Enako tudi indikacije (za kaj se zdravilo uporablja) in vse ostalo. Ker tega zdravila ni najti v nobenem dostopnem seznamu, Vam ne morem odgovoriti na Vaša vprašanja.
Bodite previdni, gre vendar za Vaš obraz.
Lep pozdrav!
Spostovani!
Naj se vam najprej zahvalim za vaš odgovor. Hkrati vam sporočam, da sem od uvoznika izvedela, da je zadeva registrirana kot kozmetično sredstvo, le-ta pa ne smejo imeti neželenih učinkov. Poslali so mi tudi originalna navodila, kjer tudi niso omenjena.
Hvala še enkrat za vaš nasvet, kam naj se obrnem.
Lepo pozdravljeni.
Forum je zaprt za komentiranje.