visoka vsebnost histamina v koži. normalno?
Pozdravljeni,
se opravičujem že vnaprej za odprtje nove teme – verjetno kam že sodi, a vseeno.
Imamo 5-mesečno deklico, ki je bila par dni ob in po rojstvu zelo pordela po celem telesu. Po nekaj dnevih je rdečica izginila, danes je že zdavnaj ni več.
Situacija je pa naslednja: njena koža je strašno občutljiva za kakršnokoli drgnjenje, prijeme ipd. Primer:
– ko se plazi po tleh brez pleničke, je na mestu, kjer so bili pritiskači (body) koža rdeča,
– ko se razburi, dobi rdeče lise,
– ko jo dojim, je na mestu stika njene in moje kože (na roki) njena koža rdeča,
– izraziteje je pojav opazen po glavi in po telesu.
Vse te lise izginejo v zelo kratkem času. Pediatrinja pravi, da je to visoka vsebnost histamina v koži in da bi kožni alergijski testi pokazali visoko reakcijo pri histaminu. OStalih problemov z alergijami ni omenjala. Zanima me pa, ali je to kakorkoli povezano z večjo verjetnostjo alergij?
Uživa gosto hrano (zaenkrat krompir, korenje, banano), je delno tudi na AM. Težav nimamo nobenih z izjemo motenj spanca (klasika) in mencanja očes (skoraj 100% utrujenost).
Skrbi me pa zato, ker je bila pri prvi hčeri diagnosticirana eozinofilna enteropatija, preživeli (resnično, preživeli) smo zgolj po zaslugi neocata, nazogastričnih sond in dr. Jerneja Breclja. Do prve stekleničke neocata je bila pa pot milo rečena “trnova”. Vzrok je še danes superneznan, saj se je zadeva začela komplicirati ravno v šestem mesecu. Nekateri trdijo cepljenje, sama nisem prepričana v to.
Ali to izzveni? Ali ostane? Ali naj bomo na karkoli pozorni? OStalih kožnih reakcij ni bilo, z izjemo blage koprivnice v drugem tednu po rojstvu, ki pa je bila verjetno posledica vročinskega osipa.
Hvala za odogovor in hvala za vaš trud.
Lp
S pediatrinjo smo zelo zadovoljni, vseeno bi prosila za drugo mnenje.