Najdi forum

Pozna kdo kaka domača zdravila za zniževanje povišanega krvnega tlaka? Rada bi zadevo uredila brez tablet. Prosim za nasvete.

Ta tema pa zanima tudi mene. Slisala sem, da se ga lahko regulira z vcjo vsakodnevno kolicino cesna…Motec je le zadah. Se pa prodajajo tudi Alitol kapsule, ki naj bi bile nemotece glede zadaha. Potem sem se slisala, da tudi zeleni caj uravnava pritisk…Najbrz pa kar dietno prehranjevanje…LP!

Čaj iz bele omele (drevesni zajedalec)uravnava pritisk.Za kakšen natančnejši podatek pa svetujem,da prebereta katero od Ašičevih knjig…

Hvala hvala. Za oboje sem slišala tudi jaz. S česnom si žal ne morem pomagati – občutljiv želodec protestira. Vse kaže, da se mi obeta plezanje za omelo. :))

V pasaži MAksimarketa je trgovina z naravnimi zdravili, kjer tudi svetujejo. POleg kakršnih koli zdravil pa priporočam še jogo in sproščanje. Seveda pa si je treba vsak dan vzeti čas ta zo in ne le občasno, če hočeš doseči izboljšanje. Z jogo lagko celo znižaš raven holesterola.

Hoj Relika! Mislis na oni “stresni” holesterol, ne? Verjamem, ja, le da je verjetno kljub vsemu se vedno potrebna dietna prehrana in pa cajcki, seveda….:-)) LP!

Ne spominjam se, kje sem to prebrala, toda rečeno je bilo, da učinkovito znižuje pritisk lonček navadnega posnetega jogurta, v katerega vmešamo zdrobljeno poprovo ali citronovo meto, ki se mora namakati pol ure do uro in nato počasi, po žličkah (da se dobropremeša s slino) užiti pred spanjem.

zanesljivo ,uravnava,pritisk….zelena.

Lp

z belo omelo se pa jaz raje ne bi zafrkavala!

večina ljudi misli, da so “naravna” zdravila boljša od tablet. pa se krepko motijo, vsaj v tem, ko mislijo, da rožce ne morejo naredit škode!!

s takimile čajčki se raje ne hecat! naj vam jih zmešajo v lekarni, kjer vedo, kaj delajo in kakšni odmerki so varni! sploh se je pa še najbolje prej posvetovat z dohtarjem.

Zagotovo je najboljše naravno zdravilo glog. Kaj pa pravi zdravnik? Če imaš pritisk zelo povišan, morda nad 160/90, ti bo zdravnik predpisal tablete, če ti jih že ni. V takih primerih se ni za hecat, ker pozneje lahko nastopijo komplikacije, če imaš še preveč holesterola, je povečana nevarnost za kap (srčno ali možgansko).

Moja prijateljica, ki redno vadi jogo — vsak dan 1 uro — uživa vegetarijansko hrano in pije čisto navadno vodo, ga je samo s tem spravila v meje normale.

Uravnavanje pritiska z zdravili je nevarno, ce nimas rednih kontrol. Bolje je uporabljat ze omenjeni cesen,zeleno,pa tudi cebula ga uravnava.Pri prehrani pa se je treba izogibat mascob,slanih jedi in gaziranih pijac, ce pa je tudi teza previsoka,se je treba izogniti tudi sladicam in sladkim pijacam.Znizanje teze avtomaticno zniza tudi pritisk.Gibanje po svezem zraku in sprehodi v naravo, ter izogibanje stresnim situacijam bo tudi rodilo rezultate. Jaz ze vem ,ker imam ze skoraj 30 let prenizkega in ga ne morem dvigniti,ali po domace, govoriti je lahko.
Vseeni iz srca zelim, da bi kaj od nastetega pomagalo.
Alenka

Česen je odličen naraven antibiotik, če imaš težave z želodcem, seseklaj česen, vmešaj ga v maslo in namaži na kruh. Preverjeno, tudi jaz imam težave z želodcem!

Hvala vsem za mnenja. Vse kaže, da česen res dela čudeže, toliko ga hvalite. Bom poskusila. Že dolgo prakticiram vse, kar našteva al. – ne pijem alkohola, ne kadim, veliko telovadim, se redno gibljem v naravi (trenutno treniram za maraton), jem milo in nemastno hrano (domači komentar: futer za pujse) ter veliko sadja, pijem ogromno vode in imam idealno težo. Visok pritisk imamo žal v družini. Doslej sem shajala (občasno tudi s pomočjo avtogenega treninga), zdaj pa me je ravno zaradi tekaških naporov začelo malce skrbeti, pa tudi pritisk se je zadnje čase (3 mesece) nesramno dvignil – predvsem diastolični – mogoče zaradi stresa v službi. Sem velika pristašica naravnega, vendar ne brezglavi fanatik, zato se bom za vsak slučaj oglasila tudi pri zdravnici. Hvala še enkrat.

če je pritisk visok, so zdravila nujna, ko pride do tega so seveda tudi kontrole nujne. Pa saj si tako in tako vsak hipertonik meri pritisk tudi doma.
Hotela sem samo poudariti, da se z visokim pritiskom ni za hecat. Sama ga nisem resno jemala, dokler nisem prišla v krizo, takrat je pa za umret in te na intenzivni k sebi spravljajo.

Tako se govori!

Bemti, saj si po opisu zdravega zivljenja prava “svetnica”. Uf, ko bi sam zmogel ziveti tako zdravo kot ti!

Glede na napisano bi rekel, da ne “mogoče” ampak zelo verjetno problem posledica stresa v službi..Vsaj pri meni je tako..Ko merim doma, je vse ok, v sluzbi, kjer imam tudi zdravnico, pa je vedno previsok..

Cist iz radovednosti me zanima kaj z belo omelo ne stima? Res, da so Kelti, ki so to zajedalko imeli za sveto izumrli, samo najbrz ne zaradi omele..Men najbolj pase tista, ki raste na jablanah..

Tudi pri meni, tudi….Prav nam je, kva se pa zremo, ce nas druginazirajo! :-)) LP!

Še enkrat poudarjam:bela omela URAVNAVA pritisk in ne niža ali viša….

New Report

Close