Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Virusna infekcija ali kaj drugega?

Virusna infekcija ali kaj drugega?

Pozdravljeni.

Imam vprašanje glede mojega 11 mesecev starega sinčka.
24. decembra je popoldne dobil povišano temperaturo, nekaj nad 38 stopinj. Dosti je spal, ni pa bilo videti, da ga kaj boli. Tudi ponoči in naslednji dan se mu je temperatura gibala med 38 in 39. Zvečer je tudi bruhnil v loku, ampak samo enkrat. Bil je bolj umirjen, dosti je spal, ni pa jokal. 25.decembra sem ga za vsak slučaj peljala v dežurno, kjer niso našli nič posebnega in so sumili, da gre za neopredeljeno virusno infekcijo.
27. je imel temperature samo se nekaj nad 37 in je bil videti bolje. Zvečer pa je začel jokati, dobil je drisko in plenični izpuščaj. Jokal je celo noč, ni mogel spati, zjutraj je imel tudi neke izpuščaje po trebuhu. Zelo čudno se mi je pa zdelo, ker mu je temperatura zelo padla. Bil je zelo hladen in ga nisem mogla ogreti. Imel je samo 34,5! Zjutraj sem ga peljala k pediatru, ki je ugotovil vneto grlo, za izpuščaje pravi, da so najbrž zaradi virusne infekcije in glivično vnetje ritke.
Poslala ga je v laboratorij, voda je bp, bris grla brez prisotnosti streptokoka, edino kri ni ok. Izpisala bom stvari, ki odstopajo:
K-levkociti: 3,7
K-segmentirani %: 12,2
K-limfociti mali %: 70
K-bazofilci %: 4,4
K-segmentirani st.konc.: 0,45
K-limfociti st.konc.: 2,58

Čudi me, ker je otrok sedaj čisto mrzel, ima nizko telesno temperaturo (nekje med 34,5 in 35,5), je bled, ima podočnjake, veliko spi, včeraj je zelo veliko prejokal. Driska pa se je danes umirila.

Prosila bi še za vaše mnenje.

Hvala in srečno v letu 2019 🙂

Po poteku in znakih je zelo verjetno, da gre za virusno okužbo, čemur pritrjujejo tudi nizki levkociti v krvi. Če je vročina padla in se ni več dvignila, je to znak naravne ozdravitve. Če pa se je vročina ponovno dvignila, je to potrebno ponovno oceniti, tudi s pregledom krvi.
Telesni termostat nekateri virusi okvarijo, tako npr. tudi gripa, na katero posumimo, ko vidimo izvid z nizkimi levkociti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close