Najdi forum

Virus

Lep pozdrav!
Pred 11 dni sem dobila prehlad, brez vročine, kašlja ali česarkoli. Spirala sem z fiziološko, delala inhalcije, vzela Sinupret, Septanazal, zdravnik mi je tudi predpisal Nasonax nekaj takšnega. Solzijo se mi oči, kihnem parkrat na dan, sluznica se mi zdi suha, vonja nimam, prvo mi je tekla iz nosa rumena sluz ko se spihala, potem nekakšna oranžna sluz ki se je vlekla sedaj imam spet navadno belo sluz ki pa kar teče ven..
Zanima me je to nekakšna dolga viroza ali bi to lahko bila kakšna alergija? Boli me tudi nos med očmi (upam da razumete kje).
Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani,

glede na vaš opis je to akutni rinosinuzitis – ponavadi je to virusna bolezen. Traja najmanj 7-10 dni, lahko pa tudi še več tednov (tudi do 12) – kot akutni postvirusni rinosinuzitis.

Terapijo imate ustrezno. Z nasonexom nadaljujte vsaj 2 tedna. Zraven pa še čiščenje s fiziološko raztopino, lahko z dodatkom xylitola.

V primeru slabšanja bolečin, vročine, enostranskega gnojnega izcedka, motenj vida, glavobola obiščite osebnega zdravnika zaradi možnosti dodatne bakterijske okužbe.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close