Viroza drugic
Spostovani!
Dva dni nazaj sem pisala o virozi – t.i. virusni driski in bruhanju. Danes je hci brez vrocine, izgleda povsem o.k., le malce se driska oz. na potrebo je sla ze vceraj samo enkrat, ampak takrat zelo tekoce. Ker se mi je zdelo primerno, da kak dan se ostane doma sem jo zaradi sluzbe dala v varstvu babici. V cem je problem? Pri babici je prisoten 6 tednov star dojencek. Zivijo sicer v drugem nadstropju, so popolnoma loceni od starih starsev, pa me vseeno skrbi, da bi se mogoce driske in bruhanja nalezel. Ali je hci se kuzna? Babici sem prepovedala kakrsne koli stike z malim, pa tudi obvezno umivanje rok, ko hcere zvecer ne bo vec tam. Tega virusa malemu res ne bi privoscila zato bom za kakrsenkoli nasvet zelo hvalezna. Zanima me tudi, koliko casa cca traja, da se otroku povrne tek po preboleli virozi. Sicer je, vendar jo moram za vsak grizljaj posteno siliti. Pa se to bi vprasala, ce je teza za sestletnico 23 kg primerna ali premajhna. Vedno je bila pri drobizkih, vendar naj poudarim, da sva tako moz kot jaz oba suhca. Sita sem ze ljudi, ki me sprasujejo, ce otroku ne dam nic jesti, pa tako na prvi pogled zgleda popolnoma ista, kot drugi otroci njene starosti. za morebitne odgovore se vam ze vnaprej zahvaljujem!
Spoštovana mami6,
če otrok ne bosta v stiku in si bo vaša babica, preden gre k drugemu otroku, umila in razkužila roke, razkužila pa tudi kljuke in umivalnik ter pipe, potem ni nikakršne možnosti, da bi vaš pikec okužil drugega otroka.
Po prebolelih virozah se običajno apetit povrne v 1 tednu, zelo redko dlje. Morda pa celo nekaj dni prej, vendar do 1 tedna je kar povprečno.
23 kg je za šestletnico idealno primerna teža. Ne vem, kako bi lahko bila sploh predmet kakršnekoli pripombe, saj je popolnoma v redu. Eh, eni pač nakladajo.
No, lepo papajte po virozi in lep dopust, ko bo,
Tanč