Najdi forum

Viroza?

Pozdravljeni,

Deber teden imam ze težave z zdravjem (star sem 28 let, načeloma brez posebnih težav).
Začelo se je prejšnjo nedeljo zvečer, s slabim počutjem in nato z vrtoglavico (kot da sem na vrtiljaku) čez celo noč. V ponedeljek in torek je bilo slabo počutje, previjanje v trebuhu, brez apetita in pa omotica, v torek se je prav tako začel glavobol, v obliki pritiska na straneh iz v zadnjem delu glave, drugega kot ležati mi ni pasalo.
V sredo, sem bil pri osebni zdravnici, ki me je poslala na pregled krvi. S krvno sliko je bilo vse vredu. Dobil sem Lekadol, in pa počivanje, glede na to da kaže na virozo.
Stanje se je do petka zvečer izboljšalo toliko, da sem lahko bil za računalnikom, ni bilo glavobola, omotica komaj opazna.
V soboto pa se mi je že ponoči slabo počutje vrnilo, sredi noči sem se ves čas zbujal, velikokrat sem se zbudi takoj ko sem zaspal. Celotno soboto in nedeljo sem zopet preležal z glavobolom in omotico. V nedeljo je bilo počutje nekoliko boljše.
V ponedeljek zjutraj sem pojedel jogurt in žemljo in ga v roku 2min izbruhal. Vrnil sem se k zdravnici, imel sem tudi temperaturo 37.2 (oralno), rekla mi je naj pridem na kontrolo naslednji dan, da me pošlje na preglede če ne bo nič boljše.
Naslednji dan (torek) sem se počutil dosti bolje, temperatura je bila tudi normalna. Ker sem se počutil dokaj dobro, sem se za 15 minut oglasil v službo, kjer sedim za računalnikom. Takoj mi je postalo slabo v smislu omotice in pa pretiranega znojenja, zato sem se vrnil domov ležati, kar je pomagalo. Popoldne sem bil pri zdravnici, pocutil sem se dokaj dobro, brez glavobola ali pritiska v glavi, zato mi je priporocila samo počivanje.
Zvečer sem se z avtom odpeljal, domov k staršem (ura vožnje). Med vožnjo in zvečer se mi je stanje ponovno poslabšalo, tako da sem šel direktno spat. Ponoči sem se ponovno čez celo noč prebujal, vendar se vseeno zbudim nekako naspan.
Danes čez dan se počutim nekoliko bolje, vendar je še vedno slabo, omotično počutje s slabim apetitom, glavobola načeloma ni.

Najbolj me moti to da se pocutim omotičnega, in včasih se mi med hojo zdi kot da nisem stabilen. Počutje pa ekako niha, ves čas pa samo ležim, ker mi drugega zaradi omotice in težke glave ne paše. V trebuhu me tudi večkrat po jedi malo previja, vendar driske ni. Zdravnica dela šele v ponedeljek, ima smisel do takrat, če se stanje ne popravi obiskati dežurnega, ali je počitek dovolj?

Pozdravljeni, opis dejansko spominja na neko (verjetno virusno) okužbo, zelo možno, da ste zboleli že za drugo še preden se je v celoti pozdravila prva in slabo počutje pripisujem temu, da še niste popolnoma okrevali. Po forumu ne želim ocenjevati, kako nujno potrebujete ponoven zdravniški pregled, a prav alarmantnih znakov v zapisu ne najdem. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za odgovor.

Stanje pa se vedno ni boljše. Še vedno sem omotičen, težka glava in kot da nisem stabilen, tako da nemorem biti pokonci. Pojavljajo se mi tudi še glavoboli, predvsem v zadnjem delu glave, kjer imam občutek pritiska/ščemenja. Spim slabo, danes sem skoraj celo noč buden. Prav tako imam zelo slab apetit.

Koliko časa pa lahko trajajo takšne viroze? To se sedaj vleče že slaba dva tedna, jaz pa samo ležim.

Posamezna se res najveckrat vlece kaksen teden, kar pa ne pomeni, da med prebolevanjem ene, ne morete dobiti okuzbe se s kaksnim drugim virusom. Seveda pa je v takem primeru smiselno narediti kontrolo pri zdravniku

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close