viroza?
Pozdravljeni!
1,5 letna hčerka je imela v torek in sredo vročino (38 – 39 C). V torek so ji vzeli kri. Rečeno je bilo, da je slika skoraj normalna, da je viroza in da pač mora miniti. V četrtek vročine ni več imela, smo pa nekako včeraj ugotovili, da je zelo mrzla (čelo, tilnik zadaj in prsni koš)- kot bi bila podhlajena in mrzlo se je potila. Temperatura včeraj je bila enkrat 36.0 C pod pazduho, pol smo jo ful oblekli in je zrasla na 36.5, danes je imela 36.5 . Včeraj je bila tudi precej sitna, danes je boljše volje, vendar še vedno precej hladna z mrzlim potom, kljub precej več oblačilom kot je normalno zanjo. Mrzla ni ves čas, se tudi segreje, a za kratek časa. Med spanjem popoldne sem jo pokrila kot pozimi in je bila topla. Je tudi malo pikasta, vendar je bila tudi že prej (je bilo rečeno, da je od vročine in tudi alergik je, tako da so te njene pike kar pogoste.)
Ima tudi precejšnje podočnjake in včeraj je dvakrat padla po tleh – kar brez razloga, me ni bilo zraven, tako da mi ni čisto jasno , kako je zgledalo.
A je to še vedno ta viroza? a je normalno, da jo bolj zebe? Naj jo peljemo na Metelkovo ali počakamo do ponedljeka, če sploh? Ali lahko gremo ven? V četrtek gremo pa na dopust … upam…
Hvala in lep ostanek vikenda
Draga Nija 15,
tole bi šlo vse v sklop viroz, predvsem lahko začasno kakšen virus, ki se rad potika tudi po živčnem sistemu, malo pokvari telesni termostat.
Tole padanje pa ni kar od muh. Pravite sicer, da niste bili zraven. Verjetno pa so vam povedali, če jo je kdo videl, če je bila sicer čisto pri sebi, ostala pri zavesti ali kaj podobnega. Posedite jo, naj zravna nogice, potem pa ji recite, naj pogleda popek (tako, da se z bradico dotakne prsnega koša ko pogleda dol). Če je to v redu in vrat mehak, smo že nekaj izključili. Vseeno jo opazujte, kar brez veze padanje pa tudi ni kar tako, razen če ji je spodneslo nogico (saj veste, nerodno stopiš, pa zvije gleženj), ali kaj podobnega.
Morda bi se jutri vseeno šli pokazat na Metelkovo, da se preveri, ali je še vedno vse v redu. Če pa bi danes videli še kakršen koli čuden znak, kar danes na Metelkovo.
lp
Tanč
Zdaj ste me pa ful prestrašila, mož pa že benti, da zganjam paniko. Smo probali z glavico, je OK. Padla je pa prvič z nizke klubske mizice, kjer je sedela in gledala risanko – mož pravi, da je bila čisto zatopljena. Drugič pa je nismo natančno videli, kako je bilo. Bila je čisto ok, pri zavesti in vse, sama reče: apa, kadar pade.
Koliko časa pa termostat nagaja. Ali naj gremo na metelkovo zaradi padanja ali zaradi temperature?
Hvala za vse!!!
Ja, saj zato pa je težko kdaj namigniti karkoli, ker se potem prestrašite. Če je padla, ker je v risanko padla, potem seveda ni panike. Če je vrat v redu, potem se kakšnih nenadnih ali hudih stvari nimate kaj bati. Zaradi nizke temperature lahko mirno počakate, tudi do ponedeljka, saj se to samo popravi in se nič ne da narediti.
Skratka, če je padla tako, kot ste rekli, se nimate kaj bati.
lp
Tanč
Seveda boste šli, vedno je treba misliti samo na najboljše!
lp
Tanč