Najdi forum

vgradne omare

Pred meseci smo naročili omaro, ki naj bi imela za polnilo steklo in belo folijo. Od vseh primerov, ki so jih pokazali, smo izbrali najbolj belega (ker naj bi steklo imelo vedno malo zelenega sijaja).
Dobila pa sem varianto, ki je potegnila čisto na olivno zeleno barvo in ni sledu bele barve. Naša krivda je bila, da smo zaupali prodajalcu – “svetovalcu”, da je zapisal pravo zadevo na predračun.

Kaj lahko naredimo? Ima kdo izkušnje, kako zavrniti zadevo, katero nismo naročili? Kakšne so pravice potrošnika?
Katero steklo naj bi bilo najbolj belo (mlečno?)?

lp

Seveda imate pravico do reklamacije. Najbolje bi bilo, če takih vrat sploh ne bi prevzeli (predvidevam, da je za to že prepozno).
Vprašanje je samo, ali ste naročali “na pamet” – torej vam je svetovalec nekaj pokazal v prospektu ali ste vzorec tudi videli. Če vam je svetovalec nekaj pokazal v prospektu, se to dostikrat razlikuje od barve, ki jo dejansko vidiš. Včasih izpade drugače tudi zato, ker ti svetovalec pokaže en majhen vzorček, na večji površini pa izpade drugače.

Torej, če je svetovalec vpisal pravo kodo in ste dobili “ven” nekaj drugega kot ste pričakovali, po mojem niste upravičeni do reklamacije.
Če pa se je prodajalec zmotil v kodi, je krivda na strani trgovine. Reklamacijo napišite čim prej in zahtevajte odpravo napake.

Se odločam za nakup vgradne omare, med HOBY LES d.o.o. in ACRON d.o.o.
Kaj svetujete oz.vaše izkušnje z enim ali drugim?

@PICOZA:

Sem se odločal med obema ponudnikoma tudi jaz. Izbral sem HOBY, ker so malce cenejši. Svetovalec na domu je bil po mojem mnenju 1a, omar pa še nisem dobil. Bom poročal.

Seveda pa je vgradna omara lahko cene x ali pa ista vgradna omara s priboljški cene n*x 🙂

mi imamo od hobyja – lani je bila za 2 omari v primerjavi z ostalimi – velika razlika. je pa res, da smo koristili sejemski popust. z rokom, dobavo in montažo smo zadovoljni, omari pa služita svojemu namenu.

Koliko časa pa je potrebno čakati na dobavo in montažo, kako poteka sam izbor omar, moraš k njim na sedež?

Izbor omar pri ponudniku vgradnih omar Hoby je pri meni potekal na domu. Z njimi se dogovoriš za termin, pridejo na dom, izmerijo, svetujejo, zraven prinesejo modele, vzorce, na licu mesta ti pove ceno. Za montažo se pa dogovoriš za prvi prosti njihov (tvoj) termin. Pri meni je od izmeritve do montaže trajalo slab mesec.

Tudi jaz sem izbiral med Hoby d.o.o. in Akron, vendar ker sem rabil omaro za mansardo, so mi pri Akronu govorili, da nekaterih stvari ne morejo izdelat.
Teh Hobyles podjetij je kar nekaj s podobnim imenom. Hoby d.o.o. ima sedež v Šempetru.
Naročil sem jo pri Hoby d.o.o, plačal avans, čez dan ali dva je prišel “komercialist” naredit izmere. Rok dobave je 1 mesec in obljubljenega roka so se držali do dneva. Omara je zmontirana (3 urce) in sem zaenkrat zelo zadovljen, tako z videzom, kot funkcionalnostjo. Nisem je pa začel še uporabljati, saj se še nisem vselil v to novo stanovanje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz imam absolutno dobre izkusnje z Akronom. Omaro so izdelali tocno v roku, so cenejsi kot ostali, pa vsi ful prijazni. Omara je pa super!

Vgradno omaro sem naročila pri mizarju, narisala načrt, izbrala materjal, itd…in tako imam omaro popolnoma po mojih željah.

Zelo sem zadovoljna, ker je naredil v roku in tako kot sva se zmenila.
Sedaj mi dela že omaro za dnevno sobo:-)))

Od sedaj naprej pohištva ne kupujem več v trgovinah, itak je vse izdelano serijsko, površno.
Ne razumem zakaj kupujete tak “klump”, ki ga prodajajo v trgovinah s pohištvom. Jaz cenim le še ročna dela.

Zanima me še sledeče: Koliko denarja odštejete za vgradne omare?
Moja je oooogromna in za njo sem plačala z materjalom in delom vred 1900€.

uuu, si plačala. tudi moja je ogroooomna, ima veliko predalov in izvlečni polici, pa sem dala 1.500 eur. najboljša vodila sem vzela, izbrala pa pri akronu. imam pa že od prej akronove, ki so stare 6 let, so kot nove, takrat so bila malo slabša vodila, ampak vseeno super. pa še garancija na vodila 5 let. pa tudi moja je po mojih željah. aja, pa še pleksi je na dveh krilih, na drugih dveh pa ne.

Pozdravljeni!

Pri svojih projektih naročnikom vedno priporočam vgradne omare Komandor, ki so novost na slovenskem trgu. Zastopa jih podjetje Interijer Brežice.
Zadeve se lahko pogledate na spletu, in sicer na strani http://www.komandor.si

Res pestra izbira dekorjev, ročajev, in ostaslih materialov, tudi vgradne omare v mansardi ne predstavljajo problemo.

Iztok Kos
projektant/oblikovalec notranje opreme
040 168 042
iztok.kos@gmail,com

Iztok Kos, interior dizajner

pozdravljeni,

jaz sem vzela omaro pri Akronu. Imela sem tudi dve drugih ponudbi HOBY in Izi (cene so bile med seboj podobne). Pri Akronu me je pritegnila njihova prijaznost in točnost. Omaro so pripeljali do ure natančno kot smo se dogovorili pri plačilu. Omara izgleda SUPER in služi svojemu namenu.

Jaz osebno priporočam Akron.

lp

Mi pa smo kupili omaro pri VENGE d.o.o.. Ko sem iskal najboljšo za spejemljivo ceno sem dobil najboljši občutek pri Venge ki zastopa nemška vodila Raumplus za drsna vrata. Moram reči da so se moja pričakovanja uresničila in sem z izdelkom zelo zadovoljen in tudi dobavni rok in vse kar smo se zmenili je štimalo.

sem mizar in uporabljam vodila divendor zadnji dve leti prej sem delal z raumplus-om ki je bistvano dražji mislim pa da v kvaliteti ni razlike. pri cenah za omare pa ste preveč pavšalni. noben ni napisal ali so vodila kovinska ali aluminjasta, polnila tudi lahko pošteno vplivajo na ceno . največji vpliv pa ima notranjost omare (predali,izvlečne police,…) sedaj pa še glede stekla. čisto belo steklo se lahko kupi že barvano, ampak je ceneje če se ga barva. če se barva navadno steklo ki je v osnovi zeleno z belo barvo dobite otenek pistacije. za take posege se uporablja extra belo steklo in potem je tudi končni razultat lepa bela.

mizarstvo in šiviljstv
viljem modic s.p.
podkraj 19
1292 ig
041-800-297
[email protected]

Na tržišče so vstopili proizvajalci vgradnih omar Novoles. Sicer svoje ponudbe še ne oglašujejo in eksponati še niso postavljeni po trgovinah, vendar zdaj je čas za nakup vgradnih omar. Naj samo omenim predpromocijske cene. Kvaliteta je potrjena že z dolgoletno proizvodnjo pohištva. Za več inf. nas poiščite na spletni strani http://www.monterkum.com, ali po telefonu 041-922-306.

Lep pozdrav

Anuša Tomšič

Če želite kakovost, dobro svetovanje za vgradne omare, garderobne sobe in ostalo pohištvo po meri Vas z veseljem pričakujemo v SPALNEM STUDIU BIOS. Več na www,spalnistudio.si .

Lep pozdrav!

Nekatere vgradne omare imajo zadaj hrbtišče, nekatere imajo zadaj samo steno. Kaj je boljše?
Prosim za prednosti in slabosti.

Didy, vsekakor se je bolje odločiti za omare brez hrbtišča, ker so cenejše. Takšne imam tudi sam. Kar pa se omar samih tiče pa imam Akronove in sem z njimi zadovoljen, pa tudi vse usluge (od meritev, do izdelave) so bile korektne.

Pa lep pozdrav

Malo obnavljam temo…Mi lahko poveste kje kupiti vgradne omare? kvaliteta/cena
hvala,
nina

New Report

Close