Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje vgnezditvena krvavitev

vgnezditvena krvavitev

Pozdravljene!
Ali je mogoče kakšna takšna, ki je imela vgnezditveno krvavitev in bi mi znala povedati kdaj se je le ta pojavila in kako izgleda? Meni se je pojavil in rjav madež in sumim da je to to. Se je pa pojavil 6 dni po odnosu. In sem res ful nestrpna in radovedna ali se je prijelo:)
Hvala za vse odgovore! LP

Jaz sem jo imela. Pojavila se je kakšnih 5-6 dni pred nepričakovano M. Izgledala pa je kot rozen izcedek in zelo malo je bilo vsega skupaj (enkrat na dnevnem vložku). Takoj veš, da ne gre za M. Test pa mi je pokazal plusek dva dni “pred M”.

Srečno!

Oj, jaz sem imela 2-3dni nek rjavkast izcedek. Zdaj sem zračunala, da je to bilo 16.dan po ovaluciji. Če je ta krvavitev imela kaj veze z vgnezditvijo pa nimam pojma, zdi se mi morda malo pozno, da bi bilo od tega.

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem imela po šestih dneh čisto rahlo krvavitev. Me pa zanima še nekaj drugega. Pred šestimi dnevi sem naredila test ki mi je pokazal čisto rahel plusek…naslednji dan pa sem dobila menstruacijo oz. sem začela rahlo krvaveti. mojo menstruacijo navadno spremljajo močni krči in glavobil, sedaj pa se to ni zgodilo. Pri menstruaciji sem imela navadno ciklus štiri dni in je bil kar močan-predvsem drugi dan…sedaj pa imam čisto rahlo krvavenje že peti dan…zjutraj mi je slabo…kaj mi priporočate? aja še to, ko sem začela prvi dan krvaveti sem naredila nasledji dan test, ki pa mi je pokazal čisto rahlo črtico tako da sem morala vredu pogledati če se res vidi ali ne…sedaj pa ne vem kaj naj….Sprašujem se če sem noseča ali ne!!! verjetno mi boste predlagali ponovni test-sama premišljujem tudi o tem….
Hvala za odgovore!

Manci, pozdravljena! Jaz mislim da bi bilo najbolje da bi se šla kar k ginek. pokazat če krvaviš. Sicer sem pa prebrala, da so krvavitve v zgodnji nosečnosti pogosto prisotne in velikokrat tudi neškodljive. Če ti test kaže plus, potem si noseča, tudi če je čisto rahla črtica. Upam da se ti vse dobro izteče!

ojla, a mi lahko še prosim poveš po koliko dnevih si delala test? Jaz bi ga že kar naredila pa se bojim da je prehitro, do m. je namreč še 6 dni.

ojla, a mi lahko še prosim poveš po koliko dnevih si delala test? Jaz bi ga že kar naredila pa se bojim da je prehitro, do m. je namreč še 6 dni.[/quote]

Pozdravljeni!

Jaz sem test naredila prvi dan od izostanka menstruacije. Naredila sem ga tudi dva dni pred predvideno menstruacijo in mi je test Clearblue pokazal minus,in sem že mislila da zopet nič ne bo. Potem pa sem ga naredila prvi dan ko mi je M izostajala in je bil rahel plusek…tako da je bolje počakati do izostanka…sem pa nekje zasledila da test Baby Check pokaže nosečnost oz. prisotnost hormona HCG že do dva dni prej kot pa clearblue.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Znašla sem se v veliki dilemi, zato upam, da mi bo lahko kdo pomagal svetovati oz.potrditi ali ovreči moje sume.

Moje M so vedno neredne, zato si tudi ovulacijo ne morem določiti, tako da o le-tej ne morem nič povedati.

Zadnjo M sem imela 19., ta mesec pa sem jo dobila 20. pozno zvečer. Čez noč in naslednji dan se je krvavitev nadaljevala, bila pa je kar močna. In sem se pač sprijaznila, da tamesec ne bo nič z zanositvijo. Ampak moj dvom nastane, ko se po 24-ih urah krvavenje POPOLNOMA neha. Naslednja (zadnja) dva dni in dve noči ni več nobene sledi o kakršni koli krvavitvi. Enkrat ali dvakrat sem opazila malo sluzi, drugače pa je vložek popolnoma čist.
Zato se mi niti sanja ne več, kaj naj si mislim.
A je možno, da je vgnezditvena krvavitev dolga kar 24 ur (približno, seveda) in dokaj močna? In če to ni bila vgnezd. krvavitev, ampak menstruacija, kako se lahko pojavi za 24 ur, potem pa popolnoma izgine za še enkrat toliko, in sicer prvič v življenju?

Jutri zjutraj nameravam narediti test, sem pa 90% prepričana, da bo negativen, ker tudi če ne gre za M, ampak za vgnez. krv., je verjetno še prezgodaj, da bi test zaznal nosečnost, saj je od konca krvavitve preteklo šele 2 dni, naj pa bi vsaj 3 ali 4 dni.

Opravičujem se zaradi takodolgega in mogoče kar preveč podrobnega “poročila”, ampak se mi zdi, da je bilo te podatke potrebno navest, da bi mi znal kdo povedati več, kolikor vem.

Prosim, pomagajte! HVALA!

No, pravkar sem naredila test, rezultat pa je tak, kakršnega sem pričakovala – negativen. Tako da sem zdaj poplnoma zmedena.
Ali sem ga naredila prezgodaj in bi mogla počakat ene 4 dni od krvavitve, ali pa ta mesec ni nič od pluska. O M pa še vedno ne duha ne sluha.

ugnezditvenih krvavitev sama nisem imela, ampam mislim, da je to bolj blago, malo opazno. ne pa obilno.

zal je verjetno edino, kar lahko naredis, da zadevo odmislis in pustis casu cas. ce bo m prisla, bos vedela, ce pa je ne bo, pa bos cez cas spet ponovila test.

vem, kako je, ko cakas… pozabi in se bo ze pokazalo, plusek ali pa m…

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

Hvala Tatjana, res je. Težava je bila včeraj rešena. Nekje sredi dneva se mi je M nadaljevala in zaenkrat je vse, kot je bilo vedno.
Tako da po M pa v nove boje!
Hvala

no jaz imam tudi eno vprašanje.

Menstruacijo sem dobila zadnjo 4.4. nekaj dni po tem okrog 9.4 do 12.4 sva z fantom imela nezaščitene spolne odnose. imava jih pogosto, ker v primeru da bi zanosila bi bila otročička zelo vesela, čeprav ga še ne načrujeva. otrok bi nama pa vseeno bil v veselje. po 12.4 nisva imela več odnosov ker je odšel na službeno potovanje za 2 meseca 🙁 v tistem času naj nebi imela ovalucije, in prav tako do izliva ni prišlo v meni. vem pa da vseeno obstaja možnost da zanosim tudi če ni prišlo do izliva v meni. vprašanje pa je naslednje

med ovalucjo so me prsi bolele okrog bradavic, vendar ne zelo močno kar se im prej ni dogajalo. sedaj sem pa dobila menstruacijo, danes 1.5 kar 4 dni prej. in me zanima če bi bila lahko noseča in če je to ugnezditvena krvavitev. izgleda mi normalno kot normalna menstruacija, le nekoliko malo manj močna in z zelo močnimi bolečinami, kot sem jih imela vedno.

ni mi pa ravno jasno zakaj toliko prej.. testa pa zdaj ne morem narediti. hvala vam za vaš odgovor.

Najprej en lep pozdrav.
Sem 20letno dekle, ki jemlje kontracepcijske tablete že 5 let. Od začetka se je sicer zgodilo, da sem jo kdaj pozabila, vendar takrat še nisem imela spolnih odnosov. Sedaj sva s fantom načrtovala skupno življenje in ustvarjanje otrok. Nisem prenehala z jemanjem tablet, saj sva sicer želela počakati do poletja, da bi jih takrat prenehala jesti! V ponedeljek, prejšnji teden sem začela s prvo tableto iz škatle, prav tako pa sem jemala antibiotike za prehlad, Hiconcil in hkrati normalno jedla še kontracepcijske tabletke Logest. Problem je v tem, da sva prejšnji teden prav tako s fantom imela spolne odnose, brez kondoma. Prišlo mu je vame. Brala sem, da sočasno jemanje kontracepcijskih tablekt in antibiotikov, zmanjša delovanje kontracepcijskih tabletk (partnerkova mati, ki dela v porodnišnici pa je dejala, da antibiotiki izničijo, uničijo, prekinejo delovanje KT, tako da nas sploh ne zaščitijo pred zanositvijo).
Problem nastane ta teden. Začele so se hude bolečine v spodnjem delu trebuha (verjetno zaradi spolnih odnosov). Par dni mi je že slabo. V glavi imam včasih takšen pritisk, da bom omedlela. Določena hrana se mi je popolnoma uprla (sploh taka, brez katere prej nisem mogla živeti). Lačna sem na vsake od pol ure do eno uro. Zelo sem utrujena in včasih, ko se uležem bi najraje zaspala. Postala sem zelo razdražljiva. Tudi večkrat moram hoditi na WC.
Kljub tem znakom, jih jemljem normalno. Že, da če se želim glede na menstruacijo prepričati o moji nosečnosti, moram tablete jemati še do NASLEDNJE nedelje. Vendar bi rada vedela kolikšna je po vašem mnenju možnost, da sem zanosila?!
Sicer sem brala na raznih spletnih straneh, da je velika večina žensk zanosila ob sočasnem jemanju KT in antibiotikov, nekaj jih je takšnih ki so zraven KT (brez antibiotikov) zanosile, ipd. se želim prepričati na mnenje mojih vrstnic, oziroma navadnih ljudi ali je glede na moj zgoraj opisani problem možnost, da sem noseča. Če je na tem forumu kakšna ginekologinja, ali oseba, ki se kaj več spozna na to področje, bom hvaležna za specializiran, kvaliteten odgovor.
Sicer pa pričakujem odgovore, nasvete, komentarje iz vseh strani.

Da združim vse znake nosečnosti, ki jih imam:
– bolečine v spodnjem delu trebuha
– povečana lakota
– upor določene hrane
– utrujenost in zaspanost
– pogosto uriniranje
– razdražljivost
– slabost
– pritisk v glavi (kot vrtoglavica, začetek omedlavice – vendar NE omedlim)
– drugi podobni simptomi.

Z današnjim dnem (sobota, 23. 5.) bom vzela 13. tabletko. Danes, približno 9. dni po prvem spolnem odnosu, sem na hlačkah opazila roza-rjavkast izcedek. Ne boli me ves spoden del trebuha, vendar le predel okoli jajčnikov (kot med menstruacijo). Vendar kot sem že zgoraj omenila, bom zadnjo tableto pojedla v nedeljo, 31. maja. Torej bom v sredo/četrtek (3. ali 4. junija dobila menstruacijo – naj bi jo).

Upam, da nisem bila predolga in, da bom dobila kakšen koristen nasvet ali odgovor!

Sicer je moja želja po otroku zelo velika (in se zaradi psihe lahko pojavljajo ti znaki), srčno upam da sem res noseča. Nosečniški test pa lahko opravim komaj konec naslednjega tedna, ali začetek tistega tedna, ko ne jem KT. Kaj menite? Bi bil “plusek” ali nebi bil? 😀

Lep pozdrav

Najprej en lep pozdrav tudi z moje strani ! Prosila bi , če mi lahko katera pomaga glede vgnezditvene krvaviteve. Datum moje zadnje menstruacije je bil 4.10.2009, kdaj je bila moja ovulacija, nimam pojma, ker sem delala ovulacijske teste vsak dan v času ko naj bi bila ovulacija in se je vedno pojavila samo ena črtica, razen 21.10 je bila druga črtica, tako da predvidevam da je 21.10 bila ovulacija.No midva s fantom sva se trudila pred in po in vmes….tako da. No in potem sem 27.10. zjutraj na wc-ju opazila svežo krvavitev in bila zelo razočarana. To je bilo zjutraj, potem pa spet cel dan nič, naslednji dan je bilo samo malo rjavega izcedka, 29.10 pa spet sveža krvavitev ( srednje) no in potem spet nič. Danes 30 10 sem naredila nosečniški test in nažalost je bila samo ena črtica.Ali je mogoče da sem noseča in da gre za vgnezditveno krvavitev in sem test naredila prezgodaj. Ali pa je bila tako slaba menstruacija. Vendar naj še dodam da take M NISEM IMELA ŠE NIKOLI, VEDNO IMAM NA 25-27 DNI IN NAJPREJ SE POKAŽE KOT SVEŽA KRVAVITEV,NATO DVA DNI RJAV IZCEDEK, NATO PA 5 DNI SREDNJA KRVAVITEV SKOZI CELI DAN. Svetujte mi prosim, ali naj še enkrat naredim test in kdaj približno. Hvala že v naprej.

Drage moje,
vem da je odgovor malo pozen, ampak zakaj s temi vprašanji ne greste direkt do ginekologa? Predvidevam, da bo ta najbolj točno vedel kaj se s temi krvavitvami dejansko dogaja.
Sama sem imela menstruacije dokaj redno, ovulacije sem čutila, tabletk nisem jedla 5 let in do prejšnjega meseca nič. V glavnem, en teden po izostanku menstruacije sem naredila 9 testov (prvi in ostalih sedem zato, ker so bili taki bolj bledi), deveti je bil pa zelo dobro viden. To je bilo okrog 01.11. Na pregled pri ginekologu sem bila naročena 17.11., vendar še isti dan ko sem se naročila, sem na hlačkah opazila rjavkast izcedek. Takoj drugo jutro sem letela k G, ki je ugotovil, da gre za manjše vnetje nožnice. Ampak od tistega večera pa do pregleda je ta izcedek v moji glavi predstavljal vse prej kot kakršnokoli vnetje. Predstavljate si lahko koliko sem spala. Tako da vam vsem svetujem, čimprej do G, najslabše je špekulirat doma in iskati strokovne odgovore na forumih.
Tukaj se delijo nasveti, mnenja in izkušnje, ki pa so od ene do druge popolnoma drugačne, tudi če gre za isto zadevo.

Lep pozdrav vsem skupaj.

Pozdravljene!

s fantom se že kar nekaj časa trudiva da bi zanosila. pred dvema mesecema mi je M zaostajala in sem naredila test ki je bil pozitiven, čez par dni pa se je pojavila menstruacija. nato sem naslednji mesec imela redno M ta mesec pa mi je spet zamujala 7 dni kar ni običajno, dobila pa sem jo naslednje jutro po spolnem odnosu! mislila sem že da bo + ker sem zelo utrujena in ko kaj pojem me boli (tišči v želodcu). kaj vi mislite o tem? še vedno upam da ni M, saj ni tako obilna in tudi bolečine niso take kot ponavadi!
Hvala za vaše mnenje

Pozdravljeni
Pred kratkim se mi je pojavila močna krvavitev, ki pa ni menstruacija. Bila sem tudi pri ginekologinji, ta ni videla nič napačnega…mi lahko kdo pojasni, kaj bi lahko bila ta krvavitev?
Po navadi ,ko imam menstruacijo, je kri bolj temna in ven teče v koščkih, tale sedaj je pa svetla in redka.
Pojavljajo se tudi bolečine v zadnjem delu hrbtenice, najprej sem mislila da so to ledvice, ampak boli me tako ,kot me je po prvem porodu.
Ali še veste za kakšno spletno stran, kje bi lahko dobila koristne informacije?
Lep pozdrav Katja

pozdravljene punce!

Jaz ima eno vprašanje, ali mi lahko pomagate pa odgovorite na moje vprašanje!
Imela sem 1.7. in 3.7. nezaščiten spolni odnos in potem sem 8.7 imela rahel izcedek rjavkaste barve pa me zanima ali je to možno da sem noseča, in če so to pravi znaki daj naj potem delam test? menstruacijo pa sem imela prejšni mesec 19.6. Hvala za odgovor pa upam da se bo kakšna najdla da bi mi odgovorila na moje vprašanje!

Na koliko dni pa imaš menstruacijo? Če imaš ne pribl. 28 dni, je bila prav verjetno vgnezditvena krvavitev. Test lahko narediš že kakšen dan pred pričakovano M, oz. 14 dni po sp. odnosu.

ja jo imam na 28 dni. pol ni možnu da sm ce mam na 28dni

New Report

Close