Vetrovi-pretakanje
Spoštovani
Star sem 35 let,že kakšne 14 dni čutim bolečine (uščipanje, zbadanje) desno od popka (5-10 cm), na trenutke pod DRL, potem v dimljah ali v višini popka.Občasno me boli tudi v predelu križa. Ko se vležem čutim intenzivno pretakanje po črevesju, imam tudi vetrove in ˝riganje˝. Driske, zaprtja ali krvi na blatu nisem zasledil. Ko grem prvič zjutraj na potrebo je blato nekoliko redkejše, čez kakšne dve uri pa nekoliko trše (nikoli pa ni drsike ali izjemno trdo).Zanima me, če so ti znaki lahko simptomi raka na debelem črevesu, je lahko stanje zaskrbljujoče? Svetujete kolonoskopijo?
Sem pa že dobra dva tedna na antidepresivih (Cipralex),…..je lahko vse to zbadanje, vetrovi in zgoraj našteto tudi posledica tega??
Sem zelo zaskrbljen zato vas prosim za vaše mnenje in Vas lepo pozdravljam.
Pozabil sem dodati, da sem opravil UZ trebuha in ledvic, kjer je vse OK, krvna slika, pritisk, utrip so tudi OK. Občasno čutim slabost.Bil sem tudi pri proktologu, ki pri pregledu danke in 15 cm črevesa ni opazil anomalij.
Ali je po vašem mnenju in glede vaših izkušenj kakšna možnost, da imam pri 35. letih na podlagi vsega naštetega rak debelega črevesa?
Hvala lepa za Vaš čas in odgovor.
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Na pamet je zelo težko dajati prognoze. Lahko da gre samo za kakšno infekcijo. Kot vidim iz vašega pisanja test koprokulture ni bil narejen. Prosite še za ta test. Če bo tudi ta test negativen bi bila vseeno smiselna kolonoskopija, ker gre za bolečine na desni strani. Ne razburjajte in ne skrbite preveč, predno ne veste za izvide, ker vam to prav nič ne koristi. Glejte pozitivno , z optimizmom, da ni vedno vse črno. Za skrbi vedno odtane čas.
Srečno
Lidija
Spoštovana,
resno razmišljam, da bi opravil kolonoskopijo. Osebna zdravnica mi je sicer dejala, da glede na simptome, na vidi nobene potrebe po tem. No, odločitev je vsekakor moja. Sprašujem pa Vas, če lahko pobveste, kakšen tip bolečin se pojavlja pri RDČD?
Jaz čutim le občasno ščipanje na desni strani trebuha, ki se kdaj preseli tudi v hrbet ali višje. Bolečina (rahlo ščipanje)se pojavlja od dimelj, do popka in skoraj do reber ali celo višje.
Hvala za pomoč in LP
Tudi jaz čakam, da se bo umirilo. Jemljem tablete Nexium, ki naj bi bile podobne kot Nolpaza samo drug proizvajalec.
Ker sem v podobnem stanju že bil pred 5 meseci in je zadeva po jemanju Nolpaza šla na vredu je zdravnik v prvi fazi najprej probal s tem.
O vnetju trebušne slinavke še nisem bral nič, čeprav sem kar dosti brskal po net-u o takšnih in raznih zadevah.
Če mi ne bo bolje grem tudi jaz na kolonoskopijo.
Upam, da boste dobro okrevali.
Enako želim tudi jaz vam. Glede vnetja trebušne slinavke (simptomi,….itd) veliko piše na Wikipediji
.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Akutni_pankreatitis
LP
Bine
Mene tudi občasno še malo zaboli desno od žličke ali ob popku. Nimam pa kakšnih drugih simptomov.Spahovanje in vetrovi pa so še, se pa stvar ne stopnjuje. Opazil sem, da ko ležim ali se ukvarjam s športom, ne čutim nobenih bolečin. Le na veliko potrebo moram dva ali trikrat dnevno, blato ni nikoli trdo ali driska. bo že:-)
Vam ga. Lidija pa želim vse naj tudi v prihodnje. Srečno