Vesna23!
Seveda, Vesna! Priznanje in darilo te čakata na MON-u. Prej pokliči Andrejo verovšek, da se spoznata. 🙂 Njena tel. št. je 01/520-50-50.
Čau!
Vesna, živjo,
luknjice na srcu je imel tudi en moj mali sorodnik, mamica ga je vodila na kontrolne UZ-je; zdaj se mu je pa to vse zacelilo in skače kot ta velik. Upam, da bo pri tebi tudi ok. Je pa še dobro, da boš takoj izvedela, kako je, saj na rezultate najbrž ne bo treba čakati, ampak ti bodo upam da takoj pojasnili. Držim pesti !!
Glede najinega kofetka pa sporočam, da drugi teden žal ne bo šlo, ker so me pravkar začeli zdraviti na dermatološki kliniki (PUVA terapija) in bom zdaj dva meseca hodila na dermatološko kliniko po štiri dni na teden. V dneh terapije bo moja koža prav ultra občutljiva na svetlobo, tako da ne bom mogla čisto nič pohajkovati, preden pade mrak. Danes so mi naredili poskusni PUVA test, tako da so me na malem koščku kože obsevali z ozkim spektrom UV žarkov v kombinaciji z enimi tabletami, ki so me po par urah precej sesule. V ponedeljek se pa začne zares in potem tako 50 x zapored, skoraj do decembra.
S tem mi bodo poskusili porihtati ali izboljšati zavrnitveno reakcijo na koži. Upam, da bo kaj haska. Mora biti !!
MIlena nič zato, se bova dobili pa kdaj drugič. Itaq, da bo hask, bom pa vseeno držala pesti zate. Ti se pozdravi, sej bo še čas za najino srečanje.
Sej nekaj luknjic se mi je zacelilo vse pa še ne. Ni dobro, ker se meša prihajajoča kri z odhajajočo iz srca. Upam, da so se res zacelile, bom sporočila v torek kaj so mi rekli. Do sedaj tu na pediatrični kliniki so mi vedno povedali takoj. Nazadnje pa sem bila na polkliniki, tam pa so bolj zaupni in moraš počakati izvide. Pošljejo pa jih po pošti.
Držim pesti, da dobiš čimbolj vzpodbudno pošto z izvidi !
Kar se mene in moje terapije na dermatološki tiče, so me pa sicer tablete res utrudile, ampak bolel me je tudi trebuh – od smeha. Na UV obsevanje sem čakala v jedilnici na oddelku in dobila sem tudi kosilo. Tu so vsi bolniki lepo pokretni in so dobili tudi v jedilnici postreženo kosilo. Med bolniki je bil slučajno eden izmed imitatorjev iz Hribarjeve oddaje Hri-Bar, ki oponaša slovenske politike. Johohoj, hahahaha, to bi morala slišati: kako se je v hipu pretvoril v ministra, pa poslanca, in povedal z njihovimi resnimi glasovi, kako bi se tole kosilo pa vendarle dalo izboljšati. Potem so še ostali bolniki začeli pripovedovati vice, skratka, bila je cela veselica, tako da sem kar pozabila, da bi mi ‘praviloma’ moralo biti po teh tabletah slabo – in mi ni bilo prav nič !
Kar pogumno, Vesna ! Tako pravi moja soseda: dokler mi preiskava ne dokaže nasprotnega, tako dolgo je VSE V REDU; če pa dokaže, potem je treba pač zdravit, da BO SPET vse v redu.
Meni gre dobro, tale PUVA terapija je čisto v redu, tako da sem čisto ok, razen velike občutljivosti kože, tako na sonce kot tudi na vse kontaktne dražljaje kot so detergenti, moka, kreme..
Hm, zakaj ne pokaže slikca Ažbeta (jaz bi ga pa tako rada spet videla): mogoče je to, da si prilogo ‘zavila’ v kakšne oklepaje, tako kot je bilo treba v prejšnji verziji foruma, pred prenovo. ZDAJ SE SPLETNE POVEZAVE NIČ VEČ NE DAJEJO V OKLEPAJE, ampak jih samo skopiraš in prilepiš med tekst sporočila. A pa druga pot: pripneš datoteko (če se ti sploh prikaže nad tekstom sporočila v modri barvi: ‘Pripni datoteko’).
Poskusi, da vidimo, kako napreduje tvoj junak, pa lepo se imej !
Živjo, Vesna !
Stanovanje, praviš, ja super, to pa je dogodek !! In Ažbe, ima gotovo eno prav ljubko otroško sobo, si ga kar predstavljam. Hm, zdaj mora biti že prav velik korenjak, kajne – daj nam prilepi na forum še kako slikco od njega, ja ?
Vesna, hvala za vprašanje, jaz sem tudi ok, z zdravjem spet za stopničko bolje (že trkam, seveda) in tudi sicer. Zdaj je koža kar nekako boljša in že upam ven, tudi če me po obrazu obsije kak sončni žarek, kar mi omogoča ogrooooomno več svobode.
Pa čez par dni bo moja Lina dopolnila deset let, kar tudi je zame velik dogodek – v preteklih dveh letih sem precej razmišljala, v kakšnih okoliščinah bo doživela ta prehod v najstniška leta, ali ji bom kot mami lahko stala ob strani. Prav srečna sem.
Vesna, res lepo, da si se javila, ko se ti je gneča ob selitvi polegla, napiši še kaj, pa ne pozabi na Ažbetovo slikco, prosim
Ooooooo, ma,li cukr! Res je srčkan. Rojena si pod srečno zvezdico! Pozdravila si se, imaš možička in čudovitega malega sončka.
ČESTITAM!
Pozdravljena Vesna!
Res imaš čudovitega sineka, je pravi sonček. Nočem biti pametna ali ti težiti, a vseeno morda samo za razmislek. Če dobro razumem tvoj mali uporablja hojico – ne vem če veš, ampak to zdravniki odsvetujejo. Dodajam ti spodnji link:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4089277
Drugače pa še sama malce preveri na forumu pediatrija – v iskalinik napiši besedo hojica pa ti bo vrglo kaj koristnega ven.
Lep pozdrav!