Vertigo
Lepo pozdravljeni. Obracam se na dr. Kotova – nevrologa in ortopeda. Iman potrjen spondiloartritis po celotni hrbtenici. Najvecji problem mi povzroca vrtoglavost, ki ni tala, da se mi vrti , pac pa se mi nekako zamesa v glavi ob dolocenem gibu. Povzroci mi slabost v glavi, povezano z pospesenim bitjem srca, povecanim pritiskom. Sicer je pritisk normalen. Naredila sem ze vse preglede. Mr glave, hrbtenice. Slikala sem vratne zile, kjer je pokazalo da je ena od rojstva ozja. Stalno mi sumi v usesih, pred leti sem delala racunalnisko testiranje centra za ravnotezje v Lj. Enkrat so omenili, da gre za menijerovo obolenje. Sluh je normalen. Vrtoglavost me zelo ovira v normalnem zivljenju. Pojavi se v povezavi z bolecinami v krizu in v prsnem delu, ce je mogoce, da je s tem v povezavi. Hvala za vase mnenje. Lepo vas pozdravljam Neda
Pozdravljeni,
vrtoglavica, ki jo navajate, so po vsej verjetnosti posledica sprememb v vratnem delu hrbtenice. Druge težave, kot so bolečine v drugih delih telesa (hrbtenice) so lahko s tem povezane, ni pa nujno. Zgolj na podlagi opisa simptomov, vam ne moremo podati natančnega mnenja. Potrebno bi bilo opraviti klinični pregled ter pregled vaših izvidov in slik. Priporočam, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij, kjer vam bomo lahko natančno svetovali glede možnosti in uspešnosti nadaljnjega zdravljenja.
Lep pozdrav,