Najdi forum

Vertigo

Lepo pozdravljeni
Pred kakšnega pol leta sem vas na tem forumu vprašal, kaj naj ukrenem glede moje omotičnosti, ki sedaj traja že 4 leta.Intenzivnost sicer raste in pada ( zadnje tedne je še posebej hudo ), na pregledih sem bil povsod ( laboratoriji, ORL, nevrolog, CT možganov, psihiater, okulist, internist, UZ vratnih žil, RTG hrbtenice itd…). Zdravil sem preizkusil že kar nekaj, a trajnega izboljšanja ni. Ali mislite, da je smiselno, da grem še na MR glave ( po dogovoru s svojim zdravnikom ), ali naj vse skupaj pustim, se vdam in životarim.
Hvala za odgovor

Spoštovani!

Sočustvujem z vami, a kot vidite vam številni kolegi ne uspejo pomagati, verjetno pa ste upošteval še množico dobronamernih nasvetov drugih ljudi.

Osebno dvomim, da bi magnetna resonanca lahko odkrila vzroke vaše vrtoglavice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Miha,
jaz sem imela natanko iste težave, trajalo je 4,5 let, opravila sem natanko iste vse preiskave, rezultat je bil nič. Potem je nekega dne pred enim letom in pol vse skupaj izginilo kot se je prej čez noč začelo in od tedaj sem spet v redu, kot prej.

Mislim, da je imelo to pri meni vzrok v zelo hudem stresu in posledični depresiji, ki je tudi zdaj ni več.
Zdi se mi, da je vrtoglavica del posledic teh šokov za organizem. Mogoče je tudi pri vas bilo kaj takega?

To se pri preiskavah nikjer ne vidi, zato so koristne samo v toliko, da se izključi kak drug resen organski vzrok ali bolezen, res pa je to slaba tolažba, ker so stvari iste in nihče ne zna pomagat.

Upam,in želim,da bo tudi pri vas nekega dne spet vse normalno

Spoštovani!

Popolnoma se pridružujem vašemu mnenju. Sam ne bi znal lepše povedati. Hvala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni
Neskončno sem vam hvaležen, enako dr. Kersniku, da mi dajeta vsaj malo tolažbe, kajti nikakor ne morem verjeti, da ni nekega konkretnega vzroka, somatskega. Močno upam, da bo tudi meni ta vrtoglavica oz. omotičnost prešla. Saj ponavadi se nekako pomiri popoldne ali zvečer, ko ležim pa sploh nimam težav. Le zjutraj, kako uro po vstajanju se pojavi in traja od par ur pa do celega dne. Okulist mi je našel še astigmatizem, res je bolje, če nosim očala. Strese pa sem seveda doživljal tudi sam ( stečaji, premestitve, krediti ). Le moja družina mi je vedno v oporo in ko zdaj gledam nazaj, kaj bi šele bilo brez njih.
Ne morem pa razumeti, zakaj moja podzavest ne sledi zavesti, v kateri sem se že zdavnaj prepričal, da se nima smisla sekirati za vsako stvar in da se treba sproščati itd. itd.
Sicer pa na teh forumih ( posebno tukaj in na psihiatriji ) ne mine dan, da se ne bi vsaj en človek oglasil s takimi in podobnimi problemi. Tako da bi kar kazalo odpreti forum “depresija”, strokovnjake in svetovalce mislim da imamo dobre.
Še enkrat hvala za vzpodbudo, za vsako besedo sem hvaležen.
Lep dan želim, pa brez omotičnosti.

New Report

Close