VERBALNO ŽALJENJE
Čeprav, njegov denar je pa spet posledica njegove osebnosti/značaja, tako da na koncu le ni vse tako kot zgleda. :))
Ne vem kaj boš storila oz kaj si sploh želiš od njega.
Všeč ti je bil (predvidevam) tudi zaradi stvari, ki jih ima, je uspešen podjetnik, te obdaruje, je pozoren, ko hoče oz ko kaj želi od tebe, po drugi strani opažaš njegovo aroganco v njegovih besedah, ko ni pozoren, ko te ravno ne rabi, ko se malo spozabi in da na “zvočnik” kar niti ne bi bilo treba…..
Samo zakaj ti on sploh govori take stvari? Od kod izvirajo te njegove besede?
Kako ta osebe dojema svet okoli sebe in soljudi, tudi tiste najbližje? Kaj ti povedo te njegove besede, obnašanje? So to znaki empatije, sočutja, neke bližine, ki jo ima s teboj, vse to lahko mirne duše rečeš nekomu (kar on govori), ki ga imaš rad, s katerim želih preživet življenje, ti veliko pomeni?….
Po tvoje te ima rad, ker se ti posveča, ti da kartico, te razvaja z materialnimi dobrinami…itd
Saj če ga imaš zaradi teh reči potem ok, boš pač “požrla” tistih nekaj pikrih (neupravičenih) besed na svoj račun…. Če pa si z njim zaradi česa drugega, če ti njegovo materialno stanje ne pomeni toliko se pa bojim, da si se s svojim izborom hudo uštela.
Lahko pa, da ima samo tek malo bolj črn humor s katerim drugim okoli sebe pokaže kje jim je mesto oz kje sebe vidi v primerjavi z drugimi.
Po moje je njegov pogled na svet in ljudi okoli sebe zeeeeelo materialističen in temu je primerno tudi njegovo obnašanje, vse se vrednoti skozi denar, vse in nep. če on tebi nekaj dragega kupi ti je s tem izpovedal vso možno ljubezen do tebe in ti si lahko srečna ob tem. Pa si res? 😉
On_
ja res je, všeč mi je bil zaradi stvari, ki jih ima, tako kot si lepo opisal zgoraj. Pa tudi drugo vse štima, da zdaj ne naštevam… Le ta njegov ” zvočnik” je problem. Ne vem zakaj to počne. Jaz mislim, da res v tem uživa. Da je to kot nekakšna popestritev. Neke vrste zabava. Drugače si ne znam predstavljat. Mislim, da dojema svet na svoj način. Npr. sama sem veliko v stiku z drugimi ljudmi in v glavnem je trenutna situacija taka, da so ljudje več ali manj brez denarja, zakreditirani itd. Ko to povem njemu pravi, da ni res in mi postreže s podatki koliko novih avtomobilov je bilo prodanih. Hočem povedati, da ima nek svoj prav od katerega ne odstopa. Kar se tiče materialnih stvari moram reči, da je res dober. Tu mu nimam kaj očitati. Imam prijateljico, katere partner je prav tako uspešen ampak od njega nima praktično nič. Škrt do amena. Tako, da…Ja, to da me ima posvoje rad res pokaže z temi dobrinami. To mi je rekla tudi prijateljica, ki sem ji nekoč pojamrala, da mi nikoli ne reče, da me ima rad, mi pa ustreže drugače. In na ta način seveda pokaže ” ljubezen”. Kar se tiče otrok prav tako dobita vse. Res pa je, da so to pridni otroci, ki sploh ne zahtevajo ničesar. On pravi, da so celo skromni in dokler so tako pridni v šoli ( odličnjaki ) ni problema jim ustreči. Če pa bi v šoli popustili oz. imeli kakšne ” izpade ” bi pa jim ukinil določene prioritete. Pa tudi veliko drugih dobrih lastnosti ima.Danes, ko je zapadlo toliko snega je zaradi tega vstal ob 6h da je do 7.30 očistil celotno dvorišče in pa moj avto.
Mi je pa všeč, da ste tu prisotni tudi moški im moram priznati, da so vajini odgovori tako On_ in pa Marko veliko bolj pravilni in naravnani v smer reševanja situacije in se vama tudi zahvaljujem. Medtem, ko ženske reagirajo bolj v smislu ” kokoši ” ( pa brez zamere ), ki namesto, da bi reševale tečejo raje pod most oz. njega označijo za kretena mene pa za ovco. In potem naj bi bila zadeva rešena?
Mogoče pa le ni tako brezupen primer…. 😉
To kar on daje “na zvočnik” je posledica njegovega razmišljanja, njegovega pogleda na ljubezen, tako si on to predstavlja. Zanj je “ljubezen”, če je ženska mlada, lepa, čvrsta (karkoli že to pomeni)…. itd
Približno tako kot bi šel na sejem in si ogledal “plemesko robo” in bi potem izbral eno (ovco, kravo, kobilo ups še bolje žrebico=mlada kobila 😉 , gosko… ;), ki bi mu bila ok. Denar ni ovira 😉 Se zglihaš, plačaš in to je to. Pika. Stvar končana.
Potem “živalco” primerno krmiš, jo oskrbuješ in ona ti dela tisto za kar si jo plačal, če se kaj punta jo pač, brez slabe vesti, prodaš dalje in si umisliš novo (kobilo), ki bo bolj z veseljem vlekla plug…..
Tako je “brutalno moško” razmišljanje.
Kdo se bo ukvarjal z nekimi imaginarnimi občutki, čustvi, sočutnostjo…… Brez veze. 😉
En tak šovinistični vic na to temo:
Kaj bi bilo če ne bi bilo žensk?
Nič, moški bi pač neko drugo živalco udomačili…..
Pa ne mi zamerit namenoma sem bolj nesramen, prostaški(?), da bi bolj plastično pokazal kako različno je lahko razumljen pojem “ljubezen”…
Ta njegova izjava kaže na to, da človek ne premore ravno veliko sočutja do tebe. Saj ni tako bebav, da ne bi vedel, da te teke izjave prizadenejo, le ne zaveda se jih. Nima ravno pojma o teh stvaren, ker enostavno ne razmišlja na tak način. Za njega je nekaj črno ali belo, tistega vmes ni. Njegov občutek večvrednosti mu preprečuje, da bi o tem razmišljal na drugačen način, da bi lahko v tvojih očeh opazil kako ugasnejo iskrice, ko kaj takega butne ven. Enostavno ne vidi tega, ker tega ni rabil nikoli videt, ker tega “ponižanja” ni doživel na svoji koži. Vsaj ne na tak način.
Zelo verjetno je bil v svoji mladosti oboževan otrok od svoje mame, oče se je bolj malo ukvarjal z njegovo vzgojo, je bil odsoten (ne nujno fizično).
Lahko ga še kaj vprašaš o teh njegovih željah (o čvrstih deklinah) Pa ne zraven eksplodirat, kazat užaljenosti, saj približno veš kaj naj bi povedal;) Pusti, ga naj ti razpreda o tem, naj fantazira, najdi pravi trenutek in ko ti bo tako že skoraj “vse” povedal, ga vprašaj koliko mu ti pomeniš ob tem, da si postala debela, stara, zgubana...
Mogoče mu kapne, da ga spoznavaš koliko mu pomeniš (prispodoba-sejem), mogoče se bo zavedel, da te s temi svojimi opazkami izgublja.
Lahko pa, da ga tvoja izguba sploh ne gane… 🙁
No, v tem primeru si pa več ne dovolim bit “pameten” kaj boš naredila. Vsekakor ne rabiš čustveno izsiljevat (molk, jok, bes…), ker to ga itak ne gane. Stavi bolj na razumske karte – kupčijo, če želi imet to, boš izgubil ono. Tu je doma to ga ne straši, čustev se bolj otepa in ga plašijo…. 😉
Mislim, da bi ti prav prišla knjižica “NAPAČNO RAZUMLJENI MOŠKI Walter Trobisch”
:)))) Hvala za razumevanje, pa ne zameri puncam one so bolj čustvene ;). Mogoče so tudi same izkusile koga takšnega in si jim obudila (neprijetne) spomine in so čustveno reagirale. 😉
Moški smo pa bolj za to, če je treba kje kaj “pošraufat, zabit žebelj….” iščemo tehnično-razumske rešitve….. 😉
Doriana,
mene je pa zmotilo predvsem tvoje…..kako sta uspešna,finančno uspela, kako imata na pretek.., nepremičnine, denar,….oh in sploh sami superlativi….
Mislim pa da sta tako on kot ti na nekih gnilih temeljih, preden razližita komu kaj in kako morata tako on kot ti zreferirat, da sta premožna, uspešna in da nista kar tako,…..skratka tudi glede kilogramov, poudariš, da imaš par kil preveč, drugače si pa lepa ženska… Prosim lepo sama sebe hvališ??!! Lahko da si lepa zase, za moža, mogoče za koga drugega pa ne.
Skratka ohladi malo glavo in tudi sebe spravi malo v red v glavi, da o tvojem partnerju oz. možu niti ne govorim…
Pa lep dan vama želim, vama, ki sta fejst, bogata, pametna in oh in sploh,…
Drugače pa več kot očitno zdravega odnosa ne premoreta…
Pa sta na veliko slabšem kot tisti, ki so srčni in imajo prazne denarnice 😉
To kako ti je moz razloil stvari- kot da bi sebe brala. Tudi sama sem kdaj tako zajedljiva bila do prejsnjega partnerja, pa niti ne da bi zelela bit duhovita ampak bolj iz neke prikrite jeze, kot reakcija na to da sem se spomnila na tisto njegovo zaljenje izpred casa..in potem ko sem prisla jaz v element, se mi je zdel da sm dobipa “power” s tem, da ga je prizadelo ceprou to ni bil moj namen, mal za hec mal za res, in isto sem sama argumentirala da clovek ki ve kdo in kaj je, ga te besede na zlomjo. Mogoce se ima sam za prevec pametnega na trenutke 😀
krenka
s tabo sploh ne bom kaj dosti časa izgubljala, ker točno to, kar si napisala je tvoj “žulj”, tvoje ogledalo kaj v resnici tebe moti…preberi si še enkrat kaj si napisala…TO MOTI TEBE…a bi se jaz morala sedaj opravičevati, da sva po tvoje bogata in uspešna…povedala sem pač, kje imam probleme in kje sem uspešna…pa še nekaj, on se niti približno ne hvali z svojim premoženjem, prej ga skriva…verjemi mi, da je to več kot 100% resnica..
A ni pomembno le to, kako vidimo sebe in kako nas vidi partner, s katerim smo? Zakaj bi moralo bit pomembno, kakšni se zdimo drugim, saj je vsem jasno, da ne moremo bit všeč vsem?!
To, da je opredelila njun finančni status, tudi še nič ne pove o njunih temeljih odnosa. Če pa tega ne bi omenila, bi se pa lahko našel kdo, ki bi vprašal, kakšno je njuno finančno stanje, ali pa vprašanje okrog tega, kako ambiciozen in priden je njen moški doma itn.
Mislim, da si malo prehitro presodila situacija. Zakaj, pa veš le ti.
Ženska je lahko lepa tudi s 7kg preveč. Pomembno pa je, če se sama tudi tako vidi ali jo tisti kg motijo. Očitno pa je, da se njenemu možu v tem trenutku ne zdi več tako lepa, ali pa niti to ne. To lahko ve le ona, ki ga pozna od prej in lahko njun odnos primerja s tem, kakršnega sta imela v preteklosti, med drugim tudi intimnost oziroma spolnost, o čemer pa še ni pisala.
Marko
še enkrat ti bom rekla hvala, ker se osredotočaš na problem, ne pa tako kot “krenka”, ki pisari kar nekaj v tri dni in nima resnično nobene zveze z mojim problemom. To da je predvsem on uspešen sem napisala zgolj zato, da imate lažjo predstavo kdo midva sva, ne pa zato, da bi se “hvalila”. Kaj pa imam jaz od tega, da neka “krenka” pa še kdo drug najbž, misli, da kako sva finančno oh in sploh. In točno tako kot si napisal Marko, da to nič ne pove o najinih temeljnih odnosih. Kar se tiče lepote pa ne bom sploh razpravljala.
Hja, kar se spolnosti tiče je čisto ok. Sicer manj pogosto kot na začetku. No, tu pa mi partner celo večkrat reče, da mu je všeč, ker imava oz.čuti strast, ki pa jo pri bivši partnerki ni čutil. Je pa imel malo problemov sexati z menoj, ker sem se zredila. Vendar sem to hitro uredila. Shujšala sem. Pa ne toliko zaradi njega, v prvi vrsti je motilo mene. Tako, da to je urejno.
Jaz bom rekla nekaj,….v prvi vrsti je biti človek človeku s katerim si v vezi, partnerstvu oz. zakonu.
Partner te spoštuje, te ne dela ljubosumnega, te ne ponižuje, ga ne moti niti kilogrami, niti kaj drugega kar se na tebi z leti spremeni….
Dobro, si se zredila, to se zgodi mnogim ženskam, ga je motilo zaradi sexa??!! Tukaj pa vidim alarem in to rdeči alarm… Pa si shujšala zase in zanj, bravo, sploh bravo, če je tukaj vmes zdravje.
Boš čez deset let imela malo več gubic, boš uredila pri kozmetičarki, vendar v nedogled to ne bo šlo…
Imeti rad človeka, pomeni rad z vsem spremembam, ki se zgodijo v življenju, tako ali drugače….
Imaš občutek, da ima tvoj tebe dovolj rad, da te ceni?? Odgovor veš sama in tukaj si veliko odgovorov napisala sama sebi..
Srečno naprej…
Krenka kaj tebe kaka fovšija daje? 😉 :))))
Avtorica je pač povedala kakšno je njuno (finančno) stanje in tudi s tem je pokazala kako vidita drug drugega a jima (vsaj njej) to nekako ni dovolj čeprav je na začetku bil tudi to eden od kriterijev na osnovi katerih ga je izbrala (kot je sama napisala). Sedaj je malo “začudena” nad tem, da on ni skopuh, si pa dovoli komentirat njeno “ne čvrsto telo” ne opazi pa njene duše(?), njenih čustev.
Očitno tudi sama da nekaj na to, da je uspešna, da ima uspešnega partnerja in jo je malo zavedlo, ne gre ji skupaj, da je po eni strani radodaren po drugi jo pa grobo žali, jo ima za inteligentno in za “tepko”, ki ne razume njegovih štosov.
Samo tisti “štosi” ji govorijo, da si pa vendarle nista tako blizu, nista tako uspešna kot se na zunaj (mogoče) vidi in to jo plaši, jo dela nesigurno v njuni vezi. Tudi njegova radodarnost je verjetno bolj posledica tega, da si “kupi” naklonjenost, ker je čustveno bolj “ubog” oz smatra, da je to materialno edino nekaj vredno. Ženska je, po njegovo, objekt poželenja in predmet z omejenim rokom trajanja…
Vsaj tako je videt 😉
Zakaj je tako sem že (nekaj) napisal.
Krenka, če imaš ti take nevoščljive? misli ne moreš bit dosti drugačna od materialistične miselnosti zato ti gredo na živce taki, ki imajo nekaj kar si sama želiš pa (še) nimaš…. 😉
Baba se je obesla na privatnika s kešom, kaj čmo keš baba, ….no ja zdaj pa že plačuje svojo plehkost….pa tudi če naklada kako ona tudi ima vse živo nepremičnine, kaj ji to pomaga, če ima luft v možganih.
No ja, zdaj bo pa dec 27 letnico ujagaj, njo je pa tako ali pa tako začel pripravljat na brco v rit…
Bo mogoče pri naslednjem padla na deca z možgani in ne na deca z polnim tošlom 😉
Misliš, da dec z možgani ne more imet polnega tošla? 🙂 Po tem sklepam, da maš ti prazen tošel ali pa luft v možganih. 😉
Marko
jaz tud mislim enako kot ti kar se tiče avtorja “taklemamo”. Pa ne morem verjet, da če napišeš, da si finančno uspešen, da je to takšen trn v peti.
Taklemamo
kvasiš totalne bedarije. Če bi si bolj natančno prebral vse, bi ti bilo kaj bolj jasno. Sem tudi sama privatnica z kešom. Le, da sem omenila, da beri trenutno ne poslujem tako dobro. Tako, da me ni pobral na cesti in se nisem na nikogar obesla. Škoda še tele 3 minute, ki sem ti jih namenila. Jaz tud sklepam tako kot Marko, da imaš ti prazen tošelj in luft v možganih. Ja, moj pa že 27 letnico išče…. hvala za tako pomoč
On_
iz tvojih odgovorov se vidi, da si si res prebral moje pismo, če lahko temu rečem tako. Moram ti reči, da imaš precej prav. Prav tako mi je všeč tvoj stil pisanja. Zelo dobro pišeš in se tudi izražaš. Zdaj ali si kakšen ” psiholog ” ali pa te zadeve zanimajo. Skratka, dober si. Saj drugače smo čisto povprečna družina. Veliko smo skupaj. Vse kar me moti je res samo ti ” štosi”. V začetku pisma sem napisala, da so prisotni vsak dan, kar v bistvu ni res ( ko sem pisala pismo, sem bila jezna, ker sva se ravno sporekla tisti dan in sem napisala, da je to zajebavanje na vsakodnevni bazi). Se dogaja vendar ne tako pogosto. Delam pa na tem, da ga zajebavam nazaj oz. poskušam ignorirati.
Očitno nima samo te slabe lastnosti, da žali. Ok,praivš, da si to sprejela, no delaš napako, veliko napako. Sprejela si, ker bi si morala drugače priznati, da sploh ni tako idealen da bi imel samo eno slabo lastnost. Innbi se morala zagledati vase,s e vprašati, zakaj si sprejela, da HALOOOOO – TVOJE PRIJATELJICE NISO ZAŽELJENE? Koliko se sama ceniš, da to dopuščaš? Da se po TV gleda to, kar on oceni, da je prav?
Njegova razgledanost je prav lahko precej manjša kot ti misliš – kako jo bo pa z drugimi primerjal, če se stiku z drugimi izogiba? Rekla bi, da ga je strah, da bodo drugi ugotovili, kakšen revček je v resnici. Razgledanost je tudi več vrst, ni nujno, da ima kakšno posebej široko obzorje tale tvoj. Rekla bi, da te je v intimi doma na štiri oči uspel prepričati, da je prava terna – pa v resnici ni. Nihče zares razgledan še nuikoli ni rekel, da je 90% ljudi zabitih. Razgledaost se meri ravno po tem, med drugim. Koliko znaš druge sšrejemat. Tale tvoj je oprosti izrazu sam en navaden idiotski egomaniak, ki misli da je finančni uspeh merilo za uspešno st v življenju.
Pa še to, praviš da je drugapče skrben,. vseskozi prisoten – jaz temu ne bi rekla tako. To je samo njegova potreba po nadzoru.
Pa še to, da meni partner v gostili da kartico in reče ti plačaj da jaz ne bom imel opravka z natakarjem ker paše med 90% butastih – jo odkurim na mestu in ga tam pustim, pa naj se “spusti na nivo običajnih ljudi”.
Preberi si malo o narcisistični osebnosti motnji, zadelo te bo, koliko se profil ujema s tvojim visokoletečnežem.
En navaden revček je. In ti se zelo slabo ceniš da ga prenašaš.-