Venerin hribček – srbeči izpuščaji
Spoštovani,
cca. 2 tedan nazaj, sem na skrajnem spodnjem delu Venerinega hribčka začela opažati majhne rdeče in srbeče izpuščaje, okoli njih pa suho, luskasto kožo. Ta predel sem redno začela mazati z ognjičevo kremp, ki pa preperčuje le srbenje, simptomov pa očitno ne zdravi, saj so se izpuščajčki začeli pojavljati tudi višje po Venerinem hribčku. Ali mi lahko svetujete kako mazilo brez recepta – da probam najprej tako, preden grem k zdravniku?
Pozdravljeni,
ali so izpuščaji nastali po britju? Vsekakor gre lahko za stafilokokno okužbo in bo potrebno mazati z antibiotično kremo, ki jo boste dobili pri zdravniku. Za nego pa je potrebno takoj po britju predel namazati s kremo za po britju, kot jo uporabljajo moški, a da ne vsebuje alkohola.
Spoštovana,
hvala za odgovor. Ne, zadeva se ni pojavila po britju, saj se na tem predelu ne brijem (občasno samo pristrižem dlake). Sama sem najbolj sumila, da je do tega prišlo zaradi ne zadostnega izpiranja mila.
Sedaj se je stanje tudi precej izboljšalo(še vedno se mažem 2x na dan samo z ognjičevo kremo); manj je rdečine, še manj luskaste kože in seveda tudi precej manj srbi.