Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Velikost 11 letne deklice

Velikost 11 letne deklice

Pozdravljeni,

Vprašala bi kako je z višino skoraj 11 letne deklice. Malo me skrbi, saj bo čez 3 mesece stara 11 let, visoka pa je samo 140 cm. Ima že znake pubertete (poraščenost – pod pazduho še ne, mastni lasje, prsi so začele malo rasti). Menstruacije še nima, vendar glede na znake pubertete, mislim, da jo lahko kmalu pričakujemo. Glede na to, da sem večkrat prebrala, da ko nastopi menstruacija, naj bi se rast ustavila, bi vprašala kolikšna je pričakovana višina moje deklice (jaz visoka 160, oče 180).

Ko je bila stara tri leta, smo bili na pregledih pri endikrologu. Tam so jih sicer odobrili rastni hormon, ki ga takrat nisem sprejela, zaradi vseh mogočih stranskih učinkov. Potem pa je v roku parih mesecev sama zrasla iz 3 procentila na 7 procentil in ker je lepo rastla, pregledi niso bili več potrebni.

Objava čaka odobritev
Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close