Velika zaskrbljenost-rahla bolecina v prsih(pljučih) in cmok v grlu
Lep pozdrav vsem
To je moj prvi post…do sedaj se nisem bog ve kako ustavljal na Vašem sajtu, samo gledal od daleč mamo kako prebira, kadar sem na obisku.
Imam problem…pred kaksnim tednom se mi je pojavila bolečina v prsih(pljučih?), včasih malo bolj, večinoma pa pač samo toliko da vem da nekaj ni tako kot je bilo. Malo za tem se je pojavil zelo neprijeten občutek večnega nabiranja cmoka v grlu….ne gre in ne gre stran.
Star sem 28 let, sem kadilec že okoli 14 let, tako cigarete kot marihuana, cigarete malo manj (5-6 na dan) ter vsaj 2 ali 3 jointe dnevno.
Malo pred tem sem močno omejil kajenje…se pravi nisem kadil skoraj ničesar že več kot teden dni.
Slišal sem (dolgo tega-v srednji šoli) da je cmok indikator raka na grlu???
Ali je možno da se mi grlo prečiščuje po zmanjšanem kajenju (včasih pljuvam pljunke zeleno/rjave barve-ampak to načeloma pljuvajo vsi kadilci).
Izključil sem razne prehlade/angine ker nimam drugih simptomov.
Zdravnikov (bolnic) ne maram preveč, poskušam se jih izogibati že celo življenje za to sem se najprej odločil da poskusim tu najti kaksen nasvet, koga s podobno zgodbo/izkusnjo?
pls help /obupan
Rok, težave, ki jih opisuješ, so lahko posledica “miljon” stvari… Vsaka bolečina ali simptom še ne pomeni raka, te pa razumem, ot mnoge druge, da vedno, ko je kaj nenavadnega, pomsilimo na hujše stvari.
Svetujem ti, da greš do splošnega zdravnika. On ti bo najlažje svetoval. Malo v pomiritev pa to, da kot slišim od bolnikov, je ravno pri raku pljuč problem to, da dolgo ne dela nobenih težav in se ga ne čuti. Glede na tvojo mladost menim, da verjetno ni ravno veliko možnosti za raka na pljučih ne glede na “slabe razvade”.
Kar pogumno stopi do zdravnika, da raziščeta vzrok za težave. Le tako boš spet kamlu pomirjen.
Pozdravčke, Kristina
nisem zdravnik vendar ti dam nasvet –pusti cigarete in marihuano joint ali kako se temu reče .Preprosta razlaga ,kadil sem preko 35 let na koncu po 60 -do 80 cigaret dnevno ,kaj ha kašelj davljenje izplunki ,smrad asma itd. No nekega večera je bilo vsega dosto KONEC cigaret zadnjega sem ogasnil zvečer pet čez pol enajstih in si rekel TI ME NE BOŠ VEČ J,,,,,in tako je ostalo zdaj je 5 let pa se bolje počutim toda brazgotine v telesu ostanejo PAMET