Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija veke in ustnica

veke in ustnica

lep pozdrav!
1. zanima me ali morda veste zakaj imam ustnico večkrat prekrito s svetlo belkastim prahom (to je vidno tako, kot če bi si na usta stresla majhno količino belega pudra za dojenčke in ostanek spihnila).ustnice imam že več let pogosto izsušene in me takrat močno pečejo. največkrat to opazim, ko sem nenaspana in nervozna. pijem dovolj.

2. ko sem pod stresom imam pogosto rdečo,suho in srbečo kožo okrog oči.pri zdravnici sem vedno dobila enako mazilo,ki mi pomaga. sem pa šele zdaj opazila,da gre verjetno za kortikosteroidno mazilo,ki lahko tanjša kožo(imena se ne spomnem). ker tega nisem vedela sem se z njim mazala kar pogosto (večkrat na leto,že nekaj let). zadnje čase se mi težave pojavljajo v hujši obliki…tudi koža na komolcih me večkrat srbi in je zelo izsušena,kar je verjetno povezano.
ali je možno da se mi je koža na vekah že preveč stanjšala in ali se sploh lahko na tem mestu obnovi?

3.prebrala sem za elidil kremo, jo lahko dobim v lekarni brez recepta?
stara sem28let
hvala!

POzdrav!
Če začnem s konca: Elidel se dobi na recept, lahko bi bil rešitev za vaše težave, če gre res za atopični dermatitis, ki se lahko pojavlja na ustnicah, vekah, obrazu, pregibih.

Kaj več pa vam težko svetujem po tej poti.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

ali lahko kortikosteroidna mazila,ki tanjšajo kožo pustijo dolgotrajne posledice na koži ali se ta lahko s časom obnovi?
ker nisem vedela da gre za kortikosteroidno mazilo (zdravnica me na to ni opozorila,ko mi je mazilo predpisala zaradi vek),sem to uporabljala večkrat tudi po celem obrazu in šele sedaj opažam da imam kožo stanjšano ravno zaradi tega.
hvala!

Pozdrav!

Posledice kortikosteroidnih krem so lahko dolgotrajne, po ukinitvi se koža obnavlja nekaj mesecev, tudi do enega leta, odvisno od trajanja uporabe, prav tako pa tudi od mesta , kjer so se te kreme uporabljale.
KOnčno pa posledice lahko popolnoma izginejo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close