Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Veka

Veka

Pozdravljeni,

Pri mojem dojenčku starem 1,5m se je 3 dni nazaj pojavil kot nekakšen majhen izpuščaj na veki. Sprva sem mislila, da se je malo upraskal, pa je potem postalo malo večje, danes tudi malo bolj intenzivno rdeče. Ali je dovolj zaenkrat zgolj opazovanje? Moram biti na kaj pozorna? V kakšnem primeru moram stopiti do pediatra? Sprememb pod veko ali v očesu ni. Prilagam slikico.

Hvala za vaš čas!

Če se bo rdečina širila, bo potreben pregled. Zaenkrat opzujte, čistite s fiziološko, ne mažite z ničemer.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

Sva bila 2 dneva po vasem odgovoru pri pediatru (nadomestnemu), saj se mu je v malo manj izraziti obliki pojavilo se na notranji strani druge veke. Pediatrinja je dejala, da je najverjetneje edem (ce to tako imenujete – zivimo v tujini in beseda mi je bila nova). Formacija zilic, ki se ponavadi pojavi na vekah ali na celu nad nosom. Brez otekline. Koza prav tako ni suha in ne srbeca. Skratka nic zaskrbljujocega.

Bi vas pa kar tukaj povprasala se za mnenje. Otrok je bil rojen s 3,690 kg (na rok), najnizja je bila 3,380 kg, sedaj pri 1m in 3 tednih pa jih ima 5,9 kg. Rojen je bil z 51 cm, sedaj jih ima 58 cm. Je polno dojen. Doji se na pribljizno 3 ure (ponoci 4, lahko 5). Pri dojenju je ocitno izredno ucinkovit, saj se vedno doji na zgolj eni strani 10-15 min. Vem, da se dojenim otrokom dojenje ne odteguje. Ali je lahko tako hitro pridobivanje teze tudi zaradi mojega uzivanja sladkih stvari? Sicer se prehranjujem zdravo – sem vegetarijanka, ne jem mastnih stvari (cvrtja ali prevelike uporabe olja ali masla). Je pa res, da imam zadnje case res veliko zeljo po sladkem, ki se ji komaj kaksen dan uprem. Sicer me njegova teza zaenkrat ne skrbi, saj tudi v visino raste kar hitro, ne bi pa mu zelela seveda skoditi ali mu povzrociti kaksnih tezav ze tako zgodaj. Hvala za mnenje oz. nasvet.

Lep pozdrav!

Opisan ritem hranjenja je normalen za to starost. Teža je poskočila na najvišjo krivuljo, je torej med težjimi, pa vendar dojenja ne omejujemo.
Kar se tiče vaših sladkarij, škodujejo vam, otroku pa ne. Kar vi zaužijete, se v vašem črevesju razgradi in šele potem prehaja v materino mleko.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close