Najdi forum

Večerno zalivanje

Imam milijon zvončke, ki jih zalivam zjutraj. Vendar so ponavadi zjutraj že vsi oveneli, ker jih ne uspem zaliti še pred soncem. Potem si sicer opomorejo, vendar se bojim, da jih bom z nenehnim oživljenjem samo ubila. :o) Zanima pa me, kako je z večernim zalivanjem. Ali je to samo dodatek k jutranjemu zalivanju ali lahko nadomestek? Kdaj – ko gre sonce že dol ali lahko prej? Koliko – enako količino, kot če bi zalivala zjutraj? Vsak napotek mi bo prišel prav …

Večerno zalivanje ni najboljše, vendar če je človek v službi ne gre drugače.
Zalivajte zvečer (po 21 uri) ko je zrak že ohlajen in s postano vodo.

Mislim da bo.

Mi miljon zvončkov zalivamo zjutraj in zvečer, nikoli ne uvenejo in rastejo kot koprive…

Najbolj je priporočljivo zalivanje zjutraj,če pa ne gre drugače tudi zvečer,predvsem
takrat, ko se zemlja že ohladi,saj se tako korenine ne “skuhajo”.Po 22 uri bo že v redu. Ali pa okoli 6 zjutraj-zbirajte!!
LP Sonja

Mia, koliko pa zalijete zvečer – a porazdelite količino vode, s katero bi zalili zjutraj, na dva dela oz. ali zvečer malo manj zalijete … ??? Bojim se namreč, da bi jih začela preveč zalivati in bi začeli gniti.

mi zalivamo preveč bi rekla, ampak očitno jim paše…

Kaj je to milijon zvončkov?

Mislim,da mini sulfinija(sulfrinija)!!!

Na tej strani lahko vidiš, kaj so milijon zvončki (million bells)

So pa v bistvu res kot mini surfinije.

Ali se motim? Jaz sem mislila, da so mini petunije. Hvala, da si nam pokazala te milijonarje. Tudi jaz nisem vedela kakšni so.

Ja, karolina, v bistvu imaš prav – pravijo jim ‘mini petunije.’ Vendar po pravici povedano – jaz niti ne vidim bistvene razlike med petunijami in surfinijami (videla sem že celo razlago, da so surfinije v bistvu le viseče petunije), tako da mi pač milijončki delujejo kot drobni surfijini cvetki.

Drugače pa je tukaj še ena stran, kjer piše več o milijon zvončkih:

Ne, miljon zvončkov je iz vrste surfinj

New Report

Close