Obračam se na tale forum v upanju, da bom dobila kakšno informacijo v zvezi z zavarovanji.
Ali imam lahko sklenjeno različno vrsto zavarovanj pri različnih zavarovalnicah, ali se takšne stvari izključujejo? Prostovoljno imam sklenjeno pri eni zavarovalnici, življenjsko bi se pa zavarovala pri drugi. A mi svetujete ali odsvetujete takšno odločitev?
Pozdravljeni,
načeloma imate lahko sklenjena zavarovanja pri različnih zavarovalnicah, razen tistih, ki se izključujejo (npr. dopolnilno zdravstveno imate lahko le pri eni, avtomobilsko le pri eni, …).
Sicer pa imate lahko prostovoljno zdravstveno pri eni zavarovalnici, življenjsko pri drugi, avtomobilsko pri tretji, nezgodno pri četrti, itd.
Edina zadeva, ki bi jo mogoče omenil je ta, da ponavadi dobite še kakšen dodaten popust, če imate več zavarovanj pri isti zavarovalnici.
Lep pozdrav,
Joj, to kar sem sedaj prebrala sem pa zelo vesela.
Ravno se odločamo, da bi vzeli več zavarovanj pri eni zavarovalnici (da torej zaključimo pri nekaterih in sklenemo na eni sami) Sedaj me pa zanima, ali je ta upravičenost do popustov zajeta v ponudbo, ali jo moram jaz sama na sestanku nekako zahtevati, oz. agenta opomniti? Ali so tej popusti fiksni, ali se razlikujejo od zavarovalnice do zavarovalnice?