Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Več težav pri otroku

Več težav pri otroku

Spoštovani!

Na vas se obračam v upanju, da ne zaženem po nepotrebnem kakšne panike na urgenci, glede na to da je petek popoldne in naša pediatrinja dela šele v ponedeljek popoldne.

Hčerka, stara skoraj 4 leta, močno kašlja od predvčerajšnjim. Gre za moker kašelj, pri katerem ji gre skoraj da na bruhanje. Sploh ponoči je hudo. Poleg tega precej kiha in ima zamašen nos. Danes ponoči je dobila še vročino 38,6, tresel jo je mraz, prav tako pa se je zbujala v joku in tožila da jo boli glava in srček – kazala je na sredino prsnega koša. Ker sem se ustrašila da gre za pljučnico, jo je mož zjutraj peljal k pediatrinji. Poslušala je dihanje po stetoskopu, pregledala grlo in ušesa, ter zaključila da gre za virozo, ker je bilo vse videti bp. Napisala nam je Calpol, Maxitrol za nos in Flonidan (to slednje sicer ne vem zakaj ampak v redu). Ko je prišla hčerka iz pregleda, pa je dobila še drisko. Tako že cel dan toži da jo boli še trebuh (kaže na levi del, tik pod rebri), sedaj pa se je blato spremenilo iz driske v mazljivo in zelo svetlo rjavo/skoraj sivo blato, katerega pogosto iztreblja. So vsi ti simptomi znak za alarm, ali se lahko počaka do ponedeljka? Skrbi me ta njena bolečina na srčku (oziroma v prsih) in sedaj še to svetlo blato in bolečina v trebuhu. Kot da ni že ta grozen kašelj dovolj… Nam lahko, lepo prosim, kaj svetujete?

Že v naprej hvala in lep pozdrav!

Glede na znake iz več organskih sistemov (dihala, prebavila), gre za prebolevanje virusne okužbe. Zbijate vročino le, če je višja od 38,5, čistite nos, skrbite za dobro hidracijo, dvignite vzglavje, da bo deklica lažje  dihala. Običajno vročina traja 2-3 dni, svetujem ponovni pregled pri pediatru v ponedeljek ali torek, odvisno od višine vročine (če bo v ponedeljek vročina okoli 37,0 – 37,5, potem lahko kontrola v torek).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close