Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Več o Sulbutiaminu in Noopeptu

Več o Sulbutiaminu in Noopeptu

Lep pozdrav

Zaradi obdobij stresa v službi sem pričela gledati za prehranskimi dopolnili, ki bi mi pomagala zdržati ta obdobja, saj moram biti kljub dolgim uram na delu, z glavo in telesom vedno 100% pri delu, da ne bi bilo napak (ja, vem, počitek, ampak potem gre takoj zraven še brezposelnost, če bi si kaj takega privoščila).

Naletela sem na prehranska dopolnila, omenjena v naslovu, ki bi lahko pomagala. Ker pa, razen komercialnih člankov, ne najdem kaj dosti, me zanima vaše mnenje o tem. Koliko je vse skupaj “Blažev žegen” in koliko je to resnično učinkovito? Zna biti škodljivo?

Kot vidim, so to nekakšni derivati vitaminov, torej zelo škodljivo najbrž ni? Učinkovito pa tudi ne?

Kakšno prehransko dopolnilo za daljša stresna obdobja ob obilici dela bi predlagali nekomu, ki si napak pri delu ne sme privoščiti, a mora biti kljub temu zelo učinkovit in hiter?

Spoštovani!

Uporabo zgoraj omenjenih prehranskih dopolnil vam ne bi svetoval.

Za učinkovito obvladovanje stresnih razmer bi vam raje svetoval uporabo preizkušenih adaptogenov (blažilcev stresa). Tako vam svetujem uporabo prehranskega dopolnila Kalmin oziroma Dominor ali prehranska dopolnila, ki vsebujejo rastlino rožni koren (Rhodiola rosea).

Sam osebno imam pri svojem vsakodnevnem delu daleč največ pozitivnih izkušenj prav z uporabo Kalmina oz. Dominorja.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close