Več let na nekaj živilih – mamice, na pomoč!
Ja, hvala.
Pri alergijah pri prehrani pri otrocih čas naredi svoje, otroci prerastejo.
Torej ni vedno res, da kdor se hrani z upanjem, da umira lačen.
Splača se upati, čeprav sem jaz večkrat bila na robu obupa in sem tudi obupala, vendar me je materinski nagon kot pri volkilji gnal dalje…
sedaj ga le gledam in uživam za vse nazaj…
Korajža velja, res se govori o letih, vendar ogromno otrok se okrepi in preraste prehrambene alergene, kar pa ne velja za inhalacijske običajno.
Morda še nasvet za mame, ki imajo otroke z astmo in alergijo na prah in pršice:
jaz sem ugotovila, da mi sin neha kašljati, če nimamo oblečenih volnenih oblek,
tako nimamo več volnenih dek, oblačil, nogavic… le flise, polarteke in bombažne majice,
posteljnino pa imamo oblečeno v prevleke ‘alergocover’, ki so za zaščito pred pršicami. Ob primerni ureditvi stanovanja (nič tepihov, roloji namesto zaves, zasteklene police…) tudi nič več ne kašlja in nima problemov razen spomladi ko je čas cvetenja.
LP
Mojca
Jah krasno, v zadnjih dneh vsakič, ko dobi bučke, takoj pokaka ven zeleno, neprebavljeno blato, pa nama je s črevesnimi bakterijami že tako lepo šlo, je bilo tako lepo rjavo, kot mora bit.
Zdaj pa sploh ne vem, kako naprej. Vso zelenjavo in sadje, ki sva jo probale, je dost bolj problematično kot bučke.
Odrasti na koruzi, zajčku pa ASu??
Razmišljam, da bi šli kar na oddelek, samo ne vem, če naju ne bodo samo mučili, odkrili pa itak nič.
Predlogi?
Hvala, punce
mislim, da je najboljše, da greste res na oddelek. nam so na dermi veliko pomagali, naredili veliko preiskav, kot sem že omenila. verjamem, da ste že čisto na koncu z živci, zato mogoče en razlog več, da greste. jaz sem se zdravnikov-sploh na alergo že pošteno bala, ker so mi kar nekaj očitali, da ne pazim dieto, a pazila sem, da bolj ne bi mogla. odnos dr. Dragoševe na dermi pa me je spet spravil k sebi, ker se je zelo potrudila in nič ji ni bilo težko.
Sej sva bili že na dermi, pa niti nisva toliko primer za njih, bolj za alergo, ker dobi vsakič utrikarijo in tukaj derma nima kaj pomagat. Mi je pa tudi meni ful zoprno it na alergo, ker me vedno obravnavajo kao dejte še kr probavat, mogoče pa je ne pazite dovolj pa pečete jajca pred njo pa ne vem kaj.
saj nas tudi niso dali na dermo, ampak je dobila težko infekcijo in zato oni niso mogli več pomagat, potem smo pa šli na dermo. tam so nas tudi naučili menjavati kreme, ker se koža navadi na eno kremo,…do takrat pa smo samo poznali elocom, krem je pa veliko-mečnjejših, blažjih, za suhe izpuščaje, potem za kraste,… na dermi so nam tudi delali alergijske teste, potem pregled trebuha, pluč, naredili histolgijo, potem neke preiskave za bakterije,…naučili so me kolobariti z živili, kar je zelo pomembno, ker pri nas hči, ko uživa neko hrano postane na njo alergična, ko pa jo za nekaj časa opustimo, pa spet na njo ne reagira,… alergična je pa tudi na ogromno stvari, zato laho uživamo hrano do vrednosti alergije razreda 1.sami so videli, da kljub diteti 2-eh živil. tako približno kot pri vam, koža ni nikoli odlična!!!! dr. Dragoševa me je tudi psihološko v red spravila. vas pa popolnoma razumem, ker sem sama šla čez to vse. vem pa zagotovo, da naši malčki še posebno znajo odreagirati na materino psihološko stanje. moja sedaj nima najbolj čiste kože, se pa praska le pred spanjem in malo med njim. jo pa ne morim več cele dneve s kremami, ker mi je že ponorevala in postala od razburjanja pe bolj pikasta!!!zanimivo pa je, da je naprimer med prazniki zelo kršila sploh s čokolado, ker so “prijazni sorodniki” nosili božičke, pa ni bila nič kaj več pikasta kot ponavadi-samo malo. si pa ko je zaužila čokolado nisem delala skrbi, saj če bi dobila hujše pike bi itak morala mazat s kortizoni kot dosedaj.
je pa tudi dr. rekla, da stanje s kožo in z alergijami niha-žal pa ni znano po kakem vzorcu.
čisto pa razumem pa vaše psihično stanje !!! pa hodi vaš otrok v vrtec?
Ne, do septembra jo bosta čuvali teta pa babica, skratka malo se bomo izmenavali. A veš, kaj mi je pa najbolj bedno. Drug teden morava it na alergo (fuj!!!) in za čas, ko bova notri (probali bodo uvest še kako hrano) mi ne pripada bolniška, čeprav je mala stara šele 14 mesecev. Dobro, da imam še nekaj dopusta, ker bova notri vsaj teden, če ne dva. Ma jst vam ne znam povedat, kok mi je tale alergo mim, danes mi je zdravnica tam rekla, da moj otrok ni bolan, da so bolani uni z rakom, moj pa vendarle lahko je koruzo pa zajčka. fak. Še alergijo na to mi bo razvila pa sem v pi***. Je včasih jedla samo riž pa je v 2 mesecih razvila alergijo nanj, zdaj je enako z bučkami. Bi ji dala še kaj drugega, a kaj, ko telo ne prebavi pa koprivnico dobi, če bi se ji samo koža malo poslabšala, se niti ne bi sekirala.
ma vem, kako vam je. sem se spomnila, da sem nekje brala, da se na podlagi mnenja zdravnikov ali ne vem česa dobi podaljšanje porodniške. malo poskusi pobrskat po netu. samo ne vem če že ni prepozno, ko že delaš. tam na alergo pa bodi kr tečna, naj ti naredijo še kake dodatne preiskave črevesja, pa probi za na dermo, ker kožo zdravi derma. se spomnim:me smo bile na alergo, ko je bila Živa stara 1 leto, tam smo bile 2 tedna samo na pregominu in rižolino. 2 tedno so jo mazali z elocomom, kopali v hipermanganu, ko smo pa prišli domov pa stara pesem. tako da sem se potem jih tako bala, mala ni prenašala zdravnikov še 1 leto, ker so jo mrcvarli z injekcijami in namakali z ranami v hipermangan. lani, ko pa je bila še hujša, ko smo bili na dermi, jo pa 3 dni sploh niso kopali, niti umivali, ampak so jo le mazali s kremami in olji, da se je najprej koža pocelila. šele nato kopanje,…
Haj,
jaz sem imela brez problema podaljšano porodniško za 3 mesece, ne razumem, zakaj jo tebi, Tinnci, niso.
Da pa ne dobiš bolniške za bivanje v bolnici, me pa zelo čudi. Kaj pa, če ti jo da tvoj pediater? Meni je namreč ravno včeraj rekla naša zdravnica, da mi recimo za vsak pregled priparada bolniška. To sprašujem, ker bova z malim šla na provokacijo v mesecu marcu za 4 dni. Za bolniško nameravam pač prositi našo pediatrinjo.
lp
Bibis, doječa mati je v vsakem primeru upravičena do sobivanja pri otroku. To pomeni tudi bolniško. Naj te ne nategnejo, da to velja do določene starosti, ker v pravilniku ZZZS (ki plačuje storitev) dolžina ni specificirana.
Tincci, naj te potolažim.
Imam hčerko, stara je osem let. Prve znake alergije (koprivnico) je imela takoj po rojstvu. Pri 14 mesecih je bila alergična na VSE, tudi na stvari, ki jih v življenju sploh nikoli ni poskusila. Dojila sem jo dve leti in še malo, obe sva bili na dieti. Uživala je tista živila, na katera je imela najblažje reakcije. Z živili sem tudi kolobarila. Alergična je celo na Claritin (!).
Zdaj je stara osem let in je alergična na vsa žita, mleko, ajdo, jajca, sojo, pa tudi številne druge kontaktne in inhalacijske alergene.
Ravno včeraj in predvčerajšnjim sva bili na kliniki, na provokacijskem testiranju. Pa ni nič drugače, kot je bilo. Naslednji teden, ko dobimo zadnje izvide, bomo videli, ali bodo sploh speljali provokacijo na mleko. Ko je zadnjič dobila mleko, je imela hudo reakcijo – angioedem.
Mi smo se na to navadili, deklica se kljub pičli izbiri res lepo razvija, je zdrava, živahna, zelo bistra.
Antihistaminikov ne dobiva, ker če je na dieti, težav nima. S hrano še vedno kolobarimo. Tri leta je lahko jedla sojo, no dva dni nazaj pa smo ugotovili, da je spet razvila močno alergijo na sojo. Zdaj izdelkov iz soje kakšno leto pač ne bo uživala.
Meni je bilo takrat, pri njenih 14 mesecih najbolj hudo. Potem sem ugotovila, da jokanje in jamranje ne pomaga in SPREJELA dejansko stanje. Šele od takrat sem lahko gradila naprej in skušala v vsem skupaj videti tudi pozitivne plati. Dve prijateljici imata svoja otroka na kemoterapiji in ne vesta, ali bosta otroka preživela. Mi pa imamo SAMO dieto.