Več let na nekaj živilih – mamice, na pomoč!
ja, drži , Maks, jaz pa črna.
No, sem ti hotela povedati, da ko sem videla vašo punčko, sem pomislila, ja kaj pa ta punčka dela tukaj, ko pa tako fejst zgleda; velika, lepo zaobljena (jaz se kar naprej sekiram zaradi Maksove kilaže), lepo samostojno hodi, lepa koža….skratka lep in zadovoljen otrok. In sem potem še Dominika vprašala, če so tudi pri vas problem alergije in je pritrdil. Sem bila kar presenečena.
Sem brala kakšne probleme imate (nekje si omenila, da ste bili ta dan na bioresonanci in 1 plus 1 sta bili hitro dve) in da ti včasih kar zmanjkuje moči, pa sem ti hotela napisati, da je kljub številnim alergijam punčka zgleda super.
Vem pa, kaj pomeni materinska skrb, mene včasih tudi kar jemlje od skrbi in sem čisto obupana, pri nas imava zdravstvene probleme kar oba (kot kaže iste) ampak potem si govorim, da stvari minejo in da je vseh težav enkrat pa le konec (in potem še v šali dodam, da zatem pridejo nove…da v življenju ja ni nikoli dolgčas ..
se še kaj beremo, ali tudi vidimo..
lep dan!
No vidš, kako se najdeva:) Jst sem si pa zapomnila tvojga tamauga, ker ga je terapevt Max poklical in mi je to ful lepo ime.
Moja Hana zgleda totalno zdrava, ja. V resnici pa je polento in bučke, na ostalo alergična. Ko jo vidš, ne moreš verjet. Se je pa res že tud rodila ful velika. S težo pa rastjo nikol ni blo problema, problem je koža (zdaj jo mažem z advantanom, zato ima tako lepo;), driska in pa pač to, da nobene hrane ne prenesi, da ji še zrak škodi. Ampak je pa od svojih vrstnikov največji otrok pa še vedno kar konkretno zalita.
Imam pa jaz tudi kup enih alergij, samo se moram dat še testirat, na kaj. za mleko sem 100%, pa glivice tud.
Kok časa že hodita na terapije? A se njemu to kje pozna? Midve sva bili dvakrat pa nobenkrat ni bilo poslabšanja ali pa utrujenosti, kot je napovedal. kukr da se ne bi nič zgodilo.
Midve greva v sredo ob 17.00. Se spet srečamo mogoče?;)
Joj, občudujem vas. Jaz se borim z manjšimi problemi, pa sem že vsa obupana. Moja dveletna punčka nima AD, ampak se ji po neznanem živilu pojavi urtikarija (letos jeseni že 3x). Prihodnji teden imava testiranje, upam, da bo kaj pokazalo. Zdaj sva na urtikarija III dieti. Poleg tega se ji že celo jesen vrstijo viroze, ob katerih tudi piska (najverjetneje ima še astmo), tako da jih v službo pridem bolj pozdravit, potem grem pa spet na bolniško. In mala se v vrtcu, kjer se vedno kaj zanimivega dogaja in ima družbo, prav razcveti. Ampak zdaj je spet imela virozo z 39 vročine, pa spet rabi pumpice za dihanje. Mož je trenutno v tujini in pride prihodnji teden. Obe ga že ful težko čakava.
Tincci,
decembra imava terapije še dopoldan, z januarjem ko začnem službo, pa se bo treba zmeniti za popoldanske termine.
Z malim sva pričela hoditi tja v juliju, tako da ima za sabo že cca 12 terapij in zaenkrat še ne kaže, da bo kmalu konec.
Tudi sama ne opažam, da bi bil po terapijah kaj posebno utrujen (v avtu sicer potem vedno zaspi, ampak vožnja ga že itak ful uspava), se mu je pa stanje že večkrat poslabšalo v dnevih po terapiji, kot nama je Dominik napovedal. In potem tudi izboljšalo, vsaj za nekaj časa.
Če želiš še kakšno reči o tem, me pokliči na tel. 041 735 206, da ne bi na forumu ravno preveč razpredali…če ne bom mogla tisti moment dvigniti, pokličem nazaj.
lp
Tako, moja 14m je 3 živila: koruzo, bučke in zajčka. Poskusili sva še kup drugih stvari (jabolka, hruške, proso, blitva, krompir, koleraba), pa ni bilo ok; utrikarija po telesu, vekah, rdeča lička (do večera obraz kot semafor), neprebavljeno blato z nitkami, srbečica.. skratka brezveze.
Včeraj sem nekaj živil (koleraba, brokoli, melona) nesla k bicom terapevtu in nič ni bilo ok; rekel je, da njeno telo tega enostavno ne more prebavit. Testiral je kup stvari in rekel, da kaže ok samo še z blitvo, pa sem danes probala in je cela marogasta, rdeča, v urtikarijah.. grozljivka.
Skratka, razmišljam, da bi pustila, tako kot je. Da se njeno telo odpočije, ker itak jo samo matram s tem pa sebe zraven. Saj konec koncev so naši starši zrastli gor na repi in krompirju? Ne vem, najraje bi kake dva tedna pustila samo ta živila potem pa mogoče spet poskusila. Ker zdaj nobena od naju več ne prenese eksprerimentiranje: ona je fizično boga, jst pa psihično.
Kaj predlagate, a mi ostane kaj drugega kot da pač pustim kot je? Ali ima 14m otrok na taki dieti dovolj vitaminov/mineralov?
ne vem, fajn bi bilo kakega strokovnjaka(dr) vprašati za nasvet. moja je tudi večkrat marogasta kot ne, vendar nismo na takem minimumu kot vi. ker pri njenih 4,5 letih niso več vedeli kaj naj z njo, so naredili temeljite presikave-razne ultrazvoke, testiranje na bakterije, ki lahko povzročajo poslabšanje kože, testiranje na luskavico. morem povedati, da se je dr. Dragoševa v LJ na otroški dermatološki zelo potrudila. poskusite, ker mi npr lahko jemo živila, do vrednosti 1 po tistih razredih, ki določajo, da je živilo alergen. ta nenehna poskušanja pa kot sami pravite, malo opustite. pri nas smo včasih prišli do te faze, da se je mala po tleh metala, ker je hotela jesti nekaj drugega. pri nas bicom ni niti malo pomagal. vedno nove in nove alergije,….ni pač vse za vsakega. ja, pa ta dr. si vedno vzame časa za pogovor,… veliko stvari razume, ker ima sama otroke s celiakijo.
Moji punci so pri treh letih odkrili celiakijo. Res je dista nekoliko drugačna, niso dovoljena zgolj tri živila…pač pa mora imeti vse testenine, kruh, sladice in svoje, posebne moke. Pazljivi moramo biti pri bombonih, nekateri so ok, večina ne, isto velja za čokolade….in še in še. IN TAKO BO VSO ŽIVLJENJE. Ko smo dobili diagnozo, se mi je svet sesul. Ves čas sem si predstavljala svojega otroka na rojstnih dnevih, slaščičarnah, piceriji…ko ne bo smel tega in tega. In v vrtcu, ko vedno dobi nekaj drugačnega in seveda manj slastnega…
Zdaj, dve leti kasneje je svet drugačen, dieto obvladamo, koliko se da, vendno imamo zraven kakšno zalogo bombončkov, piškotkov, kruhka…Skratka, navadili smo se živeti s to skrbjo.
Ampak, kar je najpomembneje, kar bi rada povedala: moja hčerka je od začetka diete izjemno odgovorna, nikoli ne bi pojedla nečesa za kar ve, da ne sme. Nikoli ne tečnari, nikoli ne izsiljuje…
Skratka, naši otroci so eni taki mali čudeži, tako znajo presenetiti, tako znajo razumeti, da še jaz ne morem doumeti.
Toliko, če je to kaka tolažba!
Spet se moram malo potožit…
Tole je že vse skupaj bizarno. Še vedno jeva tri živila: koruzo, bučke, zajčka. Pri tem ji dajem vsak večer antihistaminik; en večer ji ga nisem dala in se je celo noč praskala. Vse, kar poskusiva, je reakcija: takoj utrikarije po očeh, obrazu, telesu, ali pa takoj rdeča lička in neprebavljeno blato, ali pa marogast obraz v 10 minutah po obroku.. probali sva jabolka, hruške, proso, krompir, blitvo, kolerabo, pa uno veliko rumeno bučo. Sej ne vem, na kaj je bila hujša reakcija, v bistvu na vse.
Terapevt bicom mi je dal kapljice (črevesne bakterije) in mi je v dveh dneh razvila alergijo tudi nanje. Ko bi vsaj kapljice lahko, da se ji črevo zrihta.
Tok mi mori že vse skupaj, da sploh ne znam povedat.. ne vem, a bi se zjokala al nej se samo še smejim. Sej to, da je tri živila, me niti ne mori, samo kaj, ko kar razvija nove in nove alergije; jo testiramo pa na nekaj ni alergična, pa ji dam enkrat za probat pa jo testiramo pa je že razvila alergijo… skrbi me predvsem zaradi vitaminov, mineralov, rudnin.. vse to ne more dobiti iz bučke:(((
Kolikor razumem stvari v zvezi s kandido, je mogoče to jemanje bakterij povzročilo prevelik šok za organizem v boju s kandido. le ta je pač toksična, ko odmira i bo zato par dni reakcija toliko močnejša in hujša, dokler se mrtva kandida ne odstarni iz telesa. Mogoče posksusi z manjšimi dozami kapljic? no, samo moje razmišljanje po vsem tem branju v zvezi s kandido…
tincci, popolnoma Vas razumem. Od zdravnika, do zdravnika,… ena terapija pa druga, razne maže,… ta dieta, ona dieta,…. Stanje pa še vedno obupno.
Otrokov imunski sistem pa iz dneva v dan vse slabši. Kako dolgo še, je kakšna prognoza s strani uradne medicine?
Morda Vam lahko pomagam lajšati težave vašemu otroku (brez čudežev), a žal, preko foruma ne bo šlo.
Ko se boste odločili za osebno srečanje z menoj, mi na mail pošljite vašo tel. št. in določite kraj , kje si želite srečanje. Pokličem Vas in dogovoriva termin. Pri tem ne boste imeli nobenih stroškov, le eno uro vašega časa za pogovor.
Naj vam Novo leto prinese srečo in predvsem zdravje za Vašega otroka.
No. Tincci,
naj ti za pogum in spodbudo povem to, da je moj danes 13-letni dečko zrasel praktično brez mlecnih proizvodov in brez stročnic, ki so vir beljakovin, z zelo ozkim izborom zelenjave, je pa jedel meso. Vendar je njegov apetit bil tako minimalen, da sem se vedno obremenjevala kako sploh živi, saj so njegovi obroki bili manjši kot od enoletnega otroka še ko je začel v šolo hoditi.
Spominjam se svojih muk in tegob in predvsem skrbi, da ne dobiva dovolj kalcija, pa me je tolažila dr. Kuharjeva iz alergoloske klinike, da saj dobi kalcij iz neprekuhane vode… Bilo mi je grozno to razumeti, otrok je pri še 7ih izgledal kot dobro hranjen petletnik, inteligenčno pa je vedno prehiteval vsaj za dve leti.
Spominjam se mamic, kako so ga milostno pogledale, ko so njegove ‘prazne hlače’ tekale okrog ob njegovi živosti in razigranosti… in bila sem ničkolikokrat obupana, da ne bo dosegel višine povprečnega moškega in da bo kot odrasel ‘ droben telešček suhi’…
‘…saj je končno vseeno’, sem se tolažila, ‘le da bo zdrav in srečen…’
Še ko mu je bilo 10 let je bil najnižji in najbolj drobcen v razredih njegove starosti.
Kot malček je imel dokazano alergijo na mleko zato ni tega smel jesti do 7. leta, kot še na mnogo drugo hrano.
Kasneje, ko pa testi niso več kazali alergije, pa ni več hotel jesti npr. mlečnih izdelkov in je celo odklanjal vse kjer je bilo vkuhano in skrito mleko, kot bi imel nek skriti senzor…
Iz prakse sem vedela, da pač odklanja, kar mu po testih običajno škodi in zopet nam ni bilo lahko… kaj narediti… ker po testih je bilo vse vredu…
Pustila sem ga, razvila neko zaupanje vanj in v prihodnost in tako je pri 10 letih sam zacel malo po malo in vse več jesti, ko je prišel v čudežno puberteto pa je dobil apetit kot nihče drug. Poje ogromno in damo mu kolikor hoče in kar hoče ( v mejah zdrave hrane seveda) – bilo je preveč muk v preteklosti.
Tako danes odrašča z nenormalno velikim apetitom, gledam ga z ponosom kot čudežnega otroka, saj je 174 cm visok, je pri najvišjih fantih v razredu, drugi najmočnejši v polaganju rok, z izjemno lepo olikovanim športnim teleščkom z širokimi rameni in mišicami na nogah, da čisto nič več ne tekajo okrog ‘prazne’ hlače in bivši milostni pogledi mamic so se spremenili v občudujoče…
No, še vedno ne je vsega, ker pač tega in onega noče; alergijski problemi so se skrčili in omejili le na inhalacijske alergene spomladi in sedaj opažava od septembra suhe izpuščaje po nogah, ki jih skušava odpraviti z jegličevo kremo… Vendar vse to je malenkost v primerjavi z skrbmi nekoč.
Napisala sem ti na dolgo, ker dobro vem kako ti je težko in brezizhodno, še veliko huje ti je ob vajinem ozkem izboru, a ohrani upanje, ker čas dela pri otrocih svoje in res je, da prehrambene alergene prerastejo, če jih nekaj let ne zaužijejo.
Mi smo dokaz za to in ko ti bo težko, spomni se na naš drobni suh telešček, ki je danes lep velik in postaven…
Pa naj ti povem še to, da svojih prvih pet let ni sin prespal ene noči cele in bila sem že popolnoma na koncu z močmi in včasih se čudim, kako je zakon obstal, kako je začel sin kar naenkrat spati lepo in kako sedaj raste…
Včasih mi je mož govoril, da je sinov apetit barometer za najino zakonsko srečo, češ danes je jedel dobro – mami bo dobre volje… a vse to smo prebrodili in hitro grem potrkati na les, da se ne bi slučajno kaj zopet obrnilo na slabše…
Torej Ticci kar pogumno in korajžno, ko ti začne zmanjkovati moči, se spomni na nas.
Pozdrav,
Mojca