Več alergij
Zdravo!
Že apr let imam potrjeno alergijo na pelod trav, dreves I in II ter pršice. Vse to sem do sedaj kar lepo obvladovala z Aeriusom.
Letos pa so se pojavile nove in hujše alergije. Od nekje pozno spomladi se mi pojavlja koprivnica ter zaetkanje obraza, največkrta ustnice ali jezik. Kadar mi obraz zateče ali imam hudo koprvinico, grem do zdavnika, ki mi običajno dajo ali inekcijo ali tablete Medrol. Ker sem po zapisovanju, kaj pojem ugotovila, da se pojavlja velikokrat svinjina, sem jo izločila iz jedilnika in od takrat koprivnice skoraj ni oz je zelo redka. Ne vem pa kaj bi bilo glede ustnic. Alergijski test mi je pokazal samo še alergijo na zeleno (na svinjino pa ne :-/). ki pa je ne jem. Ker pa se stanje ni umirilo, mora biti vzrok še nekaj živil, ki pa jih ne ugotovimo. Jemljem pa še vedno redno Aerius.
Zanima me naslednje (če kdo ve):
1. Ali bi lahko dobila medrol na recept, da ne hodim vsakič k dežurnim zdravnikom? Ker se je to pojavilo do sedaj 4x v roku slabih 2-eh mesecih. Mi pa pomaga že majhna doza – 32mg.
2. Ena od zdravnic mi je rekla, da bi bili lahko krivi tudi zobje, samo mi ni znala razložiti? Kaj je mislila s tem? Trenutno nimam nobenih težav z zobmi, vsaj opaznih ne. Imam pa res še par amalganskih plomb, ki pa jih bom zamenjala, samo so v tem času zobozdavniki zasedeni (preverjeno) in do novega leta ne bo ničl iz tega.
Hvala za odgovore.