Najdi forum

Pozdravljeni,

Znašla sem se v neki čudni situaciji, ki meni in moji družini povzroča veliko težav, zato bi vas nevtralne ljudi prosila za mnenje.

Sem 15 let poročena in imam 3 šolobvezne otroke. V 15. letih zakona se je zgodilo že marsikaj, vendar pa se mi trenutna situacija zdi neizhodna oz. mislim, da bova z možem potrebovala pomoč.

Sem zaposlena, uspešna na delovnem mestu, otroci so neproblematični in dosegajao povprečne rezultate, kar je za mene in moža dovolj. Mož ima lastno podjetje – trgovino z avtomobili. Zaposlen je sam, kar pomeni, da je cel dan odsoten od doma oz. včasih se vrne še le okoli 22 ure.

V 15 letih sva se marsikdaj sporekla, včasih po moji krivdi, včasih po njegovi krivdi. Posledica tega je odtujenost. Zdajšnje dogajanje pa je po mojem mnenju preseglo vse meje in je izven mojega dojemanja.

Mož se je pred 4 meseci začel čudno obnašati, za družino je kazal skoraj nič zanimanja, kljub temu pa sem imela občutek da se mu veliko dogaja. Zato sem začela zadevo raziskovati: najprej v njegovem mobilnem telefonu. Raziskovanje me je kmalu pripeljalo do ženske osebe, ki je bila njegova stranka in kupila pri njem zelo drag avto. Po klicih in SMS ih sem ugotovila, da je tega preveč za normalno stranko – torej tu obstaja nekaj več. Potem sem raziskovala še naprej v njegovem računalniku in našla maile, ki so me prizadeli. Priznal je, da je gospodična postala njegova zelo dobra prijateljica, s katero se lahko pogovarja marsikaj. Ampak po nadaljnem raziskovanju sem ugotovila, da je gospodična 3 mesece noseča s svojim fantom, s katerim sta se pred kratkim preselila v hišo. Maili so bili izredno vulgarni ter nazvani ” Dej lubi”…

Skrtatka nisem mogla vrjeti, da se v take zadeve spušča noseča ženska ter moj mož. Ne vem sicer do kje sta šla, vendar mislim, da je taka komunikacija lahko hujša kot ena posteljna aktivnost. Ali se motim? Skratka, zadevo smo reševali cca. 3 tedne, da se je umirila in da sva midva nekako našla ponovno kontakt. Lahko rečem, da je bilo 3 tedne izredno lepo.

Ker nisem zaupala, sem še naprej vsakodnevno čekirala telefon in pošte, ter odkrila še eno žensko, kateri sem sama pred 5 leti pomagala pridobiti službo. Lahko mi verjamete, da me je kap. Poslala sem ji mail, da naj ne kontaktira mojega moža, vendar naj tokrat pokontaktira mene. Poleg tega pa sem ji še napisala, da sem presenečena kam se s svojimi dejanji uvršča. Bla je užaljena in ponovno kontaktirala mojega moža. Ker sem še vedno sledila gsm, sem to videla. Še enkrat sem ji poslala mail in ji rekla, da me z dejanji resnično preseneča in da se še enkrat uvršča tja kamor ne želi. Potem pa se je usul val njenih SMS-ov, s katerimi je izdajala kakšne vsebine je pošiljal moj mož (da jo bo s ketno po riti,…).

Skratka stvar je bila tako resna, da sem mu uzela telefon in v moji službi prenesla vse sms-e na računalnik. Popolnoma je znorel, ker sem se spet dotaknila njegovega gsm-ja. Sedaj sva verjetno tik pred ločitvijo, on spi v dnevni sobi, od mene pa pričakuje, da bomo živeli pod isto streho kot prijatelji. Poleg tega od mene zahteva, da se ne dotikam več nobene njegove osebne stvari. Poleg tega me prepričuje, da to kar počenja da je čisto normalno.

Povejte mi še, če je to normalno, da partner ni popolnoma nič ljubosumen?

Jazbi kljub temu želela družino obdržat, vendar se zavedam, da brez korenite spremembe to ne bo šlo, poleg tega sem prepričana, da rabiva družinsko posvetovalnico (Ali kdo pozna kakšno dobro v Ljubljani).

Hval in lep dan vsem, ki mi boste pripravljeni podati svoje mnenje!

Hvala za vaše mnenje.

Kruto presenečenje vašega moža še vedno odmeva v vaši razboleli notranjosti. Možu ste posvetili vaše najlepše misli, čutenja, se mu posvečali, z njim trpeli, načrtovali in sodelovali. Tako zelo ste mu zaupali a ko ste začutili, da se izgobiva. Niste hoteli verjeti, da vam je nezvest, da poleg vas zaseda ob njem mesto še neka druga ženska. Včasih ste to slutili a potem se je zgodilo tisto kar ste se najmanj želeli, pojavila se je druga ženska. Takrat se vam je svet dobesedno podrl in življenje se vam je ustavilo a ostalo je grenko občutje, misel izdajstva, še posebno ker ste bili dvakrat prevarani. Ne morete razumeti kaj in kdaj se je vse to zgodilo. Zlasti bo za vas boleče, če ne bosta z možem začela govoriti resnice ampak se še naprej sprenevedala in se trudila biti prijazana drug z drugim že zaradi otrok, da ne bodo priče vajinim nesoglasjem, medtem ko v sebi nosita potlačeno jezo, bes in razočaranje. Tu ne gre za vljudnost ampak za ozračje, ki ga ustavrjate vi in vaš mož. Od čustvenega nelagodja, ko je ob vaš bok stopila mlajša ženska, se počasi pobirate, se prepričujete, se samoobtožujete in obupavate in to vas boli. Kristalno jasno je da je vse to odgovornost vašega moža. Vaš mož je tisti, ki je negotov, strah ga je pripadnosti, ljubljenosti pa se vsega tega niti ne zaveda. V sebi ni varen, se počuti negotovo in ker ni varno mu tudi vi ne morete zaupati. Aferi sta rezultat njegove lastne sitske, nemira in vi zato niste in ne morete biti odgovorni, zlasti pa niste odgovorni za reševanje vašega zakona, na način, da stopate v stik z vsemi njegovimi aferami. On se je odločil, da bo s tem končal vsa boleča občutja, ki so se ustvarila med vama. Ni vam potrebno, da moledujete, se z njim pogajate temveč se skušajte umiriti, saj vas otroka v teh trenutikih najbolj potrebujeta ker čutita da izgubljata očeta in ne bosta dovolila da izgubita še vas, ki ste mati. Vse dokler ne boste imeli jasnega zagotovila s stran vašega moža, da vam bo zvest ne bo mogoče graditi medsebojega zaupanja.
Želim vam in vašemu možu, da zberete toliko poguma in izstopite iz začaranega kroga obupa, nemoči in jeze.
Lahko se obrnete na naslednje naše centre: Center za družinsko terapijo, Zdravstveni dom Kamnik, tel: 040 188 047 ali Družinski center Kairos, tel: 031 543 573, ali Frančiškanski družinski Inštitut, tel: 01 200 67 60.

Lep pozdrav in vse dobro!

Romana Žitko spec. ZDT

Zakonski in družinski Inštitut Novo mesto
Kapiteljska ulica 2
8000 Novo mesto

[email protected]
[email protected]

ZAHVALJUJEM SE VAM ZA HITER ODGOVOR IN VSPODBUDNE BESEDE!seevi3 napisal:

> Pozdravljeni,
>
> Znašla sem se v neki čudni situaciji, ki meni in moji družini
> povzroča veliko težav, zato bi vas nevtralne ljudi prosila za
> mnenje.
>
> Sem 15 let poročena in imam 3 šolobvezne otroke. V 15. letih
> zakona se je zgodilo že marsikaj, vendar pa se mi trenutna
> situacija zdi neizhodna oz. mislim, da bova z možem potrebovala
> pomoč.
>
> Sem zaposlena, uspešna na delovnem mestu, otroci so
> neproblematični in dosegajao povprečne rezultate, kar je za
> mene in moža dovolj. Mož ima lastno podjetje – trgovino z
> avtomobili. Zaposlen je sam, kar pomeni, da je cel dan odsoten
> od doma oz. včasih se vrne še le okoli 22 ure.
>
> V 15 letih sva se marsikdaj sporekla, včasih po moji krivdi,
> včasih po njegovi krivdi. Posledica tega je odtujenost.
> Zdajšnje dogajanje pa je po mojem mnenju preseglo vse meje in
> je izven mojega dojemanja.
>
> Mož se je pred 4 meseci začel čudno obnašati, za družino je
> kazal skoraj nič zanimanja, kljub temu pa sem imela občutek da
> se mu veliko dogaja. Zato sem začela zadevo raziskovati:
> najprej v njegovem mobilnem telefonu. Raziskovanje me je kmalu
> pripeljalo do ženske osebe, ki je bila njegova stranka in
> kupila pri njem zelo drag avto. Po klicih in SMS ih sem
> ugotovila, da je tega preveč za normalno stranko – torej tu
> obstaja nekaj več. Potem sem raziskovala še naprej v njegovem
> računalniku in našla maile, ki so me prizadeli. Priznal je, da
> je gospodična postala njegova zelo dobra prijateljica, s katero
> se lahko pogovarja marsikaj. Ampak po nadaljnem raziskovanju
> sem ugotovila, da je gospodična 3 mesece noseča s svojim
> fantom, s katerim sta se pred kratkim preselila v hišo. Maili
> so bili izredno vulgarni ter nazvani ” Dej lubi”…
>
> Skrtatka nisem mogla vrjeti, da se v take zadeve spušča noseča
> ženska ter moj mož. Ne vem sicer do kje sta šla, vendar mislim,
> da je taka komunikacija lahko hujša kot ena posteljna
> aktivnost. Ali se motim? Skratka, zadevo smo reševali cca. 3
> tedne, da se je umirila in da sva midva nekako našla ponovno
> kontakt. Lahko rečem, da je bilo 3 tedne izredno lepo.
>
> Ker nisem zaupala, sem še naprej vsakodnevno čekirala telefon
> in pošte, ter odkrila še eno žensko, kateri sem sama pred 5
> leti pomagala pridobiti službo. Lahko mi verjamete, da me je
> kap. Poslala sem ji mail, da naj ne kontaktira mojega moža,
> vendar naj tokrat pokontaktira mene. Poleg tega pa sem ji še
> napisala, da sem presenečena kam se s svojimi dejanji uvršča.
> Bla je užaljena in ponovno kontaktirala mojega moža. Ker sem še
> vedno sledila gsm, sem to videla. Še enkrat sem ji poslala mail
> in ji rekla, da me z dejanji resnično preseneča in da se še
> enkrat uvršča tja kamor ne želi. Potem pa se je usul val njenih
> SMS-ov, s katerimi je izdajala kakšne vsebine je pošiljal moj
> mož (da jo bo s ketno po riti,…).
>
> Skratka stvar je bila tako resna, da sem mu uzela telefon in v
> moji službi prenesla vse sms-e na računalnik. Popolnoma je
> znorel, ker sem se spet dotaknila njegovega gsm-ja. Sedaj sva
> verjetno tik pred ločitvijo, on spi v dnevni sobi, od mene pa
> pričakuje, da bomo živeli pod isto streho kot prijatelji. Poleg