Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vaše mnenje

vaše mnenje

Pozdravljeni!

Stara sem 38. let in sem mama dveh otrok. V otroštvu sem imela hudo astmo in močne alergije skoraj na vse, oboje je izginilo med prvo nosečnostjo pred 10. leti. Od 15 leta imam močne in hude migrene, ki pa so bile popolnoma obvladljive z zdravili (Avamigran, Naprosin). Pred 12. leti so mi pri laparoskopiji odkrili in odstranili zarastline in endometrična žarišča v mali medenici. Živim in prehranjujem se zdravo.

Pred enim letom pa me je kar naenkrat “doletel” hud želodčni napad. do takrat nisem še nikdar imela kakršnihkoli težav z želodcem. Hude bolečine v žlički, neobvladljivo bruhanje in močne, tekoče driske. Prvi napad je trajal nekaj ur, potem se je stvar umirila. Naslednja dva meseca so se napadi zopet ponovili, le da je vse skupaj trajalo dlje. Da ne dolgovezim: glede na datume napadov, sem ugotovila, da se pojavljajo ob koncu menstruacij – na začetku. Tekom leta pa se je stvar začela stopnjevati in sicer bolečine pred in med menstruacijo, ki konec menstruacije in do dva dni po menstruaciji kulminirajo v hud bolečinski, bruhajoči in driskasti napad, zadnjih nekaj mesecev imam tudi hude slabosti in vrtoglavice tri do štiri dni ovulacije. Sem neprestani gost urgence in zaradi dehidracije sem pristala tudi na infekcijski kliniki. V par mesecih sem izgubila več kot 10. kg. V tem letu se mi je spremenila tudi prebava (prej velika potreba 2 do 3 krat na teden, v tem letu pa 1 do 2 krat dnevno – blato je mehkejše).

Preiskave, ki sem jih opravila: krvne, hormonske, UZ-trebušne votline, rentgen trebušne votline, 2 x gastroskopija, testi za bakterijo Pilory, na Infekcijski kliniki testi za viruse in bakterije, alergolog (ugotovljena samo huda alergija na pršico), kolonoskopija, laparoskopija, nevrološke preiskave – vse je b.p., celo idealno. Le jaz sem 14 dni na mecec popolnoma onesposobljena. Sedaj dobivam med menstruacijami inekcije: Spasmex, Torecan in Analgin, ki me rešujejo vsaj pred “urgenco” in pred neprestanimi “bolniškimi odsotnostmi”.
Terapije s hormonskimi tabletami ne prenašam zaradi hudih stranskih učinkov (je pa res, da odkar sem pred šestimi meseci poskušala s hormonskimi tabletami, nimam več migren).

S strani ginekologov mi je bilo svetovano, da naj čimprej zanosim, da bo nosečnost MORDA terapija in zdravilo, vendar vsi poudarjajo, da je to špekulacija, da morda pa… (že pred napadi sem planirala še enega otročička in tako sem nosečnost zaradi težav v bistvu prestavila). Sedaj delam na zanositvi (ravno ovulatorni dnevi), me je pa zagrabila panika. Kaj če to ni to…Ali sem morda izpustila kakšno preiskavo (kontrastno slikanje trebušne votline mi je bilo odsvetovano že zaradi enega rentgena in zaradi planirane nosečnosti). Prosim vas samo za vaše mnenje ali je kaj, kar sem morda izpustila ali se vam poraja morda kakšna domneva, zakaj se mi to dogaja. Prvi napad sem dobila, ko sem še dojila drugega otroka in sicer pri letu in 8. mesecih starosti otroka, menstruacijo pa sem kljub polnemu dojenju dobila že pri štirih mesecih starosti otroka. Nekako se ne morem sprijazniti z diagnozo “prikrite endometrioze” oz. hude reakcije prebavnega sistema na hormonska nihanja.

Hvala lepa za vaš čas in lep pozdrav!

Spoštovani!

Opravili ste vse preiskave, ki jih izvajamo pri zdravljenju pacientov z opisanimi težavami. Podobne težave (nekoliko manj intenzivne, pa vendarle periodične in ponavljajoče se) ugotavljam pri bolnicah z dolgoletno endometriozo tudi v svoji ordinaciji.
Menim, da je najbolje, da sledite priporočilom ginekologov. Upam, da boste čim prej “rešeni” neprijetnih težav.

Srečno v letu 2005.

Asist. mag. Danica Rotar Pavlič, dr. med.

New Report

Close