Varstvo otroka s posebnimi potrebami
Imam 9-letno hcerko, ki je gibalno ovirana. Sicer hodi, vendar nekoliko nerodno, pri motoricnih aktivnostih se hitreje utrudi, pogosto je dekoncentrirana in ni pozorna na nevarnosti, za odvajanje jo je potrebno spomniti… Hodi v posebno solo.
Velik problem postaja varstvo med pocitnicami, posebno poletnimi. Za 1 teden gre v sklopu sole na letovanje, pa za 1 teden s sonckom. V privat varstvih in delavnicah se jo otepajo, ces da ne morejo…. Obstajajo kaksne delavnice ali kaj podobnega kamor otroka zjutraj pripeljes in popoldne odpeljes, pa da so kolikor toliko pozorni na posebne potrebe… Zanima me za Ljubljano in okolico.
Lp
Tita pozdravljeni,
Žal vam ne znam nič pomagat. Sama imam otroka s pp in zelo težko dobim varstvo zanj. Moj ima avtistično motnjo in lahko isto rečem, da se ga v privat varstvih in delavnicah otepajo. Če gledam po internetu koliko raznih aktivnosti, delavnic, varstev, taborov in ne vem še česa je na voljo za zdrave otroke, me kar malo stisne. Za otroke s pp ne najdem praktično nič. Letovanje s Sončkom in to je to.
Če kaj najdete, mi prosim sporočite.