Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Varnostni pas med nosečnostjo

Varnostni pas med nosečnostjo

Mamice povejte mi če se s svojimi trebuščki privežete med vožnjo z avtomobilom (ko vozite ali pa ste sopotnice)?
Zjutraj sem se hotela privezati, pa je bodoči očka rekel, da naj se ne privezujem, da se ne bi kaj zgodilo.
Prosim za nasvet in ne sedaj mislit na neumnosti (nočem vas spravljat v slabo voljo, samo med nosečnostjo razmišljaš o marsičem).

l.p.
Tassy

Tassy

Varnostni pas je potrebno nujno uporabljat tudi v nosecnosti! To pise v vsej literaturi! Saj sciti tako nosecnico kot otroka. Tvoj partner pa lahko prispeva s se bolj previdno voznjo, da se ne bos pocutila ogrozeno zaradi varnostnega pasu.
lp. m

hojla,
ti se kar pripni, ker daje trebušček tvojemu otročku dobro zaščito, če ga pas malo stisne in je vsekakor bolj nevarno če nisi pripeta….
jaz se vedno pripnem pa sem že v 34 tednu.

Med prvo nosečnostjo sem bila privezana do konca. Če nisem sama vozila, sem držala z roko pas malo bolj stran od trebuha, ker me je zelo motil.
Če sem vozila sama, pa sem imela v mojem avtu tisto sponko, s katero pas pritdiš, da je ves čas isto nastavljen. Ampak le toliko, da me pas ni tiščal.
Kadar pa naprimer bolj na hitro zabremzaš ali se na hitro premakneš, se ta zaponka sprosti, tako da pas varno zaščiti telo med nesrečo.

Varnostni pas je namenjem tudi nosečnicam!

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

Hm hm… vprašaj bodočega pčka kaj se bo zgodilo, če bo on ful zabremzal in boš zletela čez šipo….. mislim, da bo to otročku bolj škodilo kot pa če ga malo stisne pas…

Sicer pa sama si spodnji del pasu potisnem čimbolj pod trebuh in če ne vozim sama, ga kot ma-mi-ca malo držim stran od trebuha, ker me pri dolgi vožnji moti.

V tujini se dobijo posebni nastavki, ki držijo pas nizko (pod trebuhom) – pripneš ga na pas (oviješ okrog pasu) in se usedeš na podaljšek- mogoče ga pa že imajo tudi kje pri nas?

Nosečnice naj bi bile v avtu vedno privezane, ravno tako kot nenoseče. Edino v primeru, da imaš zdravniško potrdilo od ginekologa, se ti ni treba privezat, drugače pa plačaš kazen.

Sicer pa naj bodoči očka malce logično pomisli – predpogoj za živega in zdravega otročička je živa in zdrava nosečnica, a se ti ne zdi? Otroku sigurno lahko bolj škodi, če se ti poškoduješ kot pa da ga malo pas stisne.

Še en “inpro” recept:
privezovala sem se tako, da sem:
spodnji del pasu (tisti ki pride čez trebuh dala pod sedež spodaj, tisti del, ki pride prečno čez prsni koš pa normalno zapela. Tako te pas pri morebitnem trku še vedno drži toda ne čez trebuh.
Malce komplicirano se sliši ampak ko boste v avtu vam bo vse jasno. Narediš takole:Privežeš se kot običajno, nato pa spodnji del varnostnega pasu – tisti ki pride čez trebuh potegneš dol, čez noge, stopala in ga zatlačiš spredaj spodaj pod sedež. In ostaneš privezana samo delno.
Ne vem ali je zadeva varnostno preverjena, ker sem si jo pač sama zimprovizirala ampak počutila sem se pa zelo varno – še posebej,ker sem imela v trebuhu dvojčka…
N

V prvi nosečnosti sem bila privezana celo med prevozom v porodnišnico čeprav so me popadki že pošteno mučili.
Pas ni za nosečnice noben bav bav. Tvoj partner pa se bo moral sprijazniti s tem, da pas lahko reši tebe in otročka, sam pa bo mogel previdno voziti, brez divjanja.
Jaz sem si kot sopotnica pas vedno potisnila pod trebuh in ga malo držala stran. Ko sem pa vozila me tudi ni motilo.

Ojla,
sama sem se v avtu vezala do konca nosečnosti , ampak s posebnim dodatnim pasom, ki se pritrdi na sedež in na varnostni pas, tako da je le-ta potem namščen nižje- v primeru zatega, se pas ne zatisne čez trebuh, pač pa nižje. Se pa tole kupi npr. v Prenatalu v Trstu, najbrž tudi kje drugje…

Držalo varnostnega pasa….se pripne na pas, podobno kot če bi bila ščipalka, in držalo ima tri funkcije….drži pas, da ni zategnjen (100% varno), s držalom lahko očistite led in vodo s vetrobranskega stekla.

Idealno za nosečnice.

Več info na mail [email protected]…..

privezana sem se odpeljala se na porod…

vedno je treba bit pripet. zgornji del itak ni problematicen, spodnjega pa das pod trebuh (ne pa cez trebuh, to se mi zdi zelo neprimerno). mene ni pretiroma motil. ce sem se vozila kot sovoznica, pa sem vcasih dala roko med pas in sebe, ce me je motil.
tako da se strinjam s Pikico.

tako da smo dvakrat zvozili brez kakih drzal, in bomo se kdaj…

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

New Report

Close