Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija varna živila… pomoč…

varna živila… pomoč…

za uvajanje… moj malček je star 7 mesecev in z muko se prebijamo skozi uvajanje hrane… namreč pri starosti en mesec so mu ugotovili alergijo na KML in pogojno na jajca…

dejansko ne vem s katerim živilom naj pričnem uvajanje… banano sicer lepo sprejema, ampak ga preveč zapre, zato mu je ne dajem rada… problem imam zato, ker pri prvi pupi sploh nismo imeli problema z uvajanjem… jagode je jedla od 8 meseca dalje… tu pa sem postavljena pred zid, saj me je kar strah dati mu kaj za jest (čeprav zeva kot kakšen lačen ptiček) ker se bojim, da bo ponovno dobil suho liso na bradici… to znamenje in pa (kot sem prebrala v nekem postu, za kar sploh nisem vedela, da je znak za AD) rdeči podočnjaki, so edini znak, da je alergičen…

torej, s čim pričeti? Mi lahko pomagate?

lp

MCMLXXIV*

Ne dermatologiji so nama s hčerko dali tole: bučke, cvetača, korenje, kunec, riž, koruza, jabolka, banane. No, pa imaš za dva meseca za uvajat (eno stvar na teden).

hvala, sedaj pa še drugo vprašanje: kuhno samo nasopari oz. dušeno, ali kako… vem da imam neumna vprašanja, vendar se ‘šele sedaj’ uvarjamo z alergijo, prej se nam hvala bogu, ni bilo potrebno…

lp

MCMLXXIV

Za samo alergijo po moje ni tako pomembno, na kakšen način pripraviš živilo. Mogoče je samo bolj varno, če stvar v prvih poskusih termično obdelaš (skuhaš, na pari, kakorkoli), ker je potem mogoče malo manj možnosti za alergično reakcijo. No, jaz se s tem nisem kaj dosti ubadala, sadje sem hčerki dajala kar surovo (je vsaj ohranilo vitamine). Poznam pa fanta, ki ne more jesti surovih banan, popečene pa brez težav (spremeni se sestava, mogoče se predelajo ravno tiste beljakovine, ki povzročajo težave, pa je).

Veliko sreče in potrpljenja pri uvajanju!

hvala ti za tako hitre odgovore… bomo poizkusili… :O)

lp

MCMLXXIV*

New Report

Close