Najdi forum

Varanje- povedati ali ne?

Malo čustveno gledaš na stvari.

Jaz sem že povedal osebi, da je prevarana. Veš kaj ej bil rezultat? Prevarani mi sploh verjel ni, jaz sem bil najslabši, onadva pa sta furala dalje svoje razmerje. In to me je izučilo, ne spuščam se v to več.

Jaz sem že povedal osebi, da je prevarana. Veš kaj ej bil rezultat? Prevarani mi sploh verjel ni, jaz sem bil najslabši, onadva pa sta furala dalje svoje razmerje. In to me je izučilo, ne spuščam se v to več.[/quote]
Če ni verjel, je to njegov problem.
A zaradi tega še ni treba posploševati in meniti, da so vsi isti. Veliko bi jih bilo hvaležnih, če bi izvedeli resnico.

Robi, ne bodi naiven. Me prav zanima, koliko bi ti bil teoretično hvaležen, če bi ti nekdo prišel povedat, da te tvoja vara. Ljudje neradi verjamejo v neprijetne stvari.

ne, jaz sem se odločil, da se v to ne spuščam več. Konec koncev, kdo sem jaz, da bom urejal druga razmerja? menim, da naj vsak pometa pred svojim rpagom.

Jaz sem že povedal osebi, da je prevarana. Veš kaj ej bil rezultat? Prevarani mi sploh verjel ni, jaz sem bil najslabši, onadva pa sta furala dalje svoje razmerje. In to me je izučilo, ne spuščam se v to več.[/quote]
Ok, je razumljivo, da tako razmišljaš. Ampak v tem primeru tudi ti čustveno reagiraš, saj se nevede spomniš občutij, ki si jih doživel ob dogodku.
Kaj pa, če bi se zgodilo, da bi ti par bil hvaležen in bi to njuno zvezo rešilo? Danes bi razmišljal drugače.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mogoče. Ampak ta dogodek me je izučil. ne spuščam se v razmerja drugih ljudi, ampak urejam svoje življenje. Po moje ljudje nismo poklicani, da drugim solimo pamet o njihovem razmerju, razen če izrecno ne prosijo za pomoč.

Naiven bi bil, če bi slepo verjel partnerki, ki me vara.
Če bi mi nekdo to povedal, bi seveda to preveril.

Sicer pa ljudje nismo ločeni in ne živimo v ločenih vesoljih, ampak smo vsi del družbe in s svojimi dejanji, takšnimi ali drugačnimi, vplivamo drug na drugega.

In če se tolerira varanje in ostala nemoralna dejanja, potem to pomeni razcvet takšnih dejanj. Po drugi strani pa jamranje in pritoževanje nad drugimi in nad tem, da ni več nobenega pametnega ali resnega partnerja…

Varanje je nekaj, kar se tiče izključno partnerjev, ne nepoklicanih tretjih oseb. Kaj pa če vi recimo veš, da je tvoja soseda Micka prepovedala svojemu možu Jožetu iti na pivo. In potem Jožeta vidiš v gostilni piti pivo. Ti bi verjetno šel Micki povedat?

Tako je treba vzeti te stvari. marsikaj naj se ne bi počelo, pa se počne.

S kom pa partner vara, če ne z neko “nepoklicano” tretjo osebo ?
Torej ni stvar le partnerjev, ampak je v igri še vsaj ena tretja oseba, ki omogoča varanje.

Odvisno v kakšnem odnosu bi bil z Micko. 🙂
Če je to le soseda, potem se ne bi spuščal v njene osebne probleme. Če pa mi je prijateljica, pa bi ji povedal.

Mislim, da je šlo le za potrditev tega, v kar si že prej verjel. In ker se je šlo za potrditev, te ni zmotilo, ampak si samo potrditev sprejel kot neko splošno resnico. Pa čeprav sam odziv nikakor ni nekaj splošnega.

Vredu Robi, pa bodi moralni policaj, opazuj kdo vara in tožari okrog. Samo ne bodi presenečen nad reakcijami prevaranih, če ne bodo takšne, kot ti v svojem idealističnem svetu pričakuješ. Očitno imaš perfektno življenje in se čustiš poklicanega za nekakšno moralno avtoriteto. Glej, da se ti to kdaj ne vrne kot bumerang. Boš enkrat povedal ženski, da si njenega videl z drugo. Pa bo rekla: ja vredu, pa kaj, sej imava dogovorjeno. Kaj boš pa potem izpadel boš tepec, ki se vmešava v tuje zadeve.

Ne vem, če se povsem strinjam. Včasih se človeku vidi na daleč, da potrebuje pomoč, pa ne upa prosit zanjo ali pa mu je prenerodno. Se pa strinjam, da drugim ne bi smeli ničesar vsiljevati, že samo zato, ker se lahko tudi sami motimo v svoji presoji. Včasih v resnici potrebuje pomoč tisti, ki želi na vsak način pomagat drugim. Vsako situacijo je pač potrebno posebej analizirat, tu ni posploševanja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Moje mnenje je, da ima večina ljudi s svojim življenjem več kot dovolj dela. Tistim, ki se največ ukvarjajo z drugimi, pa pogosto njihovo lastno življenje polzi z rok.

Bom odgovoril namesto Robija (ker ga malo poznam), pa tudi tema mi je zanimiva. Če že bi tožaril, to še ne pomeni, da bi pričakoval nek idealen razplet. Šlo bi se mi izključno za to, da se zve resnica. Kaj bi potem tistva dva s tem storila, je njuna stvar. Če bi se razšla, se sam gotovo ne bi čutil krivega, ker več kot očitno nista bila za skupaj, saj je to bila njuna odločitev.
Tudi ti se ne bi smel čutiti krivega, če ti je to kdorkoli zameril. Nisi ti varal, želel si le pomagat nekomu, ki na to še ni pripravljen.

Lahko je opletati z “resnico”. Kaj je resnica? Kako jo dokazati? Vredu, nekomu poveš, d aje prevaran in ga s tem prizadeneš. Kako boš lastne trditve podkrepil z dokazi? O tem razmišljajte ljudje, ne pa samo da razmišljate, kako bi se igrali bogove in raziskovali resnico.

Konec koncev, zakaj naj bi bila resnica glede nekega razmerja tvoja stvar, če to razmerje ni tvoje?

Imaš prav, težko je dokazat in kot sem že rekel, ne morem posploševat. Vsak primer posebej. Težko je, če to poveš nekomu, ki se že v samem razmerju zakriva oči in si ne prizna, da ima težave. Treba je tudi znati oceniti, komu povedati, kdaj in kako.
Razmerje res mogoče ni moja stvar, je pa moja stvar prijatelj, ki je v njem in dejstvo, da se mu nekaj prikriva.

Bom odgovoril namesto Robija (ker ga malo poznam), pa tudi tema mi je zanimiva. Če že bi tožaril, to še ne pomeni, da bi pričakoval nek idealen razplet. Šlo bi se mi izključno za to, da se zve resnica. Kaj bi potem tistva dva s tem storila, je njuna stvar. Če bi se razšla, se sam gotovo ne bi čutil krivega, ker več kot očitno nista bila za skupaj, saj je to bila njuna odločitev.
Tudi ti se ne bi smel čutiti krivega, če ti je to kdorkoli zameril. Nisi ti varal, želel si le pomagat nekomu, ki na to še ni pripravljen.[/quote]
Se strinjam z odgovorom.
Če nekemu bližnjemu povem, da ga partner vara, potem je to vse, kar imam za narediti. Kaj bo tisti s to informacijo naredil, pa mi je vseeno.
Menim, da imajo ljudje pravico zvedeti resnico, kako pa reagirajo, pa ni moja stvar.

Družba je v krizi zaradi pomanjkanja moralno-etičnih vrednot in bi nujno rabili neke vrste moralne-policaje, ki bi nadzorovali in kaznovali vse, ki s svojimi pokvarjenimi dejanji podirajo zdrave družbene temelje.

Od kod pa tebi ideja, da je tvoja resnica nujno resnica? Kaj pa če posreduješ lažno informacijo in narediš ogromno nepopravljivo škodo?

Moralne policaje, kaj pa še, nismo v srednjem veku. od kod ti domišljavost, da si lahko recimo ti moralna avtoriteta?

Družba je v krizi zaradi pomanjkanja moralno-etičnih vrednot in bi nujno rabili neke vrste moralne-policaje, ki bi nadzorovali in kaznovali vse, ki s svojimi pokvarjenimi dejanji podirajo zdrave družbene temelje.[/quote]A tako kot imajo to ponekod urejeno v islamskem svetu?
Kamenjanje bi tudi imel? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Svašta! Vir???

Kaj mu težiš, napisal je, da je to njegovo mnenje, kakšen vir bi ti rad?

Družba je v krizi zaradi pomanjkanja moralno-etičnih vrednot in bi nujno rabili neke vrste moralne-policaje, ki bi nadzorovali in kaznovali vse, ki s svojimi pokvarjenimi dejanji podirajo zdrave družbene temelje.[/quote]A tako kot imajo to ponekod urejeno v islamskem svetu?
Kamenjanje bi tudi imel? ;)[/quote]
Narod se bo sam “pokamenjal” zaradi nevzdržnih razmer. In potem bo spet srednji vek.

New Report

Close