Vaginalna vnetja
Pozdravljeni,
zanima me, če bi mi lahko pomagali razumeti moj izvid brisa. Imam ponavljajoča se vnetja. Za kakšna vnetja sploh v tem primeru gre in zakaj do njih pride? Kaj bi mi predpisali vi in kako bi zadevo zdravili? Trenutno mi je predpisan ospen za 10 dni na 8 ur. Gnekologinja pa mi vedno samo govori, da saj bo pa naj ne jem sladkega in moke. Prosim za pomoč kako postopati? Jaz sem že čisto obupana. Ker se mi to vleče že od februarja. Hvala.
Moj izvid po brisu:
1. Streptococcus agalactiae (beta hemolitični skupina B) +++
2. Escherichia coli ++
3 . Gardnerella vaginalis +++
4. Lactobacillus spp +++
Spoštovani,
izvid govori v prvi vrsti za pomanjkanje laktobacilov in posledica tega je razraščanje vseh ostalih bakterij iz okolice nožnice. Antibiotično zdravljenje ni le nekoristno ampak celo kontraproduktivno, saj negativno deluje tudi na prepotrebne laktobacile, pri čemer Streptokok agalaktie odraslim osebam itak ni škodljiv. Sam bi zadevo obravnaval le z vztrajnim dodajanjem mlečne kisline v obliki vaginalet (Vagisan na recept) ali iz proste prodaje Laktogin, vitagin-C ali Vidermina ter občasno kapsule Gynophylus (z živimi laktobacili).
če imam prav (na daljavo je diagnosticiranje nožničnih težav vseeno tvegano), potem bo res tako. Sklepam pač iz razpoložljivih podatkov.