Najdi forum

Mi lahko pomagate z navetom?

Dve leti je odkar sem ločena. V tem času sem se z dvema otrokoma 12 in 7 let zaradi nasilja odselila od bivšega moža. Ko smo še živeli skupaj, sem nam našla stanovanje, katerega že odkupujem. Bivši mož ni skrbel za otroka, za vse sem bila sama. Iskanje stanovanja poleg redne službe ni bilo lahko, tako sem bila večkrat popoldan odsotna.

Na CZSD se je uslužbenka potegnila za bivšega moža, češ saj vas ni doma, ko sem ji razložila, da iščem stanovanje in naj mi pomaga, je postala gluha rekoč: tukaj vam pa ne morem pomagat.

Zdaj smo na svojem. Še vedno pa bivši ne preneha nagajati. Kako naj to rešim, saj nam s pomočjo CSZD še vedno nagaja, prav tako pri preživnini, ki je ne plačuje redno.

Obupana in obremenjena.

Pozdravljeni Maarja!

Čestitke za moč in pogum, ki ste ju zbrali, da ste odšli iz nasilnega odnosa in se, po prebranem sodeč, kar nekako znašli. Imate redno službo, našli ste stanovanje.
Po drugi strani pa pravite, da le ne gre vse tako gladko. Bivši mož vam otežuje življenje, po vaših besedah tudi s pomočjo CSD. O ravnanju CSD in tudi o tem, kako vam bivši mož nagaja, ste sicer napisali zelo malo, zato vam lahko dam le nek splošen odgovor.
Če niste zadovoljni z ravnanjem CSD ali posameznega strokovnega delavca CSD, se lahko pritožite oziroma obvestite Socialno inšpekcijo.
Glede preživnine pa tole. Preživnina je pravica otrok in bivši mož jo je po zakonu dolžan v skladu s sporazumom ali sodbo o preživnini plačevati redno. V kolikor plačevanje preživnine ne poteka v skladu s sklenjenim dogovorom, imate možnost uporabiti tudi pravne poti – predlog za izvršbo.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del. Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21 http://pelikan.karitas.si/materinski/index.php

New Report

Close