v sporu z maminim partnerjem
Se bom vtaknila v debato s svojim pogledom. Zelo dobro sem razumela kaj je lima2222 napisala! Prav tako sem temeljito prebrala vse odgovoroe in ja se nemalo začudila. Mogoče bom koga užalila ali pa tudi ne. Moje ugotovitve:
– mamin partner omejuje stike tudi tedaj ko jo pokliče samo na kavico (po pol ure more hitro domov) – po vašem mnenju Ok
– hčerka NIKOLI ne bi smela poklicati mame za občasno varstvo – po vašem mnenju OK
– punco obsojate, ker dela 3 izmene v 180 km oddaljenem kraju pri treh otrokih – verjetno ima razloge za to (predlagali ste preselitev – hmmm kdo bo vzel na stanovanje mamico z 2 otrokoma?, drugače pa se strinjam s predlogom)
– da punca se ne pogovarja z maminim partnerjem – odobravate OK
MOje mnenje: ker se punca ne pogovarja z maminim partnerjem, jo on tudi ne sprejme in se obnaša do nje kot se obnaša – odklonilno; Ali res nekateri menite, da punca mame nikoli nebi smela poklicati ne na kavo, čvek ali za občasno varovanje vnukov? (ni zakona ki bi topredpisoval) Torej po vašem NE. Glede njene oddaljenosti od službe – je verjetno kilometri v obe smeri (v službo in nazaj domov) – če si na zavodu in se pokaže možnost zaposlitve, po črki zakona te lahko napotijo delat k delodajalcu, ki je od prebivališča oddaljen 100 km. torej iz Krškega v črnomelj. glede na to, kako je s službami, … pa kako te obravnava zavod za zaposlovanje, če rečeš ne, potem je oblje da dela tako.
Predlagam, da se vsede z mamo, njenim partnerjem in se izkašljajo, vsak povejo svoje, potegnejo črto in pozabijo kar je bilo in začnejo nov list papirja. Naj povabi na kavo ali klepet oba, naj gre (če ji dopušča čas) v park skupaj z otroci, mamo in njenim partnerjem – “imata čas oba za en kratek sprehod” itd……Pač predvidevam, da punca in mama s partnerjem živita v bolj podeželjskem okolju, MON-ovke pa večinoma v urbanih naseljih oziroma kakšnih mestih. No na podeželju se ljudlje med seboj poznajo bolj in niso tako sebični.
–
na tri izmene dela mama in ne hči.
180 km v eno smer je res pretiravanje, sploh, če sta se odločila, da gre mož v tujino. To pomeni, da ženska najmanj 4 ure na dan porabi za vožnjo.
najeti stanovanje v Sloveniji ni tak problem, kot prikazujejo vrli mansardniki, ki so višek svoje moči in sposobnosti doživeli, ko so se iz svoje sobice preselili v mansardo.
Tvoj predlog ni tako slab, dopolnila bi samo s tem, da najbolje, da se skupaj usedeta partner in hči in se kar sama dogovorita, kako bosta razdelila materin oz. ženin čas. Slednja namreč itak nima besede pri tem.