V SPOMIN
Bliža se prvi junij…dan, ko si na svet prišla ti, moja draga deklica. Prezgodaj, premajhna… nisi zajokala… vedela sem, da ne boš. Zato je bila porodna bolečina še težja, še hujša… prosila sem in molila, naj mine, čim prej naj mine, naj se rešiva…ti in jaz. Tako sebično, ampak tako resnično. Nisem te videla, vzela v naročje. Vzeli so te in te odnesli. Nekam, nekam stran, na hladno, v temo. Ostali sva sami. Ti na eni strani, jaz na drugi. Tako nemočna, z bolečino v srcu, ranjeno dušo.
Petega junija si na svet prišel ti, moj dragi fantek. Tudi ti nisi zajokal, tudi zate sem vedela, da ne boš. Boril si se, želel si ostati pri meni, v meni, čeprav si odšel že prej. Borila sva se 29 ur… Boj je bil hud, boleč.
Sedaj, po 10 in 11 letih je bolečina prav tako težka. Boli. Vedno sta v mojih mislih, moje srcu, vedno. Za vedno.
Vajina mamica
Draga Tan,
kako te razumem. Po izgubi otroka so leta kratka in nikoli več ista. In prav nič ti več ne odvzame bolečine.
In vem, kako so boleče obletnice, morda imaš srečo, da ju imaš tako blizu skupaj. Moje so razprešene čez vso leto: februar, april in september. Ko se približujejo je najtežje.Spomini kar oživijo.
Kako pa sicer izgleda tvoje življenje po ” tolikih” letih od izgube otrok. Te kakšen razveseljuje tu in sedaj?
Želim ti moči…
Draga Tan!
Vem kako ti je in vem kako boli! Ravno tako sem izgubila dva moja fantka. Čas mineva, vendar zato ni bolečina nič manjša, le drugače smo se jo navadile prenašati.Ker je ta bolečina povezana z našimi otroci, je grenka, težka, pa vendar tudi na nek čuden način “naša” saj nas povezuje s tistimi za katerimi najbolj jočemo iz dneva v dan – v našem srcu!
Naj vam vsem skupaj ta sonček prinese malo veselja!
Draga Tan!
Podobno kot razmišljaš ti, sem razmišljala tudi sama. Po vsakem splavu sem rekla, da ne bom več poskusila, po smrti prvorojenke pa sem bila v to 100% prepričana. A glej, ponovno sem noseča. Res pa je, da je po vsaki izgubi trajalo dlje, da sem lahko sploh pomislila na novo nosečnost.
Čeprav se bedno sliši, mogoče rabiš še nekaj časa. Je popolnoma razumljivo, po vsem kar si preživela v tako kratkem času! To, da razmišljata o posvojitvi je zelo lepo (tudi sama sem o tem razmišljala), a ne zapiraj si tudi drugih poti, vsaj ne še. Žalovanje namreč še traja.
Želim ti veliko, veliko moči, potem pa enega krasnega sončka (tvojega ali posvojenega)! Drži se! Vem, bližajo se najhujši dnevi, a boš zmogla! Jaz verjamem v to!
LP, Aria
Bilo je… nepopisno težko. Ves čas sem se spraševala, kaj sploh počnem tam, ali se usoda res igra z mano. Bila sem… kot kamen. Hladna, tiha, oddaljena od vsega dogajanja. Tilna nisem mogla niti prijet v roke… vem, da bi me to zlomilo. Počutila sem se noro, nenormalno zaradi tega, ampak… naj mi Bog oprosti, nisem zbrala te moči.
Stalno sem se spraševala… kakšna bi bila sedaj moja punčka… stara 10 let. Bila bi prava gospodična. Toliko slik se prikaže, toliko spominov, želja…
Hvala, da si se spomnila name.