V RAZMISLEK !
Hvala za psihoanalizo, še plačati je ni bilo treba, kar je v teh današnjih kriznih časih odlično. 🙂
Tvoji razlogi za besnjenje me, po pravici povedano, prav nič ne zanimajo. Prav tako nimam prav nobene potrebe, da bi ti kaj dokazovala, in nobenega interesa za prepir.
Hvala tudi za predlog glede športa. Imaš prav, če želim letos na maraton, je skrajni čas, da povečam število pretečenih kilometrov (s sedanjih 60 na teden). Med tekom skušam dihati globoko, tako da tudi tvoj drug nasvet pridno upoštevam.
Kakšen odgovor v zvezi z bolečino ob izgubi bližnje osebe bi ti rada? Se opravičujem, a nisem zasledila tvoje prošnje. Najbrž preveč površno berem.
Kaj že ima prvi prispevek v zvezi z nevarnostjo joge opraviti z naslovom foruma? 🙂
(Se še enkrat opravičujem za očitno mojo pomanjkljivo splošno razgledanost, a jaz te povezave ne vidim.)
Lep dan tudi vam!
No, napredek je pa vseeno. Nekateri celo berejo za seboj. Bo navsezadnje Naslov teme V RAZMISLEK le zalegel, saj se v razmislek odpirajo še druga področja razmišljanja. Hahahahaha.
Oprosti, sama si se popravila, sem te jaz? Ojoj he he he.
Špela, nisem edina, ki je zavila v smer, da ste zašli iz tematike, kajti tu obstajajo tematike, kjer se delijo bolečine. Na nek način jo je delila tudi oseba, ki je sploh odprla ta post. Zato se je v posrednem smislu še vedno dotaknila tematskega foruma, katerega ti nisi osvojila.
Še vedno pa ne vem, s čim te je oseba užalila in s čim je razburila tvoje predsodke, kjer si se počutila užaljeno? Drugič ali tretjič sem te vprašala. Zato ne ovinkari in bodi vsaj enkrat konkretna. Če pa ne zmoreš, pa nima smisla peljati debatiranje naprej, ker vse drugo poveš, le tistega ne, kar te človek vpraša. Lp
Moj odgovor je napisan že v enem od mojih prejšnjih sporočil.
Bom pa odgovorila z drugačnim primerom: Recimo, da bi se jaz postavila v nedeljo pred cerkev in začela ljudem, ki prihajajo z maše, predavati o neumnosti nekaterih cerkvenih naukov, o pokvarjenosti cerkvenega vrha, o pedofiliji duhovnikov (vemo, da je tega veliko), o grehih mariborske škofije, ki je bolj kot za vernike skrbela za materialne dobrine. In jim rekla, naj razmislijo o tem, da hodijo v cerkev. Ali pa jim o tem govorila celo med samo mašo.
Ali da bi staršem otrok, ki pripeljejo otroke na nogomet, začela govoriti, naj razmislijo o drugi dejavnosti, ker jaz vem za primer, ko je trener zlorabljal otroke.
Po tvoje je torej to ok?
Predstavila si tako Špela, da se je to zgodilo na urah joge. Kaj naj rečem. Saj si sama začela. Otročja si. V nasprotnem bi pričakovala kaj drugega pri odgovoru, torej konkretni odogovor na vprašanje, ki ga še vedno nisi podala.
Dvomim, da boš sedaj imela mir na urah joge hehe.
Zate so enakovredni primeri, zame pač ne.Ker spet ne boš imela mira v urah joge, ki ti jo ne krati škrat, ki ga omenjaš, ampak neke osebne zagamke, ki jih ne želiš reševarti, s katerimi nimam čisto nič.
Ker si površna pri sebi, kot pri drugih, še dobro, da nisi napisala Štafeta. Ali se zmotila in zapisala ime Šafeta.
Z zrelostjo res nimaš nič, meni pa paše, da malo pazim na uskladitev slovenskega jezika, na katerega sem ponosna.
No, povej, je ta prav dotični zmotil tvoje predsodke, prepričanja s prihodom na tvojo uro joge? Daj no, da ne bova dolgi, ker želiš očrniti nekoga, pa niti ne veš koga.
Lahko se pa malo kregaš, imam dobršnje živčke, ko vam jih na koncu zmanjka. Sam ne reci potem, da sem kriva jaz, ker si sama začela. Preberi od začetka. Kje si začela.
Saj vem, da ne boš priznala, zato tudi ne odgovarjaj, bomo vsi siti. hahahhahaha.
Malo pogledi, kaj pomeni beseda RAZMISLEK. hahahhahhahahha.
Sve pozdravljam, Šafeta hahahhahahhahha.
Štefka.
Vse dobro vam želim, še vedno verujem v človeštvo ljudi.
http://www.youtube.com/watch?v=RSkdHMApJG4
I belive.
Draga Štefka,
sploh se ne čudim, da imate toliko problemov z nerazumevanjem z ljudmi okrog sebe, o čemer pišete. Veste, niso vedno drugi krivi.
Na mojih “urah joge” ne more nihče dajati nobenih pripomb, ker takrat nikogar ni zraven, as simple as that.
In še enkrat, a ni ta forum namenjen nečemu drugemu?
Če ne razumeš ti, ne pomeni, da ne razumejo drugi. Meni je dovolj in mi ni pomembno to, da bom z mnenji ugajala čisto vsakemu, kajti vsak zase najde skupne točke z ljudmi. Med drugim obstajajo tudi tu ljudje, kjer smo se lepo uskladili z mnenje, čeprav se nismo vedno strinjali. Ravno prej sem prebrala, kar ni nič naneslo na to, da moj dolgi prispevek ne bi bil razumljen.
Sicer pa, omenjala ste, kako bi bilo, če bi vi sama hodila na mašo ali pred cerkev in ljudi poučevala o tem in onem. Saj primerjave nisem ven potegnila sama. Zato sem vprašala glede vaše joge, če je temu tako. In to je to.
Tematika pa je bila še vedno oprta v razmislek in tudi v sami vsebini verjamem, da je ta človek doživljal svojo bolečino, kjer pa morda z dogodokov na nek način umrl v sebi. Omenjal je tudi to, da je vredno živeti, saj mnogo ljudi pade na dno in se jim zruši svet, ko se srečujejo z umrlostjo.
V prispevku sem videla več zornih kotov, ki jih iz samega članka lahko povzameš. Opisoval je tudi strah pred telesno smrtjo kot duhovno. Zato je ob tem sam doživljal muke in trpljenje, ki se izražajo tudi kot bolečine.
Res pa ni šlo za standard pisanje o smrti ljubljene osebe, ki je nekdo v družini ipd..Pa se še vedno da potegniti kakšno ločnico, da najdeš srž povedanega, kar je bilo podano samo v razmislek, ko se da tudi iz bolečin izplavati ven in jim dopustiti, da s časoma pojenjajo in niso več neznozne kot so bile.
In s tem tudi zaključujem.
Želim vam čimveč svetlih trenutkov v življenju in čim manj pretresljivih bolečin. Lep dan.
Štefka, spela…in morda še kdo, lepo pozdravljeni.
Kar žal mi je, da sem pozabil ob svojem priloženem prvem prispevku obkljukati polje – Sledi temi, da bi prej lahko videl vaše odzive.
Razumljivo mi je, da je moj, avtorsko dovoljen prispevek, tako na različne načine razumljen.
Komentarje jemljem in doživljam povsem dobrohotno in tako se tudi odzivam.
Med vašimi prispevki sem videl zapisano, da je bil moj članek “plasiran” le v razmislek, v seznanitev, podan kot izkušnja “umiranja” v sebi in rojstvu na novo. S tem se strinjam.
Na svoji življenjski poti se srečujem z tolikimi ponudbami – različnimi pomočmi človeku v stiski, kar je lepo in pohvalno, toda težava se porodi takoj takrat, ko je v ozadju ponudbe zaslužkarstvo ali kdaj kakšna ne plemenita pretveza. To me moti in me bo vedno motilo, kajti človek v stiski potrebuje iskreno, zaupljivo… čim boljšo pomoč, v kar sem prepričan, da se nas večina strinja.
Ob pomoči človeku, sem prepričanja, da je prav, dobro in potrebno, človeku pokazati možnost izbire – posledičnost izbire. PRIMER: (Če sem hodil po ledu in zaradi spolskosti padel, vem, da je nevarno hoditi po ledu, in če so človeku , ki morda ne ve za lastnosti ledu, to povem, vsaj v razmislek, je fer do njega.- dal sem mu možnost za boljše). FORUM VIDIM KOT MOŽNOST, KJER SI LAHKO LJUDJE NA RAZLIČNE NAČINE POMAGAMO- z opozorili na nevarnost tudi preko svojih ali koga drugega izkušenj, s smernicami, ki sem jih upošteval in so se pokazale kot dobe itn.
Spoštovana spela, ni mi vseeno za vas, ko doživljate ali ste doživljali nezaželjenost ob odklonih sina, neizpolnjenost kot babica v odnosu do vnuka, nezaupanje… Seveda ni fer, da je temu tako kot opisujete. V vaših prispevkih sem videl zapisano kaj ni vredu, kaj pogrešate, kaj si želite… pogrešal pa sem zapis, kako se s sinom in snaho pogovarjate, če vam kaj očitata, kaj vam očitata in podobno. Morda si lahko pomagamo, zakaj pa ne? Pišite še kaj.
Ga. Štefka, vaši prispevki mi dajejo vtis, da ste zelo odprta, potrpežljiva…dobra žena.
Ostanite še naprej v dobrem, vredni ste tega.
Morda, da dodam še to. Spoznal sem, da je človek kot človek nekaj posebnega zaradi tega, ker ima duha. Človek je vpet v fizične, psihične in duhovne zakonitosti, ki jih je vredno upoštevati, upoštevamo jih pa lahko takrat, ko spoznamo, da obstajajo in kako se jim odzvati.
Mir in vse dobro vam vsem želim
D.P: