Najdi forum

v Parku zvončkov

O tem sem hotela pisati že pred meseci – pa nisem našla poguma in nisem želela nikogar prizadeti.

Ko sva bila dopoldne v Parku zvončkov pri najinem angelčku, sem spet videla, da je nekdo prižgal svečke na zidu, tako blizu roba, da je potem stopljen vosek stekel po tablicah z imeni.

Vem, da ni nihče tega naredil namenoma. Ampak, ko sem to videla me je ponovno zabolelo. Enostavno se mi ne zdi primerno, da se svečke prižigajo na vrhu zida, ker potem veter svečke prevrne in umaže z voskom imena naših angelčkov na tablicah. In moram reči, da je teh umazanih tablic že kar veliko.

LP, Luci

Oprosti, jaz to gledam drugače. To verjetno prižigajo ljudje, ki svojih otročkov tu nimajo ali pa jih imajo, pa ne bi radi prižigali svečk nikomur posebej, pa vseeno vsem. In tako prižgejo svečko tudi za vaše otročke, seveda ne z zlim namenom in mislim, da je tisti vosek majhna stvar v primerjavi s srcem tistega, ki je neznanemu angelčku prižgal svečko. Lep dan

pozdravljeni obe,
Ne morem, da se ne bi oglasila.
Razumem misli ene in druge.
Mislim, da je Luci želela opozoriti, da naj bi svečke prižigali in odlagali na prostor, ki je namenjen temu. Da ne bi svečk postavljali na “odprt” prostor nad tablicami, ker vosek resnično steče po tablicah, kjer so napisana imena otrok in zato razumem njeno skrb in željo, da vosek ne bi kapljal po tablicah.
Tudi, love, seveda imaš prav: lepo, da prižgejo svečko in da posvetijo misli otročkom in njihovim staršem. In seveda si tudi jaz upam trditi, da ne z zlim namenom in če je že kdo odložil svečko nad ploščicami ni tega storil iz “hudobije” .

obema veliko sončka,
lp

jaz imam pa drugačen problem, čeprav se strinjam, da so z voskom polite tablice tudi boleče za vse prizadete starše. (dodajam, da podobno velja tudi za tablice tistih, ki so popolnoma ali skoraj popolnoma zakrite s stvarmi, ki so jih drugi nalepili na tablice z imeni njihovih otročkov – ime naše nuške se komaj vidi …)
mene pa še vedno najbolj boli čedalje več grozljivih utripajočih umetnih sveč. saj vem, da najbrž vsi mislijo dobro, ampak tega preperosto ne razumem. kot sem že pred časom napisala – vedno gori dovolj pravih sveč, saj nas ima toliko tam otroke …
pozdrav vsem
tina

New Report

Close