Ob prebiranju literature sem zasledila, da je dojenčku bolje ponuditi žitarice, ki ne vsebujejo glutena. Zanima me, katere so to, razen koruze… Zanima me še, v kakšni obliki jih pa naj ponudim 7-mesečniku; do zdaj sva se skoraj izključno dojila… Hvala za vsak odgovor AnitaI.
7 mesečniku ponudi predvsem sadje in zelenjavo, uvajaj pa ju pocasi, predvsem zaradi navajanja na nove okuse. Med zitarice, ki ne vsebujejo glutena, sodi tudi riz. Morda bi poskusila s kasicami (rizolino, Hippove kasice). Ponavadi na skatlah pise, katera ne vsebuje glutena.
Gluten vsebujejo: pšenica, ječmen, oves in rž. Glutena ne vsebujejo: koruza, ajda in riž. Če kupiš npr. koruzen kruh v trgovini, le-ta vsebuje gluten, sa je notri tudi bela moka.
Možnost prijave tem in komentarjev je namenjena za primere hujših kršitev pogojev uporabe, sovražni govor, pozivanje k nasilju, objavljanje golote, in ne za prijavljanje komentarjev, s katerimi se ne strinjamo. Pred prijavo še enkrat dobro premislite, če je vsebina res primerna za prijavo.