Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija V blatu rdeče sledi

V blatu rdeče sledi

Pozdravljeni,
sem gledala popodobnih temah pa nisem našla odgovora, zato vam napišem vprašanje.
Sin star 5+ let je imel danes po čisto običajno opravljeni potrebi blato rdeče obarvano. Blato je bilo v enem kosu, vendar kot da bi bilo sestavljeno iz večjih stisnjenih koščkov. Ko sem otroku ubrisala danko, ni bilo krvi na papirju. Ker je bila voda v školjki rahlo rdeča sem se prestrašila. Blato sem s težavo z leseno palčko izvlekla iz školjke, saj se je kar drobilo, voda v školjki pa se je obarvala še bolj.
Je možno, da bi bilo to od aronije? Jedel je dva dni zapored pred tem jagode posušene aronije. Ampak ne prav veliko. Pa tudi sok rdeče pese. Vendar sok prakticiramo večkrat, pa ni bilo opaziti takšnega blata. Včasih pa ga tudi ne spremljam, ker se že sam porihta na WCju. Na blato gre vsak dan brez težav.
Zaskrbelo me je zato, ker sem v sredo bila z njim pri pediatrinji zaradi rahlega vnetja sečil za katera ni dobil zdravil, ker je bilo blago vnetje in razen torka zjutraj in srede zjutraj ni več potožil da ga boli, niti ni imel krvavega urina, razen v torek zjutraj čisto malo. Več je lulal kot običajno a se je stanje zdaj že normaliziralo. Počutje je ves čas BP.
Hvala za odgovor.

Za aronijo nisem prepričana, rdeča pesa pa zagotovo povzroči enotno rdeče obarvano blato in rdeče obarvan urin. V tem primeru bo v dnevu, največ dveh, vse ponovno povsem normalno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close